Τον γλίτωσε ο Πασάς!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Στο +3 η διαφορά από τη 2η θέση και την Παναχαϊκή

Πάλι με άγχος, αλλά αυτή τη φορά νικητής… Ο ΑΡΗΣ βρέθηκε ξανά αντιμέτωπος με τη γκέλα αλλά έστω και στο 89′ ο Γιάννης Πασάς τον έσωσε και του χάρισε τη νίκη με 1-0. Αποτέλεσμα με το οποίο οι “κιτρινόμαυροι” ξεφεύγουν στους 3 βαθμούς από τη 2η θέση και στους 9 από την 3η θέση.

Ετσι ξεκίνησε

Η έκπληξη της ενδεκάδας άκουγε στο όνομα του Ούγκο Σόουζα, αφού τελικά ο Πορτογάλος πήρε φανέλα βασικού και ήταν ο παρτενέρ του Δεληζήση, με τον Καντιμοίρη στο τέρμα και τους Μπούρμπο-Τζανακάκη στα άκρα της άμυνας. Ο Μουμίν επέστρεψε στα χαφ δίπλα στον Ιντζόγλου, με τον Παυλίδη να προωθείται πίσω από τον Διαμαντόπουλο. Τη θέση του τιμωρημένου Πλατέλλα πήρε ο Κάσσος και ο Μπαργκάν ξεκίνησε αντί του Ντούνη.

Ευκαιρίες είχε, αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκε

Για περίπου ένα 20λεπτο, από το 10′ μέχρι και το 30′ περίπου, ο ΑΡΗΣ ήταν εμφανώς ανώτερος και είχε τον έλεγχο του αγώνα. Αφού από τα άκρα η ομάδα φάνηκε να μην μπορεί να δημιουργήσει, το βάρος έπεσε στον άξονα και με τη μπάλα κάτω η ομάδα του Σπανού προσπάθησε να πατήσει με αξιώσεις στην αντίπαλη. Κάπως έτσι προήλθε και η πρώτη φάση για τους “κιτρινόμαυρους” στο 16′ όταν ο Μπούρμπος βρήκε τον Παυλίδη μέσα στην περιοχή αλλά ο 26χρονος μεσοεπιθετικός σημάδεψε με αριστερό σουτ το αριστερό δοκάρι. Εννέα λεπτά αργότερα ο Γιαγκόζης απέκρουσε δύσκολα το πλασέ του Τζανακάκη ενώ εντυπωσιακή ήταν επέμβασή του στο μακρινό σουτ του Παυλίδη στο 38′. Έξι λεπτά νωρίτερα ο ΑΡΗΣ έχασε κι άλλη ευκαιρία, με το αριστερό σουτ του Κάσσου μέσα από την περιοχή να φεύγει αρκετά άουτ.

Συνέχισε να… πετάει φάσεις

Το δεύτερο μέρος είχε πάνω-κάτω την εικόνα του πρώτου. Με τον ΑΡΗ δηλαδή να δημιουργεί φάσεις αλλά πάλι να μην μπορεί να σκοράρει. Κλασσικό παράδειγμα η κεφαλιά του Διαμαντόπουλου στο 68′ που πέρασε μόλις άουτ όπως και στο 85′ που έφτασε απέναντι στον Γιαγκόζη για να χάσει… το άχαστο! Ενα λεπτό αργότερα ο Γιαγκόζης έβγαλε με τα πόδια το σουτ του Ντούνη ενώ στο 80′ απέκρουσε πάλι με εντυπωσιακό τρόπο τη μπάλα, αυτή τη φορά στην προβολή του Δεληζήση.

Αποβολή από το πουθενά

Ο διαιτητής Κιοτζένης που γενικότερα προκάλεσε με τις αποφάσεις του τον ΑΡΗ, στο 73′ απέβαλε χωρίς λόγο τον Καντιμοίρη με απευθείας κόκκινη. Ο Ξανθιώτης ρέφερι ισχυρίστηκε ότι βρήκε τη μπάλα με το χέρι εκτός περιοχής, την ώρα όμως που αυτή χτύπησε πρώτα στο πόδι του ποδοσφαιριστή.

Στα δύο πέναλτι, το ένα…

Στο 87′ όλος ο πάγκος σηκώθηκε όρθιος στην ξεκάθαρη ανατροπή του Ντούνη μέσα στην περιοχή, στην οποία όμως ο Κιοτζένης θεώρησε ότι δεν υπάρχει παράβαση. Ενα λεπτό αργότερα και χάρη στον 1ο βοηθό, το χέρι που έγινε από αμυντικό της Βέροιας στη σέντρα του Κασσού ευτυχώς δόθηκε και έφερε τον Διαμαντόπουλο στα έντεκα βήματα.

… και ο λυτρωτής Πασάς

Ο 28χρονος φορ ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών, με τον Γιαγκόζη να πέφτει σωστά και να σταματάει τη μπάλα. Στην επαναφορά όμως ήρθε ο… σωτήρας Πασάς και λύτρωσε τον ΑΡΗ, που βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τη γκέλα αλλά την απέφυγε.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κιοτζένης (Ξάνθης)

ΒΟΗΘΟΙ: Καρακώστας (Λάρισας), Κηλικιώτης (Ξάνθης)

4ος: Φωτιάδης (Καστοριάς)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 29′ Κοζάκης, 45′, 89′ Δαμιανάκης, 93′ Μπαστιάνος/17′ Τζανακάκης, 35′ Ιντζόγλου, 45′ Μουμίν, 93′ Διαμαντόπουλος, 93′ Πασάς

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 73′ Καντιμοίρης, 89′ Δαμιανάκης

ΒΕΡΟΙΑ (Τόλης Τερζής): Γιαγκόζης, Λαζόπουλος, Καψάλης, Κοζάκης, Δαμιανάκης, Γιαμόα, Λίταινας, Δόρης, Μπαστιάνος, Ρούνεϊ, Μέξης (63′ Ζυγκερίδης)

ΑΡΗΣ (Δημήτρης Σπανός): Καντιμοίρης, Μπούρμπος (74′ Αναγνωστόπουλος), Σόουζα, Δεληζήσης, Τζανακάκης, Μουμίν, Ιντζόγλου, Κάσσος, Μπαργκάν (60′ Ντούνης), Παυλίδης (69′ Πασάς), Διαμαντόπουλος.

Προτεινόμενα Άρθρα