Βύθισε το "κίτρινο υποβρύχιο" η Λεγανές

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί

Εδώ και τέσσερις αγωνιστικές η Λεγανές δεν μπορούσε να σηκώσει… κεφάλι με τέσσερις σερί ήττες που είχαν βάλει φρένο στο πολύ καλό ξεκίνημα που είχε πραγματοποιήσει στην Πριμέρα. Υπό αυτό το πρίσμα η νίκη στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Βιγιαρεάλ αποτελούσε μονόδρομο.

 
Το «Κίτρινο Υποβρύχιο», όμως, έβαλε δύσκολα στους γηπεδούχους όταν με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ο Ράμπα σε αντεπίθεση «τσίμπησε» την μπάλα, πέρασε τον Κουέγιαρ και σε κενή εστία έγραψε το 0-1.

Κάπου εκεί η Λεγανές βρήκε τα ψυχικά αποθέματα όχι μόνο για αν απαντήσει, αλλά για να πετύχει και την ολική ανατροπή. Αρχικά στο 72’ ο Ρίκο με ένα διαγώνιο σουτ από τα αριστερά έφερε το ματς στα ίσια και στο 81’ ο Ελ Ζαρ με μία όμορφη προσωπική ενέργεια και ένα γλυκό πλασέ έκανε το 2-1, βάζοντας τους γηπεδούχος μπροστά στο σκορ.

Το τελικό 3-1 διαμορφώθηκε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με τέρμα του Άμραμπατ.

Η Λεγανές, χωρίς στον τραυματία Δημήτρη Σιόβα στην αποστολή, κράτησε το προβάδισμα ως το τέλος, βάζοντας τέλος στο αρνητικό σερί που «κουβαλούσε», με τη Βιγιαρεάλ να χάνει τους τρεις βαθμούς μέσα από τα χέρια της και μαζί σημαντικό έδαφος από την 5η του βαθμολογικού πίνακα Σεβίλλη.

Προτεινόμενα Άρθρα