Ψάχνοντας το… Τυχερό του

από Νίκος Παπαδόπουλος

To life story ενός εκ των πιο ηχηρών μεταγραφών του ΑΡΗ το φετινό καλοκαίρι

Στη ζωή λένε ότι όταν θέλεις κάτι πολύ, το κυνηγάς. Δεν τα παρατάς. Κάνεις υπομονή και διεκδικείς. Κι ας σου βγει και σε κακό, που λέει και το τραγούδι. Μόνο που στην περίπτωση του Μανώλη Σιώπη, για τον ΑΡΗ του βγήκε σε πολύ καλο. 

Λίγα 24ωρα πριν το φινάλε των μεταγραφών, οι “κιτρινόμαυροι” απέσπασαν την υπογραφή του 24χρονου μέσου. Και ίσως μαζί με τη νίκη στη Λαμία να αποτέλεσε και αυτός κάτι σαν ερέθισμα για αυτή την… έκρηξη των διαρκείας μέσα στην εβδομάδα, με τον κόσμο να βλέπει έναν παίκτη από το πάνω ράφι του ελληνικού ποδοσφαίρου να μετακομίζει στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Ο διεθνής χαφ ήταν κατά πολλούς εκείνος ο παίκτης που έλειπε από τη μεσαία γραμμή της ομάδας. Το… μηχανάκι του κέντρου. Ο άνθρωπος που θα κληθεί να κάνει τη… βρώμικη δουλειά όταν χρειαστεί. Το ήξερε ο Καρυπίδης, ο Ερέρα και πρωτίστως ο Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος ο οποίος γνωρίζει τον παίκτη εδώ και περίπου δέκα χρόνια. Ενα παιδί που ξεκίνησε από το πιο μακρινό άκρο της Ελλάδας με την απλότητα του χαρακτήρα του και τους χαμηλούς τόνους που κρατάει, για να ζήσει το ποδοσφαιρικό του όνειρο. Τι προηγήθηκε όμως πριν περάσει τις πόρτες του “Κλεάνθης Βικελίδης”;

Η αρχή, τα πρώτα βήματα και ο Ολυμπιακός

Ο γεννημένος στις 14 Μαΐου του 1994 Μανώλης, εζησε τα πρώτα 14 χρόνια της ζωής του στον Εβρο. Γεννήθηκε στην… ποδοσφαιρομάνα Αλεξανδρούπολη και μεγάλωσε στο Τυχερό. Στην τοπική Δόξα έκανε και τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα. Αυτά δεν πέρασαν απαρατήρητα από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού ο οποίος δραστηριοποιείται στην περιοχή. Και έτσι το 2008 σε ηλικία14 ετών κατηφορίζει στην Αθήνα για να ενταχθεί στις ακαδημίες των “ερυθρόλευκων”.

Το ποδοσφαιρικό του “σχολείο”

Στο Πειραιά ο Σιώπης γαλουχήθηκε ποδοσφαιρικά, όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος Η πρώτη ομάδα ήταν μεγάλος στόχος του. Και τον υλοποίησε με το επαγγελματικό συμβόλαιο που υπέγραψε το καλοκαίρι του 2013. Τα πράγματα όμως δεν ήρθαν όπως τα περίμενε αφού κατευθείαν δόθηκε δανεικός στον Πλατανιά (16 συμμ.) και το επόμενο καλοκαίρι έμεινε ελεύθερος για να ακολουθήσει η ομάδα που σημάδεψε την μέχρι τώρα καριέρα του

Πάμε πλατεία; 

Στον Πανιώνιο δεν βρήκε απλά χρόνο συμμετοχής σε επίπεδο Super League. Συνάντησε την ομάδα και τις συνθήκες που θα τον βοηθούσαν να συστηθεί με τον καλύτερο τρόπο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Από το 2014 μέχρι το 2017 κατέγραψε 89 συμμετοχές με τους Νεοσμυρνιώτες και θεωρήθηκε ως ένας από τους ανερχόμενους Ελληνες μέσους, με αποκορύφωμα την κλήση του στην Εθνική τον Νοέμβριο του 2016 για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

Το come back… δεν του βγήκε σε καλό

Ο Ολυμπιακός μπορεί να είχε αφήσει τον Σιώπη, αλλά… κράτησε τα μάτια του πάνω σε ένα δικό του “παιδί” Και είχε φροντίσει όταν τον άφηνε ελεύθερο, να συμπεριλάβει και μία μελλοντική ρήτρα με τον Πανιώνιο εφόσον ήθελε να τον πάρει ξανά πίσω. Και αυτό έκανε εν τέλει τον Απρίλιο του 2017, προλαβαίνοντας αρκετές ομάδες που έριζαν για την απόκτησή του βλέποντας τις ικανότητες του.

Ο Σιώπης βέβαια πέτυχε αυτό που ήθελε. Τράβηξε πάνω του τα βλέμματα των… μεγάλων και επέστρεψε εκεί όπου επιθυμούσε εξ αρχής να καθιερωθεί. Δεν του βγήκε όμως σε καλό. 

Ο Μπέσνικ Χάσι δεν τον συμπεριέλαβε στα πλάνα του για την περσινή σεζόν. Μόνο που αυτή τη φορά ήξερε που θα πάει. Εκεί που τον ήθελαν και θα ένιωθε καλά. Δηλαδή τον Πανιώνιο όπου πήγε για δεύτερη φορά αλλά ως δανεικός.

Στα άκρα με Ολυμπιακό 

Το καλοκαίρι του 2017 τον βρίσκει ξανά στον Πειραιά και με έναν νέο προπονητή, τον Πέδρο Μαρτίνς. Μόνο που δύο ημέρες πριν την έναρξη της προετοιμασίας, το αίτημα του να αποχωρήσει οδηγεί στα άκρα τις σχέσεις του με τη διοίκηση. Ο Σιώπης μπαίνει σε “καραντίνα”. Προπονείται μαζί με τους υπόλοιπους… κομμένους σε πλαστικό γήπεδο και μόνο με τρέξιμο, ψάχνοντας παράλληλα τον επόμενο σταθμό της καριέρα του με προτεραιότητα στο εξωτερικό. Εφτασε πολύ κοντά στη Λα Κορούνια ως έμψυχο αντάλλαγμα για τη μεταγραφή του Γκιγιέρμε. . Η μοίρα όμως τα έφερε έτσι ώστε να μείνει στην Ελλάδα και εν τέλει να καταλήξει στον ΑΡΗ.

Οι άνθρωποι που άλλαξαν την καριέρα του

Ο Σιώπης όπου σταθεί και όπου βρεθεί φροντίσει να δηλώνει ευγνώμων πρώτα σε δύο άτομα. Εκείνους που σύμφωνα με τον 24χρονο μέσο, άλλαξαν την καριέρα του. Τον Μαρίνο Ουζουνίδη και τον γυμναστή Νίκο Γιάγκου. Με τον πρώτο μάλιστα έχουν κοινό στοιχείο την Αλεξανδρούπολη. Την διετία 2014-16… έδεσαν στον Πανιώνιο και ο διεθνής μέσος βοηθήθηκε πολύ από τον Εβρίτη τεχνικό. Οπως το ίδιο ισχύει και με τον πρώην γυμναστή του ΑΡΗ, για τον οποίο ο Σιώπης έχει δηλώσει ότι τον άλλαξε προς το καλύτερο ως αθλητή κατά 80%..

Ο κολλητός του

Ολοι στη ζωή και στο ποδόσφαιρο έχουν έναν κολλητό. Εναν δικό τους άνθρωπο. Για τον Μανώλη Σιώπη, αυτός είναι ο Σπύρος Ρισβάνης. Συμπαίκτες στον Πανιώνιο και αχώριστοι έξω από το γήπεδο. Κάτι σαν αδέλφια, με τον κεντρικό αμυντικό του Ατρομήτου να είναι από τους πρώτους που ευχήθηκε στον Σιώπη για τη μεταγραφή του στον ΑΡΗ

Το μπάσκετ

Μπορεί ο Σιώπης να τη… βρίσκει πολύ καλά με τη μπάλα του ποδοσφαίρου αλλά υπάρχει μεγάλη συμπάθεια από πλευράς του και για εκείνη του μπάσκετ. Λάτρης του NBA, με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς να είναι η ομάδα που υποστηρίζει.

Προτεινόμενα Άρθρα