"Χάρισα λεφτά, δεν ήθελα να δημιουργήσω πρόβλημα στην ομάδα"

από Νίκος Παπαδόπουλος

Στην αποχώρηση του από τον ΑΡΗ αναφέρθηκε για πρώτη φορά με δηλώσεις του ο Βασίλης Ρόβας.

Ο έμπειρος μέσος φιλοξενήθηκε στον “Libero 107,4” και στην εκπομπή “AllAboutARIS On Air”, τονίζοντας την πρόθεση του να μην δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα στην ομάδα ενώ σχολίασε και τη νέα προσπάθεια που γίνεται για την οποία εξέφρασε την αισιοδοξία του. 

Για την μεταγραφή του στον Αστέρα Αμαλιάδας και το νέο βήμα στην καριέρα του: “Γίνεται μία πολύ καλή δουλειά και φέτος έχουμε στόχο να κάνουμε πρωταθλητισμό.”

Για την διευθέτηση των εκκρεμοτήτων της ΠΑΕ προς το πρόσωπο του:Εγω δεν τοποθετήθηκα γενικά για να πω κάτι, παρά μόνο μετά από πολύ καιρό. Θεώρησα ότι δεν έπρεπε να βγω να κάνω κάποια δήλωση, διότι δεν ήθελα να δημιουργήσω κάποια ταραχή. Πέρυσι ήταν μία δύσκολη χρονιά, για την οποία έχουμε όλοι μερίδιο ευθύνης. Απλά θέλω να πω ότι ήμουν από τους πρώτους που έκανα διακανονισμό με την ομάδα. Μέχρι στιγμής είμαι πληρωμένος. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα και ούτε θέλω να δημιουργήσω πρόβλημα στην ομάδα”.

Για μέρος των χρημάτων που του οφείλονταν και χάρισε: “Ηταν και κάποια προπέρσινα αλλά και περσινά. Χάρισα ένα σεβαστό ποσό και ήρθαμε σε μία συμφωνία που βοηθάει την ομάδα. Δεν απαίτησα αμέσως τα χρήματα, αν και μπορούσα να το κάνω. ‘Και πρέπει να πω επίσης ότι εγώ χάρισα μέρος από τα δεδουλευμένα μου και όχι χρήματα που δεν δούλεψα. Για να πάνε όλα καλά, η ομάδα πρέπει να αλλάξει γρήγορα κατηγορία. Μετά, όλα θα είναι διαφορετικά”.

Για τη φετινή προσπάθεια στον ΑΡΗ: “Πέρυσι, δεν γίναμε ποτέ ομάδα κατά τη γνώμη μου. Ενώ είχαμε ένα απίστευτο μπάτζετ και ένα τρομερό ρόστερ, δεν υπήρχε χημεία. Φέτος βλέπουμε μία δυνατή και δεμένη ομάδα. Εχει τον Παύλο Μυροφορίδη που γνωρίζει κατηγορία και ξέρει από πρωταθλητισμό. Φέτος η ομάδα δεν θα έχει κανένα πρόβλημα και πιστεύω θα πετύχει τον στόχο της”.

Για τις υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας: “Αυτή η ομάδα που δείχνει καλά στοιχεία, είναι η Καλαμαριά και μετά ο ΟΦΗ. Αυτές οι δύο θα παλέψουν για τη 2η θέση. Ο ΑΡΗΣ δεν θα έχει πρόβλημα, διότι έχει φτιάξει μία ομάδα που ξέρει να παίρνει αποτελέσματα”.

Για τον Πλατέλλα: “Είνα πολύ καλός μου φίλος. Τον είχα στην ΑΕΚ δύο χρόνια. Εχει ένα χάρισμα που διαθέτουν λίγοι. Μπορεί από το πουθενά να σου κάνει μία φάση και να έρθει το γκολ. Θα βοηθήσει πάρα πολύ”.

Για το τι θα συμβούλευε τα παιδιά που συνεχίζουν από πέρυσι στην ομάδα: “Κάθε χρονιά είναι διαφορετική. Πιστεύω όμως ότι τα παιδιά θα αφήσουν πίσω τους ό,τι έγινε πέρυσι. Αν δεν το κάνουν, θα είναι λάθος. Ισως πέρυσι να επηρεάστηκαν και από άλλα πράγματα. Το οικονομικό ή τι έκαναν οι άλλες ομάδες. Είναι καθαρά ψυχολογικό. Από τα φιλικά που έχω δει, η ομάδα είναι καλή και ξέρει τι ζητάει μέσα στο γήπεδο”.

Για τον Θεόδωρο Καρυπίδη: “Είναι ένας άνθρωπος με πολύ όρεξη για το ποδόσφαιρο. Δεν ήξερε τι σημαίνει ΑΡΗΣ αλλά μαθαίνει. Βλέπει το βάρος της. Δεν ξέρω αν μπορώ να τον ψυχολογήσω αλλά έχει πολλά συν και πλην. Για τα τελευταία, πρέπει να ακούσει και να εμπιστευτεί έναν άνθρωπο ποδοσφαιρικά. Ενας επιχειρηματίας, πάντα χρειάζεται δίπλα του έναν άνθρωπο που να γνωρίζει από ποδόσφαιρο. Ο Παύλος (σ.σ. Μυροφορίδης)’ και ο κάθε Πάυλος έχει αποδείξει τι μπορεί να κάνει. Αμα τον αφήσει να κάνει τη δουλειά του, η επιτυχία είναι σίγουρη”.

Για το δικό του μέλλον στο ποδόσφαιρο: “Εγω όσο μπορώ να κάνω πρωταθλητισμό, θα το κάνω. Χρειάζεται πίεση. Οταν θα νιώσω ότι θα μου φύγει η σπίθα που έχω μέσα μου, θα σταματήσω και θα υπηρετώ το ποδόσφαιρο από άλλο πόστο”.

Για τις δύο αποχωρήσεις του από τον ΑΡΗ και ειδικά στην πρώτη του θητεία: “Θεώρησα ότι ήθελα παραπάνω χρόνο συμμετοχής και έφυγα για να παίξω. Δεν μπορούσα να κάτσω πάνω σε ένα τόσο μεγάλο συμβόλαιο. Ετσι είναι όμως το ποδόσφαιρο. Εχω ακόμα φίλους στην ομάδα. Ελπίζω στη συνέχεια με μερικούς να συναντηθούμε ξανά”.

Για το ενδεχόμενο να επιστρέψω στον ΑΡΗ από άλλο πόστο: “Το έχω στο μυαλό μου, αλλά αυτά είναι μελλοντικά. Είναι θέμα άλλων ανθρώπων όπως και τάιμινγκ. Αμα μπορούσα να βοηθήσω από κάποιο άλλο πόστο, θα το έκανα”.

Προτεινόμενα Άρθρα