Ο νόμος του Σαν Μαμές

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Στο καταραμένο για αυτήν «Σαν Μαμές», η Σεβίλλη έχασε αμέτρητες ευκαιρίες και μαζί το παιχνίδι (1-0) από την Αθλέτικ Μπιλμπάο που της έχει πάρει τον αέρα

Δεν μπορεί στο «Σαν Μαμές». Είτε στο παλιό είτε στο καινούργιο. Η Σεβίλλη δεν έχει κερδίσει στην έδρα της Μπιλμπάο από το 2009 και η κατάρα συνεχίστηκε και φέτος. Οι Ανδαλουσιανοί έπεσαν πάνω σε έναν εκπληκτικό Κέπα και ηττήθηκαν για δεύτερη φορά στη σεζόν (1-0) από ένα κρύο γκολ του Βέσγα.

Στο τέλος της ημέρας, το κοντέρ για τη Σεβίλλη έγραψε 58% κατοχή και 14 τελικές, όμως όπου χρειάστηκε ο Κέπα Αρισαμπαλάγα ήταν εκεί για να κρατήσει το μηδέν για την Αθλέτικ.

Πάνω που οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να κυριαρχούν και έχαναν απανωτές ευκαιρίες με Κορσιά (34’), Μπεν Γεντέρ (35’) και Καρόλ (39’) οι Βάσκοι βρήκαν το γκολ που έψαχναν με τον Βέσγα (43’) στο πιο κομβικό σημείο του ματς.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στην επανάληψη, ο Μπεν Γεντέρ συνέχισε να μην μπορεί να κερδίσει τον Κέπα και οι Βάσκοι κράτησαν ως το τέλος το πολύτιμο 1-0, που τους έδωσε σπουδαία βαθμολογική ανάσα.

Προτεινόμενα Άρθρα