"Ο ΑΡΗΣ θ’ αποσπαστεί από τους υπόλοιπους σύντομα"

από AllAboutARIS

Ο Πέτρος Πασσαλής φιλοξενήθηκε στην εκπομπή AllAboutARIS On Air, στον Libero 107,4 και μίλησε για τον φετινό ΑΡΗ που αποδεικνύει ότι μπορεί να επιτεύξει φέτος τον στόχο του.

Πως του φαίνεται η θέση του προέδρου σε μία ομάδα:

“Είναι δύσκολα. Το οικονομικό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Η Γ΄ Εθνική ναι μεν λειτουργεί ερασιτεχνικά, αλλά πρέπει να υπάρχουν κάποια έσοδα. Πρέπει να νιώσει ο ποδοσφαιριστής ότι είναι ο ποδοσφαιριστής. Υπάρχει όλο το επιτελείο και προσπαθούμε να προσφέρουμε στα παιδιά καλές συνθήκες, μήπως και μπορέσει κανένα, να κάνει κάποιο βήμα στα ψηλότερα”.

Για το υλικό που υπάρχει στον Εδεσσαϊκό:

“Έχουμε ποδοσφαιριστές με ταλέντο. Έχουμε 5 ποδοσφαιριστές γεννημένους το 2000 και οι 3 εξ’ αυτών παίζουν βασικοί. Έχουμε φυσικά και έμπειρους ποδοσφαιριστές. Έχουμε ένα καλό μείγμα, που θα μας βοηθήσει να διατηρηθούμε στην κατηγορία”.

Τι εικόνα έχει σχηματίσει για τον ΑΡΗ:

“Ξεκίνησε αρκετά καλά το πρωτάθλημα. Τελευταία δυσκολεύεται λίγο στο γκολ. Από την μία είναι φυσιολογικό αυτό, γιατί όσο πλησιάζουμε στην λήξη του Α΄ γύρου, κάποιες ομάδες φτάνουν στο αποκορύφωμα της απόδοσής τους. Κερδίζει τα παιχνίδια, έχει πολύ καλή αμυντική διάταξη και εκεί φαίνεται η δουλειά που γίνεται, γιατί η άμυνα ξεκινάει από τον φορ και είναι πολύ σημαντικό το ότι η ομάδα έχει καλή αμυντική λειτουργία. Είναι μεγάλη η διαφορά όσον αφορά την ποιότητα του ρόστερ συγκριτικά με πέρυσι, αλλά φέτος υπάρχουν παίκτες που ξέρουν να κάνουν πρωταθλητισμό στην Β΄ Εθνική”.

Για το γεγονός ότι ο ΑΡΗΣ είναι από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος πρώτος:

“Είναι πολύ δύσκολο να κυνηγάς. Αν κυνηγάς έχεις πολύ μεγαλύτερο άγχος. Ας μην ξεχνάμε τι δυναμική έχει ο Σύλλογος. Είναι πολύ θετικό το ότι ο κόσμος πηγαίνει ξανά στο γήπεδο. Όταν υποστηρίζουμε μία ομάδα, την υποστηρίζουμε και στα καλά και στα άσχημα. Ο κάθε ποδοσφαιριστής θέλει στήριξη όταν γίνεται η στραβή. Δεν κερδίζεις κάτι με το να αποδοκιμάσεις. Δημιουργείς ακατάλληλες συνθήκες. Άσχετα με το ποιος είναι ο παίκτης, αγωνίζεται για την ομάδα, αν τον γιουχάρεις, δεν κερδίζεις τίποτα”.

Ποιες ομάδες ξεχωρίζει από το πρωτάθλημα:

“Ο ΑΡΗΣ θ’ αποσπαστεί από τους υπόλοιπους σύντομα. Από εκεί και πέρα, η Παναχαϊκή με τον Ο.Φ.Η. ίσως και τα Τρίκαλα με την Δράμα, θα παλέψουν. Δεν μπορούν να προλάβουν τον ΑΡΗ, είναι πολύ μεγάλη η διαφορά. Ο ΑΡΗΣ έχει κάνει πολύ καλό ξεκίνημα και όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι η ομάδα πρέπει να επιστρέψει εκεί που ανήκει”.

Για τις αλλαγές μέσα στην σεζόν και κατά πόσο βοηθούν μια ομάδα:

“Νομίζω ότι 2-3 κινήσεις μπορούν να βοηθήσουν. Εκεί, είναι το όριο που μπορούν να βοηθήσουν. Εδώ έχει να κάνει και με το πρόγραμμα του πρωταθλήματος, υπάρχει πολύς χρόνος στο πρωτάθλημα ακόμα”.

Αν ο ΑΡΗΣ “κλειδώσει” νωρίς την άνοδο στην Super League, θα έχει και τον χρόνο να στήσει με τον καλύτερο τρόπο την ομάδα της νέας σεζόν:

“Ο κ. Μυροφοριδης έχει δείξει ότι γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες της κάθε κατηγορίας και μπορεί να δημιουργήσει μία ικανή ομάδα. Ο Ηρακλής π.χ. χωρίς να έχει τα πολύ μεγάλα ονόματα, παρουσίασε ένα πολύ συγκροτημένο σύνολο. Το ίδιο φυσικά, μπορεί να συμβεί με τον ΑΡΗ”.      

Προτεινόμενα Άρθρα