Η Μπόκα Τζούνιορς απέλυσε τις πανέμορφες τσιρλίντερ της

από AllAboutARIS

Σε μια ακατανόητη ενέργεια προέβη η Μπόκα Τζούνιορς, καθώς απέλυσε τις εντυπωσιακές τσιρλίντερ της.

H διοίκηση της Μπόκα Τζούνιορς πήρε την απόφαση να απολύσει το γκρουπ «Boquitas», που χόρευε πριν και αλλά και στα ημίχρονα των αγώνων της ομάδα στο «La Bombonera». 

Με το κλαμπ του Μπουένος Άιρες μάλιστα να επισημαίνει πως «θέλουμε να σταματήσουμε την εμπορευματοποίηση του γυναικείου σώματος»! Αν και οι εν λόγω κοπέλες ήταν επαγγελματίες χορεύτριες, και είχαν ως μόνο σκοπό να ψυχαγωγήσουν το κοινό και όχι να προκαλέσουν. 

Οι κοπέλες όπως είναι λογικό δεν έμειναν με «σταυρωμένα» τα χέρια και πέρασαν στην αντεπίθεση: «Η Μπόκα Τζούνιορς μας ενημέρωσε ότι δεν επιθυμεί πλέον την παρουσία μας και τα χορευτικά σόου μας γιατί δεν θέλει να παρουσιάζεται η γυναίκα ως “αντικείμενο”. Αυτό που μας είπαν είναι απλώς μία δικαιολογία», δήλωσε η μάνατζερ και χορογράφος των «Boquitas» Ροσίο Μαρτίν και συνέχισε: «Η αλήθεια είναι πως με αυτήν την απόφαση μας αντιμετωπίζουν ως “αντικείμενα”. Μας πονάει αυτό που συνέβη. Μας εξέπληξε η απόφαση του συλλόγου. Ήταν εντελώς απροσδόκητη. Δεν κάνουμε τίποτα που εμπορευματοποιεί τις γυναίκες. Τις σεβόμαστε και υπερασπιζόμαστε τον ρόλο τους. Θέλουμε να γίνονται σεβαστές όλες οι γυναίκες. Όλα τα κορίτσια που εργάζονται στο γκρουπ το κάνουν από επιλογή. Θέλουν να δείξουν το ταλέντο τους και το πάθος τους για τον χορό και τον αθλητισμό. Ο χορός είναι μία μορφή τέχνης και είναι πολύ μακριά από την έννοια της εμπορευματοποίησης. Λένε ότι πήραν μία απόφαση στο όνομα των γυναικών. Αλλά τις γυναίκες δεν τις ρώτησαν καν. Αυτό είναι απαράδεκτο. Εκείνη που αντιμετωπίζει τις γυναίκες ως εμπόρευμα είναι η ίδια η Μπόκα». 

H χορεύτρια των «Boquitas» και φοιτήτρια Ψυχολογίας, η Ναϊάρα Γκαϊτάν, υπογράμμισε: «Το κοινό της Μπόκα πάντα μας αντιμετώπιζε με σεβασμό. Παιδιά, κορίτσια, αγόρια, άνδρες, γυναίκες, οικογένειες έρχονταν να φωτογραφηθούν μαζί μας. Με θλίβει αυτή η απόφαση για τη χώρα και τον χρόνο που ζούμε… Σε πολλές ομάδες σε όλο τον κόσμο, όπως στις ΗΠΑ, υπάρχουν μαζορέτες και κανείς δεν σκέφτεται έτσι».

Προτεινόμενα Άρθρα