"Δεν αφήνουμε τίποτα, ΑΡΗΣ είμαστε…"

από Γιώργος Γκάτος

Συνέντευξη στον ΝΙΚΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

Η έλευση το Παύλου Μυροφορίδη το περασμένο καλοκαίρι άλλαξε άρδην την ποδοσφαιρική σκέψη του ΑΡΗ. Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας έφερε στο “Κλεάνθης Βικελίδης” παίκτες με παραστάσεις από τη Σούπερ Λιγκ, αλλά και με το… know how της Φούτμπολ Λιγκ. Ποδοσφαιριστές, δηλαδή, που γνωρίζουν την κατηγορία και τι χρειάζεται για να επιτευχθεί ο στόχος της ανόδου. Μια τέτοια περίπτωση είναι και ο Γιάννης Πασάς.

Ο 27χρονος μεσοεπιθετικός είναι από τα νέα πρόσωπα στον φετινό ΑΡΗ, αποτελώντας προσωπική επιλογή του Μυροφορίδη, με τον οποίον γνωρίζονται από τη συνύπαρξή τους στον Ηρακλή. Ο Αγρινιώτης εξτρέμ μετράει τρεις ανόδους στην καριέρα του (δύο με τον Παναιτωλικό και μια με τον Ηρακλή) και με την παρουσία του ειδικά στα τελευταία φιλικά, δείχνει ότι μπορεί να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στη φετινή προσπάθεια.

Μια εβδομάδα πριν την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, μιλάει στην εφημερίδα “ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ!” για το νέο ΑΡΗ, την άνοδο, τον Παύλο Μυροφορίδη, το στοίχημα όλων με την επιστροφή του κόσμου στο γήπεδο και όχι μόνο…

-Θα στο ρωτήσω ευθέως… Βαρεθήκατε;

“Η αλήθεια είναι πως ναι (σ.σ. γέλια). Βαρεθήκαμε. Το μόνο που κάνουμε είναι να έχουμε στο μυαλό μας ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να πετύχουμε το στόχο μας. Αυτό μας κρατάει σε εγρήγορση. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον εαυτό μας να χαλαρώσει. Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι”.

-Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που λένε ότι η διακοπή ήταν… ευεργετική, λόγω των τραυματισμών…

“Όντως οι τραυματισμοί ήταν ένα θέμα για την ομάδα και μας βοήθησε, ώστε να είμαστε πιο έτοιμοι από πλευράς επιλογών. Οι τέσσερις μήνες προετοιμασίας, όμως, δεν ήταν και τόσο καλοί για εμάς”.

“Υπεροχή, κατοχή μπάλας και πίεση”

-Στα δύο τελευταία φιλικά δείξατε έτοιμοι, όμως, ο προπονητής σας πιστεύει ότι ακόμα είστε στο μισό των πραγματικών δυνατοτήτων σας…

“Ισχύει αυτό. Είναι κάτι, όμως, που θα έρθει μέσα από τα παιχνίδια. Κάθε Κυριακή θέλουμε η ομάδα να δείχνει όλο και καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο”.

-Ποια είναι τα στοιχεία πάνω στα οποία θα βασίσει ο ΑΡΗΣ τη φετινή του πορεία;

“Θα είμαστε μια ομάδα, η οποία θα έχει την υπεροχή σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Με κατοχή μπάλας, πίεση στον αντίπαλο και γενικά να έχουμε μια αγωνιστική ταυτότητα”.

-Η δυσκολία που παρουσιάζετε στο γκολ, σας προβληματίζει;

“Ίσως έχουμε ένα θέμα στην τελική προσπάθεια. Όταν, όμως, θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα και θα αρχίσουν οι νίκες, θα “λυθούν” τα πόδια και το γκολ θα έρχεται πιο εύκολα”.

“Έγινε καλή δουλειά φέτος”

-Νιώθετε πίεση;

“Σίγουρα υπάρχει πίεση, επειδή παίζουμε σε μια μεγάλη ομάδα. Όταν μπαίνουμε στο γήπεδο, το ξεχνάμε”.

-Στο λέω, διότι -καλώς ή κακώς- η φετινή σεζόν είναι αρκετά οριακή για την ομάδα, η οποία απουσιάζει τρία χρόνια από τη Σούπερ Λιγκ…
“Προσωπικά, δεν αισθάνομαι κάποιος βάρος. Και αυτό διότι βλέπω ότι έγινε καλή δουλειά από την αρχή της σεζόν. Με καθησυχάζει για αυτό και πιστεύω ότι στο τέλος όλα θα πάνε καλά”.

“Όλα εξαρτώνται από εμάς…”

-Έχεις δύο ανόδους με τον Παναιτωλικό και μια με τον Ηρακλή. Αρα ξέρεις πολύ καλά τι χρειάζεται για να επιτευχθεί ο φετινός στόχος…

“Το κυριότερο απ’ όλα είναι το καλό κλίμα. Να είμαστε μια οικογένεια. Αν δεν υπάρχει διχόνοια και γκρίνια, πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Δεν είναι μόνο τα αποτελέσματα. Αυτό που μετράει πολύ είναι και οι μεταξύ μας σχέσεις. Να είμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον”.

-Μπορούμε να περιμένουμε μια ομάδα-“τρένο”;

“Δεν μπορώ να στο πω αυτό με σιγουριά. Αν είμαστε εντάξει και αυτοί που πρέπει δεν μπορεί να μας αντιμετωπίσει καμία ομάδα. Όλα εξαρτώνται από εμάς”.

Ποιες ομάδες πιστεύεις ότι αποτελούν τους βασικούς ανταγωνιστές σας φέτος;

“Δεν τις έχω δει. Πιστεύω όμως ότι ομάδες όπως ο Ο.Φ.Η. τα Τρίκαλα και Καλαμαριά θα διεκδικήσουν την άνοδο”.

“Εμπειρία ζωής το φιλικό με την Μπόκα”

-Είσαι λίγο καιρό στην ομάδα, αλλά λογικά έχεις προλάβει να αντιληφθείς την απογοήτευση στις τάξεις του κόσμου…

“Οταν η ομάδα θα παίζει καλό ποδόσφαιρο, θα είναι πρώτη στη βαθμολογία και θα πείθει, ο κόσμος θα είναι κοντά της. Εμείς μέσα από την απόδοσή μας πρέπει να τον φέρουμε ξανά στο γήπεδο. Έχει τραβήξει πολλά και του αξίζει κάτι πολύ καλύτερο”.

-Οι περισσότεροι από εσάς έχετε και ένα κίνητρο επιπλέον για να το πετύχετε, διότι δεν έχετε ζήσει το γεμάτο “Κλεάνθης Βικελίδης”…

“Προσωπικά όχι. Είναι κάτι που πάντα θαύμαζα. Μια εντελώς διαφορετική κατάσταση”.

-Θα το ζήσετε λογικά με την Μπόκα…

“Ανυπομονούμε για αυτό το ματς. Θα είναι μια εμπειρία ζωής. Είναι μια ευχάριστη παρένθεση, που θα μας δώσει και ψυχολογία”.

“Όταν βλέπεις τον Παύλο δίπλα στον πάγκο, νιώθεις ηρεμία”

-Και πάμε στον Παύλο Μυροφορίδη. Τον έζησες στον Ηρακλή και τον ξέρεις όσο λίγοι…

“Θα μας βοηθήσει πάρα πολύ. Ξέρει καλύτερα απ’ τον καθένα την κατηγορία. Είναι δίπλα μας σε κάθε στιγμή. Είναι φορές που ο Παύλος, μας μιλάει σαν πατέρας. Όταν βγαίνεις για ζέσταμα και τον βλέπεις δίπλα στον πάγκο, νιώθεις μια ηρεμία. Δεν μπορώ να το εξηγήσω, αλλά έτσι το νιώθω”.

-Η συνεργασία σου μέχρι στιγμής με τον Δημήτρη Σπανό;

“Είναι πολύ καλός προπονητής. Συνεργάζομαι πρώτη φορά μαζί του. Είχα ακούσει τα καλύτερα από παίκτες που έχουν δουλέψει μαζί του. Μας βοηθάει και αυτός πολύ”.

-Τελευταία τον βλέπουμε να σε δοκιμάζει αρκετά πίσω από τον επιθετικό…

“Είναι ανάλογα και με τον αντίπαλο. Η αλήθεια είναι ότι όσες φορές έπαιξα πίσω από τον φορ, με βόλευε πιο πολύ. Μου άρεσε. Εξαρτάται, όμως, από τον τρόπο του παιχνιδιού μας”.

“Να λειτουργούμε ως σύνολο”

-Στον φετινό ΑΡΗ υπάρχουν ηγέτες;

“Σίγουρα υπάρχουν παίκτες με ποιότητα. Το θέμα, όμως, δεν είναι να έχουμε ηγέτες ή μονάδες, αλλά να λειτουργούμε σωστά ως σύνολο”.
“Όσο πιο μακριά μπορούμε στο Κύπελλο…”

-Το ωραίο ποδόσφαιρο είναι στόχος για εσάς φέτος;

“Θα έρθουν μέρες που δεν θα παίξουμε καλή μπάλα. Θα έρθει, όμως, έστω και ένα γκολ για να πάρουμε τη νίκη. Αυτό είναι το ζητούμενο. Οι τρεις βαθμοί. Σίγουρα, όμως, πρέπει να παίξουμε κάποια στιγμή καλό ποδόσφαιρο. Και θα το κάνουμε”.

Κεφάλαιο Κύπελλο: Υπάρχει κάποιος στόχος ή περνάει σε δεύτερη μοίρα;

“Δεν αφήνουμε τίποτα. Ο ΑΡΗΣ είμαστε. Ναι, μεν, η άνοδος αποτελεί πρωταρχικό στόχο για εμάς, αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν ενδιαφερόμαστε για το Κύπελλο. Θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο μακριά μπορούμε. Χωρίς… διακρίσεις στην απόδοσή μας. Όπως βλέπουμε τα ματς πρωταθλήματος, με τον ίδιο τρόπο θα αντιμετωπίσουμε και εκείνα του Κυπέλλου. Και θα το δείξουμε με τον Πανιώνιο”.

-Πως το περιμένετε αυτό το παιχνίδι;

“Θα είναι δύσκολο και κλειστό ματς, πιστεύω, όμως, ότι στο τέλος θα είμαστε νικητές”.

-Είστε δηλαδή το φαβορί;

“Ναι. Θα παίξουμε στην έδρα μας και με τον κόσμο στο πλευρό μας. Στο “Κλεάνθης Βικελίδης” είναι άλλη η δυναμική της ομάδας”.

Προτεινόμενα Άρθρα