"Το στοιχείο του πρωταθλητισμού, το δίνει η συνέπεια των αποτελεσμάτων"

από AllAboutARIS

Ο Πασχάλης Μελισσάς μίλησε στην εκπομπή AllAboutARIS On Air, στον Libero 107,4 Fm για το φιλικό της Α΄ ομάδας με την Κ-19, τονίζοντας παράλληλα πως ο ΑΡΗΣ φέτος κάνει πρωταθλητισμό, διότι έχει δείξει διάρκεια στα αποτελέσματά του.

Για την πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα μέχρι στιγμής:

“Είναι σε ανοδική πορεία. Τα αποτελέσματά της είναι σταθερά. Ο Α΄ γύρος έχει κλείσει πολύ καλά. Είναι λογικό κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος η ομάδα να κάνει μια καμπή στην απόδοσή της. Τώρα αρχίζει σιγά σιγά η ομάδα ν’ ανεβαίνει. Αυτό είναι στον προγραμματισμό. Σε ένα πρωτάθλημα θα έρθουν και οι μη καλές αποδόσεις, όλα παίζουν ρόλο. Το στοιχείο του πρωταθλητισμού όμως το δίνει η συνέπεια των αποτελεσμάτων. Τώρα που η βαθμολογική διαφορά με τους αντίπαλους αρχίζει ν’ αυξάνεται, είναι μια τόνωση ψυχολογική για την ομάδα ενώ θ’ αρχίσει ν’ αυξάνεται η πίεση των αντιπάλων μας”.

Για τον Ανάκογλου:

“Πάτησε καλά μέσα στο γήπεδο. Είναι και αυτός σε ανοδική πορεία. Το σημαντικό είναι να ενταχθεί σε φουλ πρόγραμμα μέσα στο επόμενο 15μερο και να είναι έτοιμος. Το φιλικό εστιάστηκε καθαρά στα παιδιά της ομάδας που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής. Εμείς σαν Κ-19, μοιράσαμε τον χρόνο στα παιδιά για να πάρουν τις εμπειρίες που πρέπει. Είναι πολύ σημαντική αυτή η επαφή με την Α΄ ομάδα, για να δούνε και οι νεαροί ποδοσφαιριστές, πως συμπεριφέρονται οι μεγάλοι μέσα στο γήπεδο”.

Για το γεγονός ότι αυτά τα οικογενειακά φιλικά βοηθούν τους νεαρούς ποδοσφαιριστές:

“Σίγουρα και πρέπει να το επιτρέπει και το πρόγραμμα, γιατί υπάρχουν και οι εμβόλιμες αγωνιστικές. Τη νέα χρονιά στη Σούπερ Λιγκ είναι συγκεκριμένο το πρόγραμμα και είναι πιο εύκολο να κάνεις ένα τέτοιο φιλικό. Έχουμε μιλήσει με τον κ. Σπανό, να γίνει ακόμη ένα τέτοιο φιλικό μέσα στο Πάσχα”.

Για την πορεία και τους στόχους της Κ-19:

“Σίγουρα εξ’ αρχής υπάρχει το στοιχείο του πρωταθλητισμού. Μας ικανοποιεί που τα παιδιά συγκριτικά με πέρυσι είναι ένα βήμα πάνω σε ό,τι αφορά την τακτική. Η ομάδα δημιουργεί πολλές φάσεις και είναι πιο παραγωγική φέτος. Το πρωτάθλημα είναι πιο οργανωμένο φέτος και αυτό αρέσει στα παιδιά, τους γεμίζει. Από εκεί και πέρα τώρα, είναι η διάθεση του καθενός να πετύχει μέσα από αυτή την διαδικασία”.

Για τον προγραμματισμό που αφορά τα τμήματα υποδομής τη νέα σεζόν:

“Αυτό είναι ευχάριστο το να υπάρχει κάτι για την επόμενη χρονιά. Όσο το συντομότερο τελειώσει η υπόθεση άνοδος, τόσο πιο σύντομα θα μπορέσουμε ν’ ασχοληθούμε με τον προγραμματισμό της επόμενης χρονιάς. Εμείς σαν τμήματα υποδομής έχουμε κάνει μια προεργασία, γιατί είναι άλλο να ξεκινάς τον Απρίλιο και άλλο τον Ιούνιο. Διάθεση υπάρχει, ο ΑΡΗΣ ανέκαθεν είχε δυνατά τμήματα υποδομής και η δική μου προσδοκία είναι να ξαναδυναμώσουν τα τμήματά μας”.

Για το γεγονός ότι μία ομάδα πρέπει να παράγει ποδοσφαιριστές και να τους εκμεταλλεύται μελλοντικά:

“Είναι μια τάση στο σύγχρονο ποδόσφαιρο να βλέπουμε παιδιά 17-18 χρονών να παίζουν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πρέπει να βάλουμε μπροστά τις μηχανές σε αυτό το κομμάτι. Υπάρχουν πολύ ικανοί ποδοσφαιριστές σε αυτές τις ηλικίες που μπορούν να προωθηθούν και να βοηθήσουν. Είναι μία μετοχή ένας ποδοσφαιριστής για την ομάδα. Τα στελέχη που πρέπει να είναι σε μια ομάδα, πρέπει να έχουν μια διάρκεια. Θα πρέπει να χτιστεί μία ταυτότητα και μία φιλοσοφία 4-5 ετών για να έχουμε και τ’ αποτελέσματα που θέλουμε, γιατί θαύματα δεν γίνονται. Αυτά τα σχέδια είναι υλοποιήσιμα, αρκεί να υπάρχουν άτομα να τα υποστηρίξουν”.

Αν υπάρχει η δυνατότητα, ο Δημήτρης Σπανός να χρησιμοποιήσει κάποιους παίκτες από την Κ-19, στα τελευταία παιχνίδια της Football League:

“Εφικτό είναι να δει κάποιους επαγγελματίες που αγωνίζονται στην Β΄ ομάδα. Έχει γίνει μία συζήτηση. Θα τους τσεκάρει στα επόμενα φιλικά που θα κάνουμε, ίσως και να προπονηθούν κάποιοι με την Α΄ ομάδα, για να υπάρχει πιο ξεκάθαρη εικόνα”. 

Για την επόμενη αγωνιστική υποχρέωση της Κ-19:

“Σάββατο στις 12:30, στο γήπεδο του Αριστοτέλη με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Συνεχίζουμε, ένα ακόμη βήμα για τον στόχο μας”  

Προτεινόμενα Άρθρα