Επιστροφή στις νίκες η Μίλαν, "Χωρίς φρένα" η Νάπολι

από Γιώργος Γκάτος

Ματσάρα στο Τορίνο-Σαμπντόρια στο πρώτο ημίχρονο

Μίλαν-Ουντινέζε 2-1

Προερχόμενη από την απρόσμενη “τεσσάρα” στην Ρώμη, αλλά και την εκτός έδρας νίκη με 5-1 επί της Αούστρια Βιέννης για τη φάση των ομίλων του Europa League, η αντίπαλος της ΑΕΚ στη συγκεκριμένη διοργάνωση δεν διέθετε άλλα περιθώρια απώλειας βαθμών στο ιταλικό πρωτάθλημα, με δεδομένο ότι οι Γιουβέντους και Ίντερ είχαν κάνει ήδη το 4/4. Ο Κροάτης διεθνής επιθετικός Νίκολα Κάλινιτς, με τα πρώτα δύο τέρματά του με τη φανέλα των “ροσονέρι” (22′, 31′), ήταν αυτός που τους χάρισε τη νίκη, αν και το… VAR του στέρησε το χατ-τρικ στο 81′, σε μια ομολογουμένως αρκετά δύσκολη φάση, ενώ για τους μαχητικούς φιλοξενούμενους είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Κέβιν Λαζάνια, στο 28ο λεπτό.

Νάπολι – Μπενεβέντο 6-0

Η Νάπολι δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στη νεοφώτιστη Μπενεβέντο στην αναμέτρηση του “Σάν Πάολο”, επικρατώντας με 6-0 και πέντε διαφορετικούς σκόρερ. Οι Άλαν (3′), Λορέντσο Ιντσίνιε (15′), Ντρις Μέρτενς (27′, πεν. 65′), Χοσέ Καγιεχόν (32′) και Κριστιάν Μάτζιο (πεν. 90′) “υπέγραψαν” την πανεύκολη νίκη της ομάδας του Μαουρίτσιο Σάρι, η οποία μπορεί να ηττήθηκε από την Σαχτάρ Ντόνετσκ (2-1) στην Ουκρανία την Τετάρτη, στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο μετράει τέσσερις νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές στο ξεκίνημα του ιταλικού πρωταθλήματος και δείχνει απολύτως ικανή να διεκδικήσει τον τίτλο μέχρι τέλους.

ΣΠΑΛ – Κάλιαρι 0-2, Τορίνο – Σαμπντόρια 2-2

Πρώτη εκτός έδρας νίκη για την Κάλιαρι του Μάσιμο Ραστέλι την φετινή σεζόν, με 2-0 στην έδρα της νεοφώτιστης στην πρώτη κατηγορία ΣΠΑΛ, χάρη σε τέρματα του Νικολό Μπαρέλα (17′) και του Ζοάο Πέδρο (68′). Τορίνο και Σαμπντόρια, οι οποίες είχαν ξεκινήσει πάρα πολύ καλά στις εγχώριες διοργανώσεις, μάλλον τα… έδωσαν όλα στα πρώτα 35 λεπτά της μεταξύ τους αναμέτρησης και το 2-2 που διαμορφώθηκε νωρίς (13′ Μπασέλι, 15′ Μπελότι – 1′ Ζαπάτα, 35′ Κουαλιαρέλα) δεν άλλαξε τελικά μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, Πάολο Ταλιαβέντο.

Πηγή: sdna.gr

Προτεινόμενα Άρθρα