Με τέτοια ποσοστά δεν πας… πουθενά

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ γνώρισε τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό, σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι όπου τα ποσοστά ευστοχίας των "κιτρίνων" ήταν κάτω του μετρίου, στοιχείο που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ήττα, όπως φυσικά και τα σφυρίγματα των διαιτητών.

Οι “κίτρινοι” είχαν καλή αμυντική λειτουργία για σχεδόν 35 λεπτά, όμως το πρόβλημα στην επίθεση έπαιξε καθορισιτκό ρόλο στο διάστημα 35′-40΄. Εκεί οι “κίτρινοι” δέχθηκαν ένα σερί 5-12 και το 44-44 έγινε 49-56 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. 

Ο ΑΡΗΣ για ακόμα έναν αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό είχε τραγικά ποσοστά και αν αφαιρέσουμε την διαιτησία από την… εξίσωση, τότε καταλαβαίνει ο καθένας γιατί δεν ήρθε η νίκη. 
Οι “κίτρινοι” είχαν συνολικά 14/44 δίποντα με το τραγικό 32% να είναι σίγουρα από τα χαμηλότερα ποσοστά της χρονιάς, ενώ στα τρίποντα τα… έσπασαν έχοντας 4/22 και μόλις 18%, την ώρα που ο αντίπαλος τους σούταρε με 34% στα δίποντα και 32% στα τρίποντα. 
Ακόμα και στις βολές οι “κίτρινοι” είχαν άσχημα ποσοστά με 64% και 9/14, ενώ ο Ολυμπιακός είχε χειρότερο ποσοστό με 53% αλλά σούταρε εννέα περισσότερες (13/23). 
Ο ΑΡΗΣ έχασε στα ριμπάουντ με 40 έναντι 49 του Ολυμπιακού, ο οποίος πήρε παραπάνω… δεύτερες επιθέσεις, ενώ η μεγάλη… ανωμαλία των στατιστικών εντοπίζεται στην σχέση ασίστ-λαθών όπου ο ΑΡΗΣ είχε έξι ασίστ και επτά λάθη, ενώ οι φιλοξενούμενοι 12 ασίστ και 15 λάθη. Σχεδόν τα διπλάσια και στις δύο κατηγορίες από τον ΑΡΗ, όμως κάλυψαν τα λάθη με τις ασίστ. 
Ο ΑΡΗΣ πήρε 11 πόντους από λάθη του Ολυμπιακού, έναντι 9 του Ολυμπιακού ενώ οι “κίτρινοι” είχαν 13 πόντους από… δεύτερη ευκαιρία ενώ δέχθηκαν εννέα. 
Αξιοσημείωτο της αναμέτρησης ότι καμία ομάδα δεν σκόραρε στον αιφνιδιασμό, στοιχείο που φανερώνει τις σκληρές άμυνες. 

Αν σε όλα αυτά υπολογίσει κανείς και την τραγική διαιτησία των Πηλοίδη, Σώμου και Παναγιώτου, αντιλαμβάνεται τον βαθμό δυσκολίας που είχε ο σημερινός αγώνας για τον ΑΡΗ, ο οποίος πάντως δεν φάνηκε αντάξιος των περιστάσεων ενός τέτοιου αγώνα και της μεγάλης σημασίας του. 

Προτεινόμενα Άρθρα