Αρχηγού παρόντος!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Δεληζήσης το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση στο "Κλεάνθης Βικελίδης" – Στο +5 πλέον από την Παναχαϊκή

Πάλι δυσκολεύτηκε επιθετικά αλλά κερδίζει και αυτό έχει σημασία! Ο ΑΡΗΣ επικράτησε της Σπάρτης με 1-0 για την 15η αγωνιστική και σε συνδυασμό με την ισοπαλία της Παναχαϊκής, ξέφυγε στο +5 από τη 2η θέση.

Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού δεν έπιασε πάλι τα στάνταρ που ήθελε επιθετικά και δυσκολεύτηκε αρκετά, απειλώντας κυρίως μέσα από στημένες. Μία όμως από αυτές ήταν αρκετή για να της δώσει το “τρίποντο” κόντρα στη Σπάρτη και τις διαιτητικές αποφάσεις του Τζουμαλάκη.

Ο Σερραίος ρέφερι έκλεισε τα μάτια σε χέρι που έγινε στο 58′ στην περιοχή της Σπάρτης ενώ στο 67΄ακύρωσε το γκολ του Κάσσου δίνοντας επιθετικό φάουλ στον Γιακουμή.

Ετσι ξεκίνησε

Με πέντε νέα πρόσωπα και τους… νέους Χαντί-Μπαστακό παρέταξε ο Δημήτρης Σπανός τον ΑΡΗ κόντρα στη Σπάρτη. Ο Αναγνωστόπουλος ξεκίνησε στο τέρμα του αντί του τιμωρημένου Καντιμοίρη, με τετράδα στην άμυνα τους Τζανακάκη, Σόουζα, Δεληζήση και Βαλεριάνο. Μουμίν-Ιντζόγλου ήταν το δίδυμο στα χαφ, με τους Πλατέλλα, Χαντί και Κάσσο τριάδα πίσω από τον Μπαστακό.

“Φλύαρος” και μόνο από στημένα…

Ο Σπανός… φρέσκαρε την ενδεκάδα αλλά η εικόνα του ΑΡΗ δεν διέφερε πολύ από αυτήν που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα. Δηλαδή μία φλύαρη κατοχή, δυσκολία στη μεταβίβαση της μπάλας στην επίθεση και ευκαιρίες που ήρθαν μόνο μέσα από στημένες μπάλες που δεν αξιοποιήθηκαν.

Στο 13′ η κεφαλιά του Μουμίν από το κόρνερ του Πλατέλλα πέρασε πάνω από την εστία του Γιακουμή, ο οποίος νωρίτερα σταμάτησε ακόμη μία κεφαλιά από τον Σόουζα. Ο Πλατέλλας μετά από ώρα και συγκεκριμένα στο 38′ απείλησε ξανά για τους γηπεδούχους, με σουτ εκτός περιοχής το οποίο απομάκρυνε δύσκολα ο τερματοφύλακας της Σπάρτης. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του ΑΡΗ ήρθε στο 45′ με τη σκαστή κεφαλιά του Μπαστακού από τη σέντρα του Τζανακάκη να καταλήγει κόρνερ, για να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το ισόπαλο 0-0.

“Εκλεισε” τα μάτια ο Τζουμαλάκης

Η εικόνα της επανάληψης στα πρώτα λεπτά δεν είχε να προσφέρει κάτι διαφορετικό από πλευράς ΑΡΗ, πέραν μίας καλής στιγμής με την κεφαλιά του Σόουζα από το φάουλ του Πλατέλλα στο 49′. Οι γηπεδούχοι όμως φωνάζουν δίκαια για το χέρι του Βοσνακίδη μέσα στην περιοχή στο 58′, φάση στην οποία ο Τζουμαλάκης ήταν κοντά αλλά… έκλεισε τα μάτια και δεν έδωσε πέναλτι.

Νέες… φωνές και διπλή επέμβαση του Γιακουμή

Στο 67′ και μετά από φάση διαρκείας ο ΑΡΗΣ βρήκε δίχτυα με το αριστερό πλασέ του Κάσσου. Πάλι όμως ο Τζουμαλάκης προκάλεσε τις διαμαρτυρίες παικτών και κόσμου καταλογίζοντας επιθετικό φάουλ στον τερματοφύλακα της Σπάρτης. Ο τελευταίος δύο λεπτά αργότερα με φοβερή διπλή απόκρουση σταμάτησε την κεφαλιά του Κάσσου από τη σέντρα του Τζανακάκη.

Γκολ… ανάσα ο Δεληζήσης!

Οσο τα λεπτά κυλούσαν και ο αγώνας ξεπέρασε το 70ο λεπτό, το άγχος μεγάλωνε και το ματς θύμιζε πολύ εκείνο με τον Καραϊσκάκη. Αυτό όμως που δεν μπόρεσε να κάνει η επίθεση, έγινε από την άμυνα. Φάουλ του Βαλεριάνου και κεφαλιά του Δεληζήση στη δεξιά γωνία του Γιακουμή, για να δώσει το προβάδισμα στον ΑΡΗ στο 73′ και εν τέλει του τρεις βαθμούς της νίκης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Απόστολος Τζουμαλάκης (Σερρών)

ΒΟΗΘΟΙ: Βασίλης Καμπούρης (Σερρών), Χρήστος Κρυωνάς (Σερρών)

ΤΕΤΑΡΤΟΣ: Αθανάσιος Δραγούσης (Κιλκίς)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: -/29′ Βοσνακίδης, 72′ Παναγιώτου

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΑΡΗΣ (Δημήτρης Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Τζανακάκης, Σόουζα, Δεληζήσης, Βαλεριάνος, Μουμίν, Ιντζόγλου, Πλατέλλας (86′ Νίκιτς), Κάσσος, Χαντί (55′ Πασάς), Μπαστακός (80′ Παυλίδης).

ΣΠΑΡΤΗ (Θωμάς Γράφας):  Γιακουμής, Ζουλιώτης, Νιάρος, Βοσνακίδης, Οικονομόπουλος, Τζιμόντζι (59′ Μπουζούκης), Τριανταφυλλάκος, Παναγιώτου (85′ Φουρτάδο), Ράνος, Γουόρντεν, Ράντι (70′ Τσιοφού)

Προτεινόμενα Άρθρα