Πάντα θα έχει τη Μαδρίτη! (pics+vids)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η πρώτη και μοναδική νίκη ελληνικής ομάδας επί ισπανικού εδάφους

Η 1η του Δεκέμβρη του 2017, βρίσκει τον ΑΡΗ στη Stoiximan Football League να δίνει τη δική του μάχη για να βγει επιτέλους από τον εφιάλτη των τελευταίων χρόνων. Μία ημέρα που πριν επτά χρόνια ήταν πολύ διαφορετική.

Ο ΑΡΗΣ του Εκτορ Ραούλ Κούπερ έγραψε την πιο ιστορική σελίδα στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία του, αποκαθηλώνοντας την εν ενεργεία κάτοχο του Europa League, Ατλέτικο Μαδρίτης μέσα στο “σπίτι” της. 

Το “Βιθέντε Καλντερόν” έκλεισε προσφάτως, αλλά ο ΑΡΗΣ πάντα θα το έχει στη μνήμη του. Για να να θυμάται ένα αξέχαστο και ιστορικό βράδυ στη Μαδρίτη. Ενα φοβερό παιχνίδι και μία απίστευτη ανατροπή με ήρωα τον Νίκο Λαζαρίδη, από τα πόδια του οποίου ήρθε το τελικό 3-2 που έστειλε την ομάδα στους “32” εκείνης της διοργάνωσης. 

Βράδια όπως εκείνο, είναι εκείνα που έχουν λείψει πολύ στον Αρειανό. Βράδια που θα έρθουν ξανά για να προσφέρουν νέες χαρές στον κόσμο και να θυμίσουν ξανά σε όλους το μεγάλειο του ΑΡΗ. 

Ο αγώνας

Το δρόμο για εκείνη τη μεγάλη βραδιά πρόκρισης, άνοιξε ο Κόκε μόλις στο 2′, πριν όμως οι Φορλάν (12′) και Αγκουέρο (16`), ανατρέψουν γρήγορα την κατάσταση για τους Μαδριλένους. Ο Κόκε “χτύπησε” ξανά από τα έντεκα βήματα (51′) για την ισοφάριση, με τον Λαζαρίδη στο 81`να στέλνει στον έβδομο ουρανό έναν ολόκληρο λαό και να κάνει την Ευρώπη να παραμιλάει!

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Κίκε Σάντσεζ Φλόρες): Ντε Χέα, Ουιφαλούσι, Γκοδίν, Ντομίνγκεθ, Λόπεθ (86` Μέριδα), Ρέγιες, Τιάγκο (86` Γκαρθία), Σουάρεθ, Σιμάο (73` Κόστα), Αγουέρο, Φορλάν

ΑΡΗΣ (Εκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Βανγκέλι, Οριόλ, Λαζαρίδης, Μίτσελ, Χαβίτο, Φατί, Τόχα, Μενδρινός (72` Καζναφέρης), Κόκε (77` Πρίττας), Τσέζαρεκ (83` Ρουίς)

Προτεινόμενα Άρθρα