Μπαρτσελόνα: Υποψίες πως το γήπεδο ευθύνεται για τον τραυματισμό του Ντεμπελέ

από Γιώργος Γκάτος

Το σοκ από τον τραυματισμό του Ουσμάν Ντεμπελέ στην Μπαρτσελόνα παραμένει ακόμα νωπό

Ο Ντεμπέλε κατέφθασε στη Βαρκελώνη με σκοπό να αντικαταστήσει το τεράστιο κενό που άφησε η αποχώρηση του Νεϊμάρ, ωστόσο μετά από μόλις τρεις συμμετοχές με τους Καταλανούς, ο 20χρονος Γάλλος είχε ραντεβού με την ατυχία. Συγκεκριμένα, υπέστη ρήξη τένοντα στον οπίσθιο μηριαίο του αριστερού ποδιού, με αποτέλεσμα να μένει εκτός δράσης για τους επόμενους τέσσερις μήνες.

Μάλιστα, η επέμβαση θα πραγματοποιηθεί στη Φινλανδία όπου ο παίκτης θα μεταβεί σε αναπηρικό καροτσάκι.

Στην Μπαρτσελόνα η σοβαρότητα του τραυματισμού προκάλεσε μεγάλη εντύπωση, κυρίως διότι στο παρελθόν ο Ντεμπελέ υπήρξε “γερή κράση” και πέρα από ένα μικροπρόβλημα που τον κράτησε 10 ημέρες στα «πιτς», δεν είχε κάποιο άλλο ζήτημα υγείας στη διάρκεια της καριέρας του σε Ρεν και Ντόρτμουντ.

To γεγονός αυτό σε συνδυασμό και με τον τραυματισμό στο αστράγαλο του Σιμπασάκι από την πλευρά της Χετάφε δημιούργησε στους ιθύνοντες της Μπαρτσελόνα, σύμφωνα με τη Marca, την πεποίθηση πως το γήπεδο “Coliseum Alfonso Pérez” ενδεχομένως να επιβάρυνε τα πόδια των παικτών.

Όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζουν το γρασίδι δεν ήταν κουρεμένο και βρεγμένο προκειμένου να διευκολύνονται οι ποδοσφαιριστές, με την Μπάρτα άλλωστε να δίνει τεράστια σημασία στο στοιχείο αυτό, καθώς στο Καμπ Νου συχνά γίνονται επαναφυτεύσεις ούτως ώστε να δημιιουργούνται οι καλύτερες γηπεδικές συνθήκες.
 
Πλέον, είναι πολύ πιθανό να υπάρξει και επίσημη διαμαρτυρία από πλευράς τους, προκειμένου όλοι οι σύλλογοι να μεριμνήσουν για το εν λόγω ζήτημα.

Πηγή: sdna.gr

Προτεινόμενα Άρθρα