Η αξέχαστη πρόκριση επί της Σερβέτ (pic&vids)

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Στις 30/09/1999 ο ΑΡΗΣ παίρνει την μεγάλη πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ επικρατώντας με 1-2 μέσα στη Γενεύη

Μετά το 1-1 στο Κλεάνθης Βικελίδης, και με την στήριξη 1000 περίπου οπαδών του, οι οποίοι βρέθηκαν στο πλευρό του Θεού του Πολέμου και στην Γενεύη, ο ΑΡΗΣ έδωσε μία από τις καλύτερες ποδοσφαιρικές παραστάσεις στην ιστορία του και κατέκτησε μια σπουδαία πρόκριση επί της Σερβέτ. 

Ο προπονητής των Ελβετών Ζεράρ Καστελά μετά το παιχνίδι δήλωσε… μετανιωμένος : «Ήταν καταστροφή, δεν μπορώ να εξηγήσω πως οι Έλληνες έπαιζαν με τόση ψυχή. Προφανώς και αντλούσαν δυνάμεις από τους απίστευτους φιλάθλους τους. Ομάδα με τέτοιο κόσμο μόνο ως μεγάλη μπορείς να την χαρακτηρίζεις».

Τέτοιες μάγκικες προκρίσεις είναι καλό να μελετώνται από κάθε ποδοσφαιριστή του ΑΡΗ, ώστε να γίνεται αντιληπτό το μεγαλείο και η κληρονομιά της ένδοξης πορείας του ΑΡΗ. Η ομάδα είναι “καταδικασμένη” να επιστρέψει σε τέτοιες βραδιές και να γεμίσει νέες, ακόμη πιο χρυσές, σελίδες στην ιστορία της. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

ΣΕΡΒΕΤ: Πεντά, Βολφ, Ζανερέ, Λονφά, Ελ Μπραζί, Μπίλμαν, Ντούριξ (91′ Πετρόφ), Βέιγκα (68′ Βούρενς), Βαρέλα (46′ Βανέτα), Ρέι, Τούρε.

ΑΡΗΣ: Κατεργιαννάκης, Γεωργιάδης (90′ Έρακ), Μάντζιος, Λουμπούτης, Μαλλούς, Ν. Παπαδόπουλος, Κολτσίδας, Ναγκόλι, Αντριόλι, Αγαθοκλέους (72′ Κυζερίδης), Γκλούστσεβιτς (80′ Κούτσης).

Προτεινόμενα Άρθρα