Ήττα για το "φάντασμα" της Μίλαν

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Ο Βιντσέντζο Μοντέλα ένα βήμα πιο κοντά στην απόλυση…

Της έχει πάρει τον αέρα. Την κάνει ότι θέλει. Η Ρόμα κέρδισε για τέταρτη συνεχόμενη φορά την Μίλαν, όμως αυτή τη φορά το έκανε εντελώς κυριαρχικά.

Οι «τζιαλορόσι» ήταν το απόλυτο αφεντικό στο «Σαν Σίρο», όμως χρειάστηκε να περιμένουν ως το τελευταίο 20λεπτο μέχρι να χτυπήσουν με τους Τζέκο και Φλορέντσι (0-2) στην 10η συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη τους στην Serie A, που φέρνει τον Βιντσέντζο Μοντέλα ένα βήμα πιο κοντά στην απόλυση.

Η Μίλαν των πολλών και ακριβών μεταγραφών περιφερόταν σαν ένα φάντασμα στον αγωνιστικό χώρο, φτιάχνοντας φάσεις μόνο από λάθη των αμυντικών της Ρόμα.

Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι είχαν μεγαλύτερη λογική στο παιχνίδι τους και μλονότι έχασαν τον Στρούτμαν με θλάση είχαν αρκετές ευκαιρίες με Φλορέντσι, Τζέκο και Κολάροφ.

Η Ρόμα συνέχισε να είναι ανώτερη στο γήπεδο, όμως χρειάστηκε μία στιγμή μαγείας από τον Έντιν Τζέκο για να πάρει προβάδισμα. Ο Βόσνιος μέσος με τέλειο σουτ εκτός περιοχής (71’, 0-1) έστειλε την μπάλα σε σημείο που δεν μπορούσε να αντιδράσει ο Ντοναρούμα, γέρνοντας την πλάστιγγα υπέρ της Ρόμα και σκοράροντας για 5ο συνεχόμενο παιχνίδι.

Το σοκ για την Μίλαν ήταν τόσο μεγάλο που δεν συνήλθε ποτέ. Ο Ντοναρούμα έδιωξε ασταθώς το σουτ του Ναϊνγκολάν και ο Φλορέντσι σε κενή εστία έκανε το 0-2 (77’), με τους «ροσονέρι» να τελειώνουν το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Τσαλχάνογλου υπό τις αποδοκιμασίες των οπαδών τους.

Προτεινόμενα Άρθρα