Ο απολογισμός του "Δέλη" (pic)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το "επτά στα επτά", η νίκη στη Δράμα και το κομμάτι της οργάνωσης

Ο Γιώργος Δεληζήσης ετοιμάζεται να ολοκληρώσει την πρώτη του χρονιά στον ΑΡΗ, πετυχαίνοντας αυτό για το οποίο ήρθε. Την άνοδο από τη Football League, γνωρίζοντας τον τρόπο που γίνεται αυτό. 

Ο 30χρονος κεντρικός αμυντικός ήταν εκ των ηγετών της φετινής προσπάθειας του ΑΡΗ. Οχι τόσο λόγω του περιβραχιονίου αλλά με τη συνολική παρουσία που είχε και τη σταθερότητα που έδωσε στα μετόπισθεν, συγκροτώντας με τον Ούγκο Σόουζα ένα… σχεδόν απροσπέσλαστο αμυντικό δίδυμο. 

Ο “Δέλη” λίγο πριν πέσει και τυπικά η αυλαία της σεζόν, κάνει τον δικό του απολογσιμό μέσα από το AllAboutARIS. Καταγραφεί τα “κλειδιά της ανόδου, πλέκει το εγκώμιο του Σόουζα και στέκεται στο κομμάτι της οργάνωσης εν όψει της επόμενης μέρας. 

“Το καλό ξεκίνημα, μας έδωσε ώθηση”

-Ηταν τελικά τόσο εύκολη η άνοδος όσο φαίνεται από τη βαθμολογία;

“Οχι. Ηταν δύσκολο. Μέσα όμως από τη δική μας προσπάθεια, έγινε εύκολο. Με το “επτά στα επτά” στην αρχή της σεζόν, ήμασταν απόλυτα σίγουροι ότι η ομάδα θα ανέβει. Το πιστεύαμε βέβαια και πριν. Για αυτό άλλωστε ήρθαμε στον ΑΡΗ. Μετά τη νίκη Δράμα απλά, νιώσαμε πιο σίγουροι”.

-Τελικά ένα καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, παίζει τόσο καθοριστικό ρόλο;

“Σίγουρα. Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Κάναμε πολύ καλό ξεκίνημα και μας έδωσε ώθηση μαζί με ψυχολογία. Δεν πιστέψαμε σε καμία στιγμή ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά”.

-Ούτε μετά τις δύο συνεχόμενες ισοπαλίες με ΟΦΗ και Παναιγιάλειο;

“Δεν μπορείς να κάνεις το απόλυτο. Κάπου θα… στράβωνε. Με τον ΟΦΗ, δεν ήταν γκέλα. Γκέλα ήταν με τον Παναιγιάλειο, τον Καραϊσκάκη και με την Καλλιθέα που έγιναν… άλλα πράγματα και μας στέρησαν την πρωτιά”.

“Ο Παύλος είναι το λεγόμενο… φορτηγό!”

-Τελικά τα “κλειδιά” της ανόδου, ποια ήταν σε σχέση με πέρυσι; Διότι ως παίκτης του Απόλλωνα Σμύρνης, παρακολουθούσες και τον ΑΡΗ.

“Η καλύτερη κίνηση του κ. Καρυπίδη, ήταν ο κ. Μυροφορίδης. Γνωρίζει πως να φτιάχνει τις ομάδες του και να τις έχει δεμένες μέχρι το τέλος. Είναι το λεγόμενο… φορτηγό. Τον Παύλο, τον γνωρίζω πολλά χρόνια. Για μένα, είναι ο καλύτερος. Δίνει ψυχολογία στους παίκτες και αυτοί το ανταποδίδουν στο 100%”.

“Ο Ούγκο είναι ο καλύτερος παρτενέρ που είχα ποτέ”

– Αυτό που ξεχώρισε φέτος στον ΑΡΗ πρώτιστα, ήταν η άμυνα και συγκεκριμένα το δίδυμο που σχηματίσατε με τον Σόουζα.

“Ο Ούγκο είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης. Δέσαμε από την πρώτη στιγμή. Πιστεύω είναι ο καλύτερος παρτενέρ που είχα μέχρι τώρα στην καριέρα μου. Ο ένας συμπλήρωνε τον άλλον. Χωρίς να λέμε κάτι… Μόνο που κοιταζόμασταν, ξέραμε ο καθένας τι πρέπει να κάνει”.

-Σε δήλωση του πάντως ο Δημήτρης Σπανός, είπε ότι ο ΑΡΗΣ της νέας σεζόν πρέπει να ξεκινήσει από εσάς τους δύο.

“Πρέπει να διατηρηθεί ένας κορμός. Δεν έχει σημασία αν θα είμαι εγώ ή κάποιος άλλος. Αυτό θα το κρίνει η διοίκηση. Καλό θα είναι όμως να μείνει ένας κορμός στον οποίο θα στηριχτεί η ομάδα και να πλαισιωθεί από ποιοτικούς ποδοσφαιριστές”.

-Εσύ πάντως πέραν της άμυνας στην οποία ήσουν σχεδόν απροσπέλαστος, συνέβαλες και επιθετικά με τρία γκολ που έδωσαν εννέα βαθμούς στην ομάδα.

“Είναι πολύ θετικό για μένα και με κάνει χαρούμενο. Πέρυσι δεν έβαλα ούτε ένα γκολ και βγήκαμε πρώτοι. Φέτος έβαλα τρία και βγήκαμε δεύτεροι (σ.σ. γέλια). Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να βοηθάς την ομάδα του. Δεν συνηθίζω να σκοράρω λόγω θέσης”.

“Η ομάδα θέλει πολύ δουλειά στην οργάνωση”

-Κάποιοι συμπαίκτες σου, έκαναν λόγο για δύσκολες συνθήκες στην καθημερινότητα της ομάδας.

“Ο κόσμος, δεν τα γνωρίζει όλα. Νομίζει ότι όλα ήταν εύκολα. Υπάρχει και η νοοτροπία του… ΑΡΗΣ είσαι. Η καθημερινότητα ήταν δύσκολη. Εμείς όμως δεν βγάλαμε τα προβλήματα μας προς τα έξω. Ημασταν μία οικογένεια. Κρατήσαμε ένα πολύ καλό προφίλ. Κανένας δεν μπορεί να έχει παράπονο για αυτό. Οποτε όλοι πρέπει να είναι χαρούμενοι για αυτή την ομάδα’.

-Πιστεύεις ότι ο σχεδιασμός της επόμενης μέρας, πρέπει να ξεκινήσει από το εξωαγωνιστικό; Την οργάνωση δηλαδή.

“Η ομάδα θέλει πολύ δουλειά στην οργάνωση. Υπάρχει θέμα σε αυτό το κομμάτι. Πρέπει να πλαισιωθεί με πολλά άτομα που γνωρίζουν από ποδόσφαιρο και τι εστί ΑΡΗΣ. Δεν είναι εύκολη ομάδα, ούτε μπορούν να είναι όλοι σε αυτή την ομάδα. Αυτό, θα το κρίνει ο κ. Καρυπίδης. Η ουσία είναι ότι η ομάδα πρέπει να ξεκινήσει από το οργανωτικό. Οταν θες να λέγεσαι μεγάλη ομάδα, πρέπει να έχεις και φοβερή οργάνωση”.

“Αρχηγός γεννιέσαι, δεν γίνεσαι…”

-Μόλις στην πρώτη σου χρονιά, ήσουν και εκείνος που φόρεσε τις περισσότερες φορές το περιβραχιόνιο. Μεγάλη ευθύνη…

“Σίγουρα είναι μεγάλη ευθύνη να φοράς το περιβραχιόνιο στον ΑΡΗ. Πραγματικά όμως, δεν μου λέει κάτι. Θέλω να πω ότι δεν με έκανε να νιώσω βάρος. Ενιωσα σίγουρα τιμή αλλά αρχηγός δεν γίνεσα. Γεννιέσαι…”.

“Στη Δράμα, τελείωσε η άνοδος”

-Τώρα που η χρονιά στην ουσία έχει ολοκληρωθεί, ποια είναι η εικόνα που έχεις πιο έντονα στο μυαλό σου;

“Κάναμε ένα τεράστιο διπλό στη Δράμα, με 2 χιλιάδες κόσμο που μας βοήθησε. Τους δώσαμε πολύ μεγάλη χαρά. Πιστεύω ότι εκεί τελείωσε η άνοδος”.

Προτεινόμενα Άρθρα