Ο Κράουτς φρέναρε την Λέστερ

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Η Λέστερ κυριάρχησε στον αγώνα με την Στόουκ Σίτι στο «Μπριτάνια», ωστόσο λογάριαζε χωρίς τον 36χρονο Πίτερ Κράουτς, ο οποίος ήρθε από τον πάγκο για να χαρίσει στην ομάδα του έναν πολύτιμο βαθμό

Οι φορμαρισμένες «Αλεπούδες» του Κλοντ Πιέλ έψαχναν την τέταρτη συνεχόμενη νίκη τους σε όλες τις διοργανώσεις και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 33′, με αριστερό πλασέ του Ισπανού κεντρικού μέσου Βιθέντε Ιμπόρα μέσα από την περιοχή, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ριγιάντ Μαχρέζ και κεφαλιά-πάσα του Χάρι Μαγκουάιρ. Έξι λεπτά αργότερα όμως οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Ελβετό διεθνή μεσοεπιθετικό Τσερντάν Σακίρι, ο οποίος αξιοποίησε την ωραία ενέργεια και μεταβίβαση του Ερίκ Μαξίμ Τσούπο-Μότινγκ.

O διαιτητής της αναμέτρησης, Μπόμπι Μάντλεϊ, υπέστη τράβηγμα στην γάμπα και αντικαταστάθηκε από τον Τζον Μος, με τον Ριγιάντ Μαχρέζ να δείχνει την κλάση του στο 60′ και να ξαναδίνει προβάδισμα στην Λέστερ (1-2) με εντυπωσιακό τρόπο. Ο προπονητής της Στόουκ Σίτι, Μαρκ Χιούζ, έριξε στη μάχη στο 69′ τον Πίτερ Κράουτς και τέσσερα λεπτά αργότερα ο 36χρονος Άγγλος πρώην διεθνής επιθετικός τον δικαίωσε, ισοφαρίζοντας στο τελικό 2-2, με δυνατή κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Τσερντάν Σακίρι.

Προτεινόμενα Άρθρα