"Χτίζουμε κάτι υγιές και σταθερό"

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Γιώργος Κολτσίδας είναι από τα πολλά νέα πρόσωπα του φετινού ΑΡΗ, αλλά από τα λίγα που ξεχωρίζουν.

Ο άλλοτε κεντρικός αμυντικών των “κιτρινόμαυρων”, επέστρεψε φέτος και πάλι από τον ρόλο του team manager, αποδεχόμενος την πρόταση της ομάδας θα λάβει μέρος σε αυτό το νέο ξεκίνημα που πραγματοποιείται. 

Ο Κολτσίδας μιλώντας στο AllAboutARIS, αναφέρεται στην απόφαση του να γυρίσει στην ομάδα, στη νέα προσπάθεια που γίνεται, στον κόσμο  και στη χαμένη εμπιστοσύνη που πρέπει να κερδιθεί ξανά. 

Γιώργο ξανά στο ίδιο πόστο, ακριβώς μετά από τέσσερα χρόνια. Σαν να μην πέρασε μια μέρα;

Νιώθω ότι ξεκίνησε ένας νέος κύκλος, μια νέα ευκαιρία σε μία ομάδα που ανθρώθηκα ποδοσφαιρικά έγινα γνωστός. Συμμετέχω πάντα όπου και όποτε με χρειαστεί ο Αρης. Δεν ήταν δύσκολη απόφαση για μένα. Την αποδεχτηκα και νιωθω ευλογημένος. Το θεωρω υποχρεωση και ιερό σκοπό.

Θεωρείς παιχνίδι της μοίρας ότι ξεκίνησες για πρωτη φορά να δουλεύεις ως γενικός αρχηγός με ισπανό προπονητή και επιστρέφεις πάλι δίπλα σε ισπανό τεχνικό;

Μπορεί να είναι κ έτσι. Δεν το βλεπω ετσι, είναι συγκοιρία περισσότερο. Το θεωρώ ευλογία να είσαι στον Αρη. Με ευχαριστεί και το κάνω με χαρά. Πάντα θέλω να βελτιώνομαι.

Πως βίωσες τα τέσσερα χρόνια της αυτοεξορίας του ΑΡΗ και αν πιστεύεις οτι έχουν αφησει τα σημάδια τους στο κορμί του συλλόγου.

Τα έχουν αφήσει, δεν το συζητάμε, καν. Ηταν εφιαλτης. Επρεπε η ομάδα να έχει επιστρέψει σε τρία χρονια. Εγιναν λάθη. Ήταν άσχημο. Το καταλαβαίνετε και εσείς. Μπορεί να μην ένιωθα καλά που δεν τα καταφερε η ομάδα μου, αλλα τα λάθη είναι για να διορθωνονται. Κοιταμε την επομενη μέρα,. Όσο μπορουμε και όπου μπορουμε να βοηθησει ο καθενας να μην γινουν τα ιδια λαθη.

Επιστρέφοντας στην ΠΑΕ πως βρήκες τα πράγματα; Καλύτερα ή χειρότερα από όταν έφυγες;

Δεν εχω ξεκαθαρη εικονα ακομα. Η ομαδα είναι στην αρχη, γίνονται κινήσεις να βελτιωθεί σε ορανωτικό επίπεδο. Θα ήταν άτοπο να εκφρασω αυτή τη στιγμή κάποια άποψη για το πώς είναι τα πράγματα. Θελώ να είμαι αισιοδοξος κότι θα κανουμε βηματα και θα προσπαθησουμε ώστε η ομαδα να λειτουργησει διαφορετικά από ότι λειτουργούσε

Τι θα χρειαστεί η ομάδα για να κερδίσει ξανά την χαμένη αξιοπιστία της;

Τα αποτελέσματα μπορουν να οδηγήσουν σε κάποια καλύτερη θέση ώστε να λειτουργήσουμε όλοι διαφορετικά. Αν δεν εχουμε ηρεμία και επιτυχίες δυστυχώς δεν θα καταφέρουμε να κάνουμε τίποτα απο τα πολλά βήματα που πρέπει να κάνουμε. Ελπίζω όλα οσα γίνονται να είναι για το καλό του συλλόγου, γιατί πολλες φορές γινονται κινήσεις αλλα δεν εχουν πάντα τα καλύτερα αποτελεσματα είτε γιατί δεν γίνονται σωστά είτε γιατί δεν μπορούσαν να γίνουν.

Με τόσα πολλά νέα πρόσωπα στην ομάδα, νέο προπονητή, νέα φιλοσοφία θα χρειαστεί χρόνος για να φανούν τα αποτέλεσματα της δουλειάς και η λέξη υπομονή προκαλεί αλλεργία στον αρειανό.

Προκαλεί δεν προκαλεί αυτό πρέπει να γίνει. Υπάρχει ένας κορμός αλλά οι περισσότεροι παίκτες είναι καινούργιοι και χρειάζονται χρόνο γιατί έρχονται πρώτη φορά στην Ελλάδα. Αντιλαμβάνομαι ότι ο κόσμος θέλει άμεσα αποτελέσματα, αλλά πρέπει να υπάρξει υπομονή για ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Ποιος πιστεύεις ότι πρέπει να είναι ο στόχος, αμα τη επιστροφή της ομάδας στο φυσικό της χώρο;

Να γίνει μιa καλή ομαδα που να παίζει καλό ποδοσφαιρο. Αν δεν μπορεσει να έρθει η επιτυχια αμέσως καλώς, αλλά πρώτο μελημα είναι να δεσει η ομάδα. Ευχής έργον να έρθει η επιτυχία από τον πρώτο χρόνο αλλά στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να ξέρεις. Θελει χρόνο. Και ο προπονητής καινούργιος είναι στην ελληνική πραγματικότητα. Εδώ ειμαστε για να βοηθήσουμε και πρεπει να βοηθήσουμε όσο μπορούμε.

Η υποδοχή του κόσμου μετά την επιστροφή στη Σούπερ Λιγκ χαρακτηρίζεται χλιαρή αν κρίνουμε απο την χαμηλή κίνηση στα διαρκείας. Πως το εξηγείς;

Υπαρχει γενικότερα ένα κλίμα δυσπιστιας από τις προηγουμες χρονιες. Δυστυχώς πρεπει να το αποβάλλουμε. Πως θα γίνει; Φτιαχοντας μια ομάδα, με νίκες και καλό ποδοσφαιρο, αλλα τα αποτελεσματα είναι αυτά που μετράνε. Πιστευω ότι μόνο έτσι θα αλλαξει σταση ο κόσμος. Δεν μπορώ να πω ότι δεν εγιναν καποια πράγματα, πρεπει να γινουν όμως κι αλλα για να χτίσουμε πάνω σε μια αξιοπιστία. Τι θα γινει στο τελος; Εξαρταται από πολλους παραγοντες. Απο εμας, από τη διοικηση, τον προπονητή, τους παικτες και από τον κόσμο. Σαν ανθρωπος είμαι αισιόδοξος. Αυτό που με ενδιαφερει όμως είναι αυτό που χτίζουμε να είναι υγιες και σταθερό. Να υπαρχει κατι γερο να παταμε στα ποδια μας. Για μένα το σημαντικό είναι πως λειτουργουμε και πως οργανωνομαστε για να πάμε εκεί που θέλουμε βήμα-βήμα.

Έχοντας συνεργαστεί με αρκετούς παράγοντες, πως θα χαρακτήριζες τον Θόδωρο Καρυπίδη;

Ακαιρο να πω ότι τον γνωριζω. Δεν είναι σωστο να πω κατι γιατι δεν τον εχω ζησει. Βλέπω όμως ότι αγωνιζεται για να κανει πραγματα. Αυτό που είδα στο Ρυσιο μου έχει κάνει εντυπωση. Οσο ημουν ποδοσφαιριστής ελεγα γιατί δεν γίνεται να το φτιάξουμε. Το ειδα όμως και αυτο. Τον βλεπω να κάνει κάποια πράγματα προς τη σωστλη κατεύθυνση και του αξίζουν εύσημα. Εχει δώσει μαχες. Στο χερι του είναι να κάνει περισσότερα για να εχει την αναγνώριση που του αξιζει.

-Επιστρέφοντας τι δεν θα επαναλαμβανες και τι θα αλλαζες αυτή τη φορά;

Μπορει να ηθελα να κανω 100 διαφορετικα πράγματα, αλλά πολλές φορές θέλεις να κανεις αλλά δεν γινονται. Υπάρχει πάντα ένα περιβάλλον σε μια ομάδα. Ακουω πολλες φορές επρεπε αυτό να γίνει, επρεπε εκεινο. Δεν είναι ετσι. Πρεπει να ακους και την άλλη πλευρά γιατί η πραγματικότητα πολλές φορές απεχει πολύ από αυτό που νομιζεις ότι είναι.

Αυτό μοιάζει όμως με συμβιβασμό που μπορεί να πηγαίνει κόντρα στα πιστεύω σου;

Βεβαίως. Οταν είσαι σε μια ομάδα έδεις να αντιμετωπίσεις κάποιες καταστάσεις. Ζυγίσεις και λειτουργείς ανάλογα. Αν νομιζεις ότι μπορεις να κανεις κάτι μενεις. Αν όχι φευγεις χωρίς να ρίξεις την ευθύνη αλλού. Είναι το πιο καθαρό από όλ

Προτεινόμενα Άρθρα