Κλοπή…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Δικαιολογημένα τα παράπονα του ΑΡΗ, που όμως "πέταξε" ένα ημίχρονο πριν "ξυπνήσει" και φτάσει προσωρινά στην ισοφάριση

Παραμονές της εορτής του Αγίου Δημητρίου, στο “Κλεάνθης Βικελίδης” έγιναν τα αποκαλυπτήρια του νέου ΑΡΗ μπροστά στον κόσμο του. Δεν ήταν όμως όπως θα τα ήθελαν οι άνθρωποι της ομάδας αλλά και εκείνοι που βρέθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου. 

Σε ένα παιχνίδι με φάσεις, γκολ και ένταση, η ομάδα του Δημήτρη Σπανού ηττήθηκε από τον Πανιώνιο με 1-2 για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδος, πληρώνοντας το κακό πρώτο ημίχρονο που είχε αλλά και τα καθοριστικά διαιτητικά λάθη του διαιτητή Καραντώνη. Λάθη που αλλοίωσαν ξεκάθαρα το τελικό αποτέλεσμα, με τον ΑΡΗ να άξιζε έστω τον βαθμό της ισοπαλίας. 

Μετά και το χθεσινό αποτέλεσμα, η νίκη κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα είναι μονόδρομος για την ομάδα του Δημήτρη Σπανού, ώστε να πάρει το ένα από τα δύο εισιτήρια του ομίλου για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. 

Ετσι ξεκίνησε

Ο Διαμαντόπουλος ήταν το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής αφού, παρόλο που ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στο πόδι, ανέβασε πυρετό λόγω αμυγδαλίτιδας και έτσι έμεινε εκτός αποστολής. Ο Πασάς πήρε τη θέση του στην κορυφή της επίθεσης, με τριάδα πίσω του Πλατέλλα, Κάσσο, Παυλίδη. Ο Μουμίν με τον Ιντζόγλου ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ μπροστά από την τετράδα των Μπούρμπου, Βαλεριάνου, Σόουζα και Δεληζήση στην άμυνα, ενώ ο Καντιμοίρης ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια.

Πρώτος ρόλος με “ανορθογραφίες”

Το πρώτο ημίχρονο του αγώνα είχε έναν ΑΡΗ με κατοχή και πρωτοβουλία κινήσεων, αλλά με τον Πανιώνιο να έχει τις κλασσικές ευκαιρίες για να σκοράρει. Οι γηπεδούχοι πήραν τον πρώτο ρόλο στον αγώνα ανεβάζοντας την άμυνα ψηλά για να πιέσουν και έκλεισαν τον αντίπαλο τους στο μισό γήπεδο, όμως εκτέθηκαν στα μετόπισθεν. Εκεί δηλαδή όπου η ομάδα του Γρηγορίου βρήκε το ανοικτό γήπεδο για να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα και τη φρεσκάδα της ώστε να βγει στην κόντρα, “πιάνοντας” αρκετές φορές την άμυνα του ΑΡΗ σε ανισορροπία. 

Στάση… Καντιμοίρης

Ο έμπειρος τερματοφύλακας ήταν το βασικό εμπόδιο του Πανιωνίου για να σκοράρει στο πρώτο μισάωρο του αγώνα, αφού όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί για να… καθαρίσει. Στο 24′ μπλόκαρε το σουτ του Λάμπρου, με τον Μασούρα στη συνέχεια της φάσης να στέλνει τη μπάλα μόλις άουτ. Ο ίδιος παίκτης προσπάθησε στο 32′ να σκοράρει με κοντινό πλασέ το οποίο σταμάτησε ο Καντιμοίρης, ενώ τρία λεπτά μετά είδε τη μπάλα να περνάει μόλις έξω από το αριστερό δοκάρι, μετά το σουτ που επιχείρησε από το ημικύκλιο της περιοχής.

“Κοιμήθηκε” ο βοηθός, σκόραρε ο Λάμπρου

Στο 40ο λεπτό σημειώθηκε η πρώτη φάση του αγώνα για την οποία ελέγχεται ο βοηθός Δημητριάδης και συνέβαλε στην αλλοίωση του αγώνα. Ο Λάμπρου έφυγε στην πλάτη της άμυνας για να φτάσει μέχρι την περιοχή και αφού απέφυγε τον Μπούρμπο να πλασάρει για το 0-1. Μία φάση όμως που θα έπρεπε να είναι ως μη γενόμενη, αφού ο εξτρέμ των φιλοξενούμενων έφυγε ξεκάθαρα από αντικανονική θέση για να πετύχει ένα γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει. 

Αλλος ΑΡΗΣ στο δεύτερο, αλλά ίδια διαιτησία

Ο ΑΡΗΣ βγήκε αλλαγμένος και κυρίως με πιο καθαρό μυαλό στο δεύτερο ημίχρονο, γνωρίζοντας ότι έπρεπε να πετύχει γρήγορα το γκολ της ισοφάρισης αν ήθελε να ελπίζει για τη νίκη. Το πρέσινγκ ψηλά συνεχίστηκε αλλά με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και οι παίκτες του Σπανού άρχισαν να πατούν πιο εύκολα στην περιοχή του Κότνικ, παίρνοντας και παλμό από την κερκίδα. Οσο όμως άλλαξε η εικόνα του ΑΡΗ, άλλο τόσο δεν άλλαξε εκείνη της διαιτησίας. Και αυτό διότι στο 60ο λεπτό ο Μουμίν σκόραρε με δεύτερη προσπάθεια, δευτερόλεπτα όμως πριν ο ρέφερι της συνάντησης “ανακάλυψε” επιθετικό φάουλ του Σόουζα στον Κότνικ, αλλοιώνοντας εκ νέου την εξέλιξη της αναμέτρησης.

Ισοφάριση δια… ποδός Πασά

Ο Γιάννης Πασάς επιβεβαίωσε την περίοδο φόρμας που διανύει και ανταποκρίθηκε στα καθήκοντα του ως φορ, στο 74ο λεπτό. Επειτα από φάση διαρκείας στην περιοχή του Πανιωνίου, η μπάλα στρώθηκε στον μεσοεπιθετικό του ΑΡΗ και αυτός απλά την έσπρωξε στα δίχτυα για να ισοφαρίσει σε 1-1 και να δώσει νέο ενδιαφέρον στον αγώνα. 

“Κρύο’ γκολ από τον Γεσίλ

Ο Πανιώνιος “ξύπνησε” μετά το τέρμα του ΑΡΗ και ο Γρηγορίου “φρέσκαρε” την επίθεση του, ρίχνοντας μεταξύ άλλων στον αγώνα και τον Γεσίλ. Ο Γερμανός φορ ήταν και αυτός που έκρινε τελικά το παιχνίδι, όταν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων -και με τη βοήθεια της τύχης- η μπάλα έφτασε σε αυτόν μετά από προσπάθεια του Λάμπρου και νίκησε τον Καντιμοίρη για το τελικό 1-2.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Καραντώνης (Ημαθίας)

ΒΟΗΘΟΙ: Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), Δημητριάδης (Καστοριάς)

4ος: Κοτσάνης (Δράμας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 18′ Μουμίν, 81′ Βαλεριάνος/78′ Γκιοατά

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΑΡΗΣ (Δημήτρης Σπανός): Καντιμοίρης, Μπούρμπος, Σόουζα, Δεληζήσης, Βαλεριάνος, Μουμίν, Ιντζόγλου, Πλατέλλας (84′ Νίκιτς), Κάσσος, Παυλίδης (73′ Μπαργκάν), Πασάς (88′ Μιλούνοβιτς).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ,Γκιοατά, Κάργας, Παπαγεωργίου, Σιώπης, Κόρμπος, Σαββίδης (64′ Γεσίλ), Σαραμαντάς, Μασούρας (80 Χατζησαφί), Λάμπρου, Ντουρμισάι (64′ Μασούντ).

Προτεινόμενα Άρθρα