Ο τελευταίος λόγος στον Πασά!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Αγχωτικό αλλά σημαντικό "διπλό" για τους "κιτρινόμαυρους"

Ο ΑΡΗΣ… θα κάνει γενέθλια και θα υποδεχθεί με χαμόγελα την 25η Μαρτίου, τουλάχιστον από πλευράς ποδοσφαίρου. 

Σε ένα παιχνίδι με πέντε γκολ, ανατροπές στο σκορ και ένα αγχωτικό φινάλε, οι Θεσσαλονικείς πήραν τη νίκη με 3-2 στα “Περιβόλια” επί του Κισσαμικού, χάρη στο τέρμα του Γιάννη Πασά στο 85ο λεπτό. 

Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα με τον Λέο, πριν ο Διαμαντόπουλος σκοράρει δις και οδηγήσει τον ΑΡΗ στο ημίχρονο με το υπέρ του 1-2. Ο Γάλλος φορ των Κρητικών σκόραρε στο 62′ για να δώσει νέο ενδιαφέρον στο ματς, με τον Πασά να έρχεται από τον πάγκο και να δίνει στους “κιτρινόμαυρους” τρεις πολύτιμους βαθμούς. Οπως είχε κάνει και στο παιχνίδι της Βέροιας.

Ετσι ξεκίνησε

Ο Τζανακάκης επιλέχθηκε τελικά από τον Δημήτρη Σπανό για να καλύψει το κενό του Βαλεριάνου στο αριστερό άκρο της άμυνας, πλαισιώνοντας τους Μπούρμπο, Σόουζα και Δεληζήση στα μετόπισθεν, με τον Αναγνωστόπουλο στο τέρμα. Παυλίδης-Ιντζόγλου ήταν το δίδυμο στα χαφ με τον Πλατέλλα λίγο πιο μπροστά. Ντούνης-Κάσσος ξεκίνησαν στα άκρα της επίθεσης και ο Διαμαντόπουλος στην κορυφή.

Το… κρύο γκολ του Λέο

Ο Κισσαμικός πήρε το προβάδισμα κόντρα στη ροή του αγώνα και απέναντι σε έναν ΑΡΗ που είχε από νωρίς την κατοχή και πίεζε αποτελεσματικά, χωρίς όμως να γίνεται απειλητικός. Από μία απομάκρυνση του Δεληζήση η μπάλα έφτασε στον Λέο και αφού έσκασε μία φορά στο χορτάρι, το σουτ του Γάλλου κατέληξε στην αριστερή γωνία του Αναγνωστόπουλου για το 1-0.

Στα ίσια με τον… κεραυνό του Διαμαντόπουλου

Ο ΑΡΗΣ συνήθλε γρήγορα από το προβάδισμα των Κρητικών και διατήρησε την ψυχραιμία του, εντείνοντας ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες του για να φτάσει σε ένα γκολ. Εντός περιοχής βέβαια δυσκολευόταν να γίνει απειλητικός αλλά ευτυχώς ο Διαμαντόπουλος είχε… έμπνευση. Με μία βολίδα από πολύ μακρινή απόσταση στο 25′ , ο 28χρονος επιθετικός πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ για να ισορροπήσει ξανά το παιχνίδι.

Με προβάδισμα ψυχολογίας στα αποδυτήρια

Η ισοφάριση έφερε άλλον αέρα για τον ΑΡΗ ο οποίος με ανεβασμένη ψυχολογία πλέον έφτασε και σε δεύτερο γκολ, παίρνοντας το προβάδισμα λίγο πριν το ημίχρονο. “Δράστης” ήταν και πάλι ο Διαμαντόπουλος με κοντινή κεφαλιά αυτή τη φορά, αξιοποιώντας τη σέντρα του Πλατέλλα από τα δεξιά στο 43ο λεπτό. 

Τον “προσγείωσε” ξανά ο Λέο

Τον… άερα που πήρε ο ΑΡΗΣ από το πρώτο μέρος, φρόντισε να του τον “κόψει” ο Λέο, που σκόραρε και πάλι στο 62′. Από αδράνεια του Μπούρμπου και στη συνέχεια όλης της άμυνας, ο Ξύδας έβγαλε από τα αριστερά την παράλληλα μπαλιά στην περιοχή και ο Λέο νίκησε από κοντά τον Αναγνωστόπουλο για το 2-2. 

Η εξέλιξη αυτή έδωσε ψυχολογία στην ομάδα του Πετράκη, με ακόμη δύο καλές στιγμές. Στο 67′ ο Ξύδας απείλησε μέσα από την περιπχή με τον Σόουζα να πέφτει στα πόδια του και να παραχωρεί το κόρνερ. Στη συνέχεια της φάσης ο ίδιος παίκτης με νέο σουτ έστειλε τη μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Αναγνωστόπουλου. 

Με τους Πασά, Κανακούδη και Μπαργκάν άλλαξαν τα πράγματα στην ενδεκάδα του ΑΡΗ, ο οποίος έβλεπε τον Κισσαμικό από το 70′ και μετά να παίρνε μέτρα στο γήπεδο αδυνατώντας από την πλευρά του να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Λαζαρίδη. Μέχρι όμως το 85ο λεπτό.

Η λύτρωση ήρθε από τον πάγκο

Όπως και στη Βέροια, έτσι και στα Χανιά ο Πασάς ήρθε από τον πάγκο για να… ξελασπώσει τον ΑΡΗ. Από το γέμισμα του Ντούνη, ο 27χρονος μεσοεπιθετικός που αγωνιζόταν ως επιτελικός μέσος, πήρε την κοντινή κεφαλιά και διαμόρφωσε το τελικό 2-3, χαρίζοντας φέτος στον ΑΡΗ ακόμη ένα σημαντικό “τρίποντο”.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Άγγελος Ζαραβίνος (Αθηνών)

ΒΟΗΘΟΙ: Κωνσταντίνος Οικονόμου (Δυτικής Αττικής), Πολυχρόνης Πολυχρονιάδης (Δυτικής Αττικής)

4ος: Μιχαήλ Αντιπαριώτης (Ανατολικής Αττικής)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: -/90′ Σόουζα

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Γιώργος Πετράκης): Λαζαρίδης, Μαρκοπουλιώτης, Παντελάκης, Ζιούλης, Αρναούτογλου, Γκίνη, Λεμονής, Τασιουλής (58′ Χαλκιαδάκης), Βρεττός (78′ Αποστολίδης), Ξύδας, Ζαν Μπατίστ

ΑΡΗΣ (Δημήτρης Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Μπούρμπος (75′ Κανακούδης), Σόουζα, Δεληζήσης, Τζανακάκης, Ιντζόγλου, Παυλίδης (81′ Μπαργκάν), Ντούνης, Κάσσος (60′ Πασάς), Πλατέλλας, Διαμαντόπουλος

Προτεινόμενα Άρθρα