Ατλέτικο για κούπα!

από AllAboutARIS

Με τη γνωστή συνταγή του 1-0 η Ατλέτικο Μαδρίτης πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Europa League που θα γίνει στη Λιόν.

Ένα γκολ του Ντιέγκο Κόστα από υπέροχη ασίστ του Γκριεζμάν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ήταν αρκετό, απέναντι σε μια αναιμική, για ένα ακόμα εκτός έδρας παιχνίδι Άρσεναλ. 

Οι Λονδρέζοι και πιθανότατα και η Εθνική Γαλλίας χάνουν τον Κονσιελνί που αποχώρησε μόλις στο 11’ με σοβαρό τραυματισμό στον αχίλλειο τένοντα. 

Το ματς 

Η Ατλέτικο προσπάθησε να μπει δυνατά στο ματς και να αιφνιδιάσει τους Λονδρέζους. Μια πολύ καλή προσωπική προσπάθεια του Ντιέγκο Κόστα, που νίκησε τον Κονσιελνί και τον Μονρεάλ, τον έφερε σε θέση βολής από πλάγια δεξιά, αλλά το σουτ του ήταν άστοχο. Λίγο αργότερα ήρθε ο σοκαριστικός τραυματισμός του αρχηγού της Άρσεναλ. Ο Λορέν Κονσιελνί σε μια απόπειρα να κινηθεί ώστε να μαρκάρει τον Ντιέγκο Κόστα, έπαθε ζημιά στον αχίλλειο τένοντα με αποτέλεσμα, ο Βενγκέρ να υποχρεωθεί σε μια πρόωρη αλλαγή με τον Κάλουμ Τσέιμπερς να αντικαθιστά τον Γάλλο. 

Μετά το 15ο λεπτό η Άρσεναλ άρχισε να μεταφέρει το σκηνικό προς τα καρέ του Όμπλακ, δίχως όμως να μπορεί να απειλήσει. Η Ατλέτικο με το αγαπημένο της παιχνίδι, προσπαθούσε να τραβήξει την Άρσεναλ ψηλά, ώστε να βρει κενούς χώρους μπροστά. Από δύο στημένες φάσεις, η Ατλέτικο έκανε δύο μικροευκαιρίες για ν’ απειλήσει με τον Κόκε, που έπιασε ένα περίεργο σουτ και η μπάλα έφυγε λίγο έξω από την εστία του Οσπίνα, ενώ στο 38’ από φάουλ του Κόκε, ο Γκριεζμάν βρέθηκε μόνος στην περιοχή, αλλά το σουτ του Γάλλου από πλάγια δεξιά, ήταν άστοχο. 

Οι καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ήταν το διάστημα που έφερε τελικά την Ατλέτικο στη θέση του οδηγού. Από ένα γέμισμα του Όμπλακ και μια κακή απομάκρυνση του Τσέιμπερς, ο Τόμας τσίμπησε την μπάλα για τον Γκριεζμάν και ο Γάλλος άμεσα έβγαλε μια υπέροχη διαγώνια πάσα απέναντι για τον Ντιέγκο Κόστα που με το αριστερό πλάσαρε τον Οσπίνα για το 1-0. 

 

Η επανάληψη ξεκίνησε με την Ατλέτικο να μπαίνει καλά, αλλά από μια συμπτωματική φάση, η Άρσεναλ έκανε την πρώτη της ευκαιρία. Μια στραβοκλωτσιά του Γουίλσιρ έγινε ασίστ για τον Ράμσεϊ, αλλά αυτός από εξαιρετική θέση στην περιοχή άργησε να σουτάρει και έχασε την ευκαιρία. Στο 55’ ο Μουστάφι πρόλαβε τον Ντιέγκο Κόστα την τελευταία στιγμή για να του στερήσει το δεύτερο γκολ. 

Η Άρσεναλ βγήκε μπροστά για το τελευταίο ημίωρο, αλλά δυσκολευόταν ν’ απειλήσει. Ένα σουτ του Τζάκα στο 63’ υποχρέωσε τον Όμπλακ στην πρώτη δύσκολη επέμβαση του, ενώ στο κόρνερ η κεφαλιά του Μουστάφι έφυγε έξω. Στο 67ο λεπτό από μια ωραία ενέργεια του Ντιέγκο Κόστα, ο Γκριεζμάν βρέθηκε φάτσα με το 2-0, αλλά ο Τσέιμπερς πρόλαβε να βάλει την κόντρα για να σώσει την ομάδα του. Από μια κακή απόκρουση της άμυνας, ο Μικχταριάν θα εξαπολύσει σουτ που θ’ απειλήσει τον Όμπλακ στο 72’ αλλά η μπάλα θα περάσει λίγο πάνω από την εστία. Αυτή ήταν και η τελευταία ουσιαστική απόπειρα της Άρσεναλ να απειλήσει. Οι “ροχιμπλάνκος” κράτησαν μπάλα, έφαγαν το χρόνο και πήραν εύκολα την πρόκριση, ενώ στο 88′ ο Τόρρες λίγο έλειψε να κάνει το 2-0, αλλά ο Οσπίνα απομάκρυνε. Η Ατλέτικο πήρε άνετα το εισιτήριο για τον τελικό απέναντι σε μια πολύ λίγη Άρσεναλ. 

Οι συνθέσεις: 

Ατλέτικο: Όμπλακ, Γκοντίν, Παρτέι (90+2’ Σάβιτς), Κόκε, Γκριεζμάν, Σαούλ Νίγκεθ, Γκάμπι, Ντιέγκο Κόστα (83’ Τόρρες), Λούκας, Βιτόλο (74΄Κορρέα), Χιμένες 

Στον πάγκο έμειναν οι: Βέρνερ, Φιλίπε Λουίς, Γκαμεϊρό, Ολάμπε 

Άρσεναλ: Οσπίνα, Κονσιελνί (11’ λ.τρ. Τσέιμπερς), Ράμσεϊ, Λακαζέτ, Γουίλσιρ (68’ Μικχταριάν), Εζίλ, Μονρεάλ, Μουστάφι, Γουέλμπεκ,Μπεγερίν, Τζάκα 

Στον πάγκο έμειναν οι: Τσεχ, Ιβόμπι, Μάιτλαντ – Νάιλς, Κολάσινατς, Ενκέτια

Προτεινόμενα Άρθρα