Είχε Ίσκο η Ρεάλ

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Ο ορεξάτος Ασένσιο με δύο τέρματα οδήγησε στo 2-0 και στο τρίποντο την ομάδα του Ζιντάν

Εντονα πολιτικό στοιχείο είχε η αναμέτρηση στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», με τους φίλους των γηπεδούχων να φέρνουν στο γήπεδο ισπανικές σημαίες θέλοντας να ενισχύσουν το αίσθημα ενότητας, την ώρα που διεξάγεται δημοψήφισμα ανεξαρτησίας στην Καταλονία.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, το παιχνίδι ξεκίνησε με επιθετικό μονόλογο για τους Μαδριλένους που στο πρώτο δεκάλεπτο είχαν απειλήσει ήδη τρεις φορές με τους Ίσκο και Ασένσιο, με την Εσπανιόλ να αδυνατεί να περάσει ακόμα και τη σέντρα, περιοριζόμενη σε παθητικό ρόλο.

Η πίεση σταδιακά ανέβαινε και το γκολ που φαινόταν θέμα χρόνου ήρθε τελικά στο 30′ με τον Ίσκο που αξιοποίησε την κάθετη πάσα του Ρονάλντο και με όμορφο τελείωμα σημείωσε το 1-0.

Παρά την απόλυτη κυριαρχία της Ρεάλ, η Εσπανιόλ έφτασε μία ανάσα από την ισοφάριση χωρίς να έχει φανεί ουσιαστικά απειλητική όταν στο 44′ η προσπάθεια του Ζεράρδ προσέκρουσε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Νάβας.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Εσπανιόλ ισορρόπησε το παιχνίδι και έβγαινε με μεγαλύτερες αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ, ενώ στο 70΄ ο Μπαπτιστάο έφτασε μία ανάσα από την ισοφάριση. Τελικώς, οι Καταλανοί πλήρωσαν την αστοχία τους και ο Ίσκο έπειτα από ασίστ του Ασένσιο καθάρισε το παιχνίδι για την ομάδα του Ζιντάν στην αμέσως επόμενη φάση.

Το τελικό αποτέλεσμα αυτό στέλνει τους «μερένχες» στους 14 βαθμούς και την 5η θέση, παραμένοντας στον πλην επτά από την απόλυτη μέχρι στιγμής στη La Liga Μπαρτσελόνα.

Προτεινόμενα Άρθρα