Κράτησε την παράδοση η Ατλέτικο

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Οι Βάσκοι ήταν πιο επιθετικοί στη μεγαλύτερη διάρκεια

Η τελευταία ήττα της Ατλέτικο από την Μπιλμπάο είχε έρθει τον Ιανουάριο του 2013 (3-0) και οι Μαδριλένοι διατήρησαν την παράδοση, κερδίζοντας με 2-1. Βέβαια, για αυτό πρέπει πρώτα να ευχαριστήσουν τον Ομπλάκ, που απέκρουσε πέναλτι στο πρώτο μέρος, με τους παίκτες του Σιμεόνε να δέχονται πίεση ανά διαστήματα, αλλά να φεύγουν δίκαια με τη νίκη.

 
Οι Βάσκοι ήταν πιο επιθετικοί στη μεγαλύτερη διάρκεια, αλλά κάθε φορά που έβγαιναν οι φιλοξενούμενοι στην επίθεση η φάση «μύριζε» γκολ. Στο 29’ ο Γκριζμάν είδε την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι και στο 39’ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε μία φάση που ο Φιλίπε Λουίς φαίνεται να βρίσκει πρώτα την μπάλα. Ο Αντούριθ ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά είδε τον Ομπλάκ να αποκρούσει και να κρατάει το 0-0 μέχρι το ημίχρονο. Με το ξεκίνημα της επανάληψης οι ροχιμπλάνκος βρήκαν το γκολ με τον Κορέα στο 55’ και στη συνέχεια έδωσαν χώρο στους γηπεδούχους, που δεν μπορούσαν με τίποτα να βρουν δίχτυα. Στο 73’ ο Καράσκο έκανε το 0-2 και το μόνο που κατάφερε η Μπιλμπάο ήταν να μειώσει στις καθυστερήσεις με γκολ του Ραούλ Γκαρθία.

Μπιλμπάο (Χοσέ Άνχελ Θιγάντα): Κέπα, Βαλενθιάγα, Λαπόρτ, Νούνιεθ, Λέκουε, Ιτουράσπε (56’ Μπενιάτ), Σαν Χοσέ, Ραούλ Γκαρθία, Σουσαέτα (56’ Γουίλιαμς), Μουνιαΐν, Αντούριθ (79’ Κόρδοβα)

Ατλέτικο (Ντιέγο Σιμεόνε): Ομπλάκ, Φιλίπε Λουίς (79’ Ερναντέζ), Σάβιτς, Γοδίν, Χιμένες, Παρτέι, Σαούλ, Κόκε, Γκαϊτάν (60’ Καράσκο), Κορέα (72’ Γκάμπι), Γκριζμάν

Προτεινόμενα Άρθρα