Απελευθερώθηκε και… ξέσπασε!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Δύο γκολ ο Διαμαντόπουλος, από ένα οι Πλατέλλας, Μπαργκάν και Κανακούδης

Η άνοδος ήρθε, η πίεση μειώθηκε και ο ΑΡΗΣ… ξέσπασε. Θύμα του; Ο Παναιγιάλειος που έζησε τον δικό του… εφιάλτη το απόγευμα της Κυριακής στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Οι “κιτρινόμαυροι” “φιλοδώρισαν” με “πεντάρα” την ομάδα της Πελοποννήσου σε μία χορταστική αναμέτρηση  που είχε συνολικά επτά τέρματα, πέντε εκ των οποίων ήρθαν στο δεύτερο μέρος. 

Πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ήταν ο Διαμαντόπουλος με δύο γκολ (50′, 67′) ενώ από ένα πέτυχαν οι Πλατέλλας (25′), Μπαργκάν (56′) και Κανακούδης (89′). Για τους φιλοξενούμενους, ο Σταματής στο 44′ ισοφάρισε προσωρινά σε 1-1 και ο Κοκκόρης στο 59′ μείωσε προσωρινά σε 3-2. 

Ετσι ξεκίνησε

Ο κλινήρης Μπούρμπος ήταν το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής για τον Δημήτρη Σπανό, ξεκινώντας τελικά τον Τζανακάκη στα δεξιά της άμυνας, μαζί με τους Σόουζα, Μαραγκό, Βαλεριάνο και τον Καντιμοίρη στο τέρμα. Μουμίν και Ιντζόγλου ήταν το δίδυμο στα χαφ, με τον Πλατέλλα λίγο πιο μπροστά. Πασάς-Ντούνης ήταν οι δύο εξτρέμ και ο Διαμαντόπουλος στην κορυφή της επίθεσης.

Πρώτη τελική, πρώτο γκολ… αφιερωμένο

Ο ΑΡΗΣ χρειάστηκε 25 λεπτά για να παραβιάσει την εστία του Αθανασίου και να πάρει το προβάδισμα με το γκολ του Πλατέλλα στο 25ο λεπτό. Με ατομική προσπάθεια ο 29χρονος εξτρέμ πάτησε από τα δεξιά μέσα στην περιοχή και τσίμπησε ίσα-ίσα τη μπάλα για να σκοράρει (το αφιέρωσε στον Ανάκογλου), στην πρώτη και μοναδική τελική του ΑΡΗ εντός εστίας στο πρώτο μέρος. Ένα πρώτο 45 λεπτό στο οποίο η ομάδα του Δημήτρη Σπανού παρουσιάστηκε αρκετά άνευρη και νωχελική, μη μπορώντας να περάσει τη μπάλα στην περιοχή και να δημιουργήσει κλασσικές ευκαιρίες.

Απάντησε πριν την ανάπαυλα ο Παναιγιάλειος

Οι γηπεδούχοι πλήρωσαν τη μέτρια μέρα τους όχι μόνο επιθετικά αλλά και αμυντικά, βλέποντας τον Παναιγιάλειο να φτάνει στην ισοφάριση λίγο πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 44′ Από ένα σουτ η μπάλα κόντραρε στον Σόοουζα και… στρώθηκε στον Σταματή ο οποίος με κοντινό πλασέ έφερε το παιχνίδι στα ίσια.

Άλλο παιχνίδι…

Το δεύτερο ημίχρονο, τουλάχιστον στα πρώτα λεπτά του, δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο. Δύο ομάδες με περισσότερη όρεξη, ενέργεια, φάσεις εκατέρωθεν και το επόμενο γκολ να έρχεται από πλευράς ΑΡΗ. Αφού ο Γαβριηλίδης έβγαλε πάνω στη γραμμή το σουτ του Πασά και η κεφαλιλα του Κοκκόρη βρήκε στο δοκάρι, ο Διαμαντόπουλος από κοντά έκανε το 2-1 στο 50′ μετά τη σέντρα του Τζανακάκη.

Γκολ από τον… πάγκο ο Μπαργκάν, ζωντανός ο Παναιγιάλειος με Κοκκόρη

Ο Κενάν Μπαργκάν πέρασε στο 52′ αντί του Πασά και τέσσερα λεπτά αργότερα έβαλε και αυτός τη σφραγίδα του στο ματς. Με πολύ όμορφη εκτέλεση φάουλ ο 29χρονος μεσοεπιθετικός έκανε το 3-1, για να έρθει άμεσα η απάντηση από πλευράς Παναιγιαλείου με το γκολ του Κοκκορή στο 59′ και το 3-2.

“Καρέ” με Διαμαντόπουλο

Με το παιχνίδι να έχει “ανοίξει” και να αποκτά ρυθμό στο δεύτερο μέρος, ο ΑΡΗΣ έφτασε και σε τέταρτο γκολ εκμεταλλευόμενος τα κενά που άφησε ο Παναιγιάλειος την ώρα που έπαιζε ψηλά για να ισοφαρίσει. “Δράστης” ήταν και πάλι ο Διαμαντόπουλος , ο οποίος με κοντινή προβολή από τη σέντρα του Μπαργκάν πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

“Κερασάκι” με… βολίδα από τον Κανακούδη

Μετά τον Μπαργκάν που ερχόμενος από τον πάγκο έβαλε τη σφραγίδα του στο ματς, τη σκυτάλη πήρε ο Κανακούδης. Στο 89΄και ενώ όλα είχαν κριθεί, ο έμπειρος μπακ είδε τη μπάλα να του στρώνεται έξω από την περιοχή και δεν… χαρίστηκε, στέλνοντας με μία βολίδα τη μπάλα συστημένη στην αριστερή γωνιά του Αθανασίου για το τελικό 5-2. 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος (Πέλλας)

ΒΟΗΘΟΙ: Κωνσταντίνος Βρούζος (Πιερίας), Δημήτρης Κηλικιώτης (Ξάνθης)

4ος: Κωνσταντίνος Πανυτσίδης (Κοζάνης)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 29′ Σόουζα, 40′ Τζανακάκης, 43′ Ιντζόγλου/12′ Ρέλλας, 40′ Γαβριηλίδης

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΑΡΗΣ (Δημήτρης Σπανός): Καντιμοίρης, Τζανακάκης, Βαλεριάνος, Σόουζα, Μαραγκός, Μουμίν (82′ Κανακούδης), Ιντζόγλου, Διαμαντόπουλος, Πλατέλλας, Πασάς (52′ Μπαργκάν), Ντούνης (70′ Νίκιτς)

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Πέτρος Δημητρίου): Αθανασίου, Ρέλλας, Μηλιώτης (65′ Καναβέτας), Γραμματίκας, Βλάχος, Γαβριηλίδης, Σκαρτσίλας, Τζανουλίνος, Σταματής, Γκαρσία (54′ Ζαφειράκης), Κοκκόρης (83′ Πολιανίδης)

Προτεινόμενα Άρθρα