"Ευκαιρία ζωής η συνεργασία με Κούπερ"

από AllAboutARIS

Ο Αντώνης Σαριόγλου, συνεργάτης του Έκτορ Ραούλ Κούπερ στην Εθνική Αιγύπτου και παλιότερα στον ΑΡΗ, βρέθηκε στο στούντιο του Libero 107.4 και στην εκπομπή «Μπαλαντέρ» όπου μίλησε για αρκετά θέματα.

Ο Αντώνης Σαριόγλου αρχικά αναφέρθηκε στο ξεκίνημα του στον ΑΡΗ και την γνωριμία του με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ: «To 2008 ήθελαν διερμηνέα στον ΑΡΗ. Πήγα και ξεκίνησα στην ομάδα, ξεκίνησε διερμηνέας και έμεινα πέντε χρόνια. Όλοι οι προπονητές ήξεραν την διπλή μου ιδιότητα ως γυμναστής. Ο Μασάδο μου έδωσε την ευκαιρία να δουλέψω αρχικά ως βοηθό γυμναστή και μετά συνεργάστηκα και με τον Όγιος. Μετά ήρθε η πρόσκληση από τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ να συνεργαστούμε στην Εθνική Αιγύπτου. Με πήρε ένα βράδυ και μου είπε ότι υπέγραψε στην Εθνική Αιγύπτου και ότι με ήθελε μαζί του. Μου είπε ότι θέλει να το σκεφτώ 2-3 μέρες γιατί η απόφαση θα ήταν τελεσίδικη. Ήταν ευκαιρία ζωής γιατί αλλάξει και η ζωή σου, η οικογενειακή σου κατάσταση. Στον ρόλο του γυμναστή δεν με είχε δει, παρά μόνο ως διερμηνέα. Όταν έφυγε από τον ΑΡΗ μου είχε πει ότι οι δρόμοι μας θα ξανασυναντηθούν. Και περίμενα. Φτάσαμε κοντά και σε συνεργασία όταν πήγε στην Τουρκία».

 

Αναφορικά με τον Έκτορ  Κούπερ, τον άνθρωπο αλλά και τον προπονητή τόνισε: «Στην συνεργασία του είναι πολύ αυστηρός. Όταν μίλησε με τον συνεργάτη του για μένα, τον ρώτησε αυτός γιατί δεν σκέφτεται να πάρει τον ανιψιό του που κι αυτός έχει τελειώσει γυμναστική Ακαδημεία, αλλά δεν του έκανε για πολλούς λόγους και δεν ήθελε να εκτεθεί, παρότι η αδελφή του δεν του το είχε ζητήσει ποτέ. Δεν πίστευα την συνεργασία μου με τον Κούπερ, όταν ήρθε στον ΑΡΗ. Μου ήταν δύσκολο να καταλάβω τότε ότι έρχεται αυτός ο προπονητής στην ομάδα του ΑΡΗ και θα συνεργαστώ μαζί του. Ο ρόλος μου ήταν πολύ ενεργός, όλα περνάνε από τον διερμηνέα. Ακόμα και μία έκφραση, όχι απλά μία λέξη. Ταιριάξανε τα… χνώτα μας. Στην Εθνική ήμαστε μοιρασμένοι οι συνεργάτες του, τρεις ισπανόφωνοι και τρεις Αιγύπτιοι, οι οποίοι δεν διαφωνούν με τον Κούπερ.

Όταν φτάνουμε γήπεδο, την ομάδα την αναλαμβάνω εγώ για 25 με 40 λεπτά. Όταν μετά δίνω την ομάδα στον Κούπερ, εγώ πηγαίνω στην άκρη, όπως όλοι».

Για την Αίγυπτο και την ζωή στην συγκεκριμένη χώρα είπε: «Αυτά που ακούγονται για την ασφάλεια της Αιγύπτου είναι υπερβολικά. Έχει πάρα πολλά πράγματα να δει, την αίγλη του παρελθόντος του. Αξίζει να την επισκεφτείς. Σαν κουλτούρα και νοοτροπία είναι τελείως διαφορετική. Δεν έχει να κάνει μόνο με την θρησκεία τους, αλλά και με τον τρόπο σκέψης τους».

Για τον κόσμο της Αιγύπτου: «Από την αρχή αγκάλιασαν την προσπάθεια που έγινε στην Εθνική. Ότι πάθος έχουν με τις ομάδες τους, το έχουν και για την εθνική. Ξεχνάνε τις ομάδες τους όταν παίζει η Εθνική Αιγύπτου. Ενώ στα μεταξύ τους παιχνίδια έχουν επεισόδια, όταν παίξει η Εθνική δεν γίνεται τίποτα. Λόγω Εθνικής άνοιξαν και τα γήπεδα στα παιχνίδια των ομάδων. Είναι πολύ αυστηροί στα θέματα ασφάλειας κυρίως λόγω τρομοκρατίας».

 

Για το αν θα πήγαινε να ζήσει στην Αίγυπτο: «Προσωπικά πάω παντού αν πρόκειται για δουλειά γιατί αγαπάω αυτό που κάνω. Όταν πήγαμε στο Τσαντ, ο Κούπερ είπε ότι και με 10 εκ. δεν θα έρχονταν να δουλέψει εδώ. Βέβαια μετράει και που ζεις, ο «Μίστερ» μένει σε μία περιοχή που λέγεται Μπέβερλι Χιλς και έχει σύμβαση ότι πρέπει να μένει εκεί. Εγώ δεν έχω κάτι τέτοιο στο συμβόλαιο μου, αλλά θα έμενα στο Κάιρο».

 Για τον ΑΡΗ είπε: «Είμαι υπέρ των επετείων των μεγάλων στιγμών του ΑΡΗ, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάει πως έφτασε η ομάδα σε αυτό το σημείο και ποιοι άνθρωποι πέρασαν από τον σύλλογο. Το μέλλον δεν μπορείς να το χτίσεις μόνο στο πρεστίζ και στην δυναμική του κόσμου. Αν οι ομάδες δεν δημιουργήσουν ξανά αξιοπιστία, να σε παρακαλάνε ουσιαστικά και να μην δέχεσαι όποιον έρχεται. Θέλει την αλήθεια πιστεύω ο κόσμος».

Για το δικό του μέλλον είπε: “Έχω μιλήσει με τον Μίστερ, τελειώνει το συμβόλαιο μας με την Ομοσπονδία της Αιγύπτου. Φαίνονταν ότι ο Έκτορ έχει αποφασίσει να κλείσει τον κύκλο του, αλλά τώρα δείχνει κάτι διαφορετικό και πλέον και η Ομοσπονδία το σκέφτεται αλλιώς. Αλλά τώρα δεν πρόκειται να σκεφτεί το παραμικρό, μετά το Μουντιάλ θα δει τι θα αποφασίσει. Κι εγώ δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι λόγω της προετοιμασίας και του Μουντιάλ. Μετά μπορεί να πει ότι θέλει να ξεκουραστεί έναν χρόνο. Δεν μπορώ να πω κάτι. Όταν γύρισα στον ΑΡΗ στην Γ’ Εθνική για 20 ημέρες, γύρισα παρότι κάποιοι μου έλεγαν… άστο. Θέλω να προσπαθήσω είπα στον εαυτό μου. Όταν πήγα πρώτη φορά με τον Καρυπίδη στο Κλ. Βικελίδης, συγκινήθηκα. Θέλω να έρθω, έχω περάσει πολλά στον ΑΡΗ είναι λογικό. Αλλά σίγουρα όχι όπως παλιά”.

Προτεινόμενα Άρθρα