"Πάτησε" κορυφή η Τσέλσι

από Γιώργος Γκάτος

Η ομάδα της Τσέλσι από την αρχή της αναμέτρησης προσπάθησε να δείξει ποιος είναι το… αφεντικό.

Για την ακρίβεια, η ομάδα του Λονδίνου είχε τρομερά ποσοστά κατοχής, τα οποία άγγιζαν το 75% στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα.
 
Μόλις στο 8ο λεπτό του αγώνα οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με το σου του Γούιλιαν, να διώχνει πάνω στην γραμμή και έτσι χάθηκε μία μεγάλη ευκαιρία.

Για περίπου 15 λεπτά στον αγώνα οι δύο ομάδες δεν έκαναν κάτι αξιοσημείωτο, αν και η Τσέλσι είχε την κατοχή. Στο 26ο λεπτό όμως και κόντρα στη ροή του αγώνα η Σουθάμπτον έφτασε κοντά στο γκολ, με το σουτ του Ίνγκς, μέσα από την  περιοχή, να περνάει άουτ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα και στην πρώτη μεγάλη φάση της η Τσέλσι άνοιξε το σκορ με τον Αζάρ να βάζει ένα τρομερό γκολ, μέσα από την περιοχή. Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου η Τσέλσι είχε 12 τελικές, με μόλις μία στην εστία, η οποία ήταν και η φάση που πέτυχε το γκολ. 

Στο πρώτο κομμάτι του δευτέρου ημιχρόνου η γηπεδούχους ομάδα είχε οριακά την κατοχή του αγώνα με το παιχνίδι βέβαια να είναι μοιρασμένο για τις δύο ομάδες. Σημαντικές φάσεις δεν υπήρχαν μέχρι αυτή του 57ου λεπτού, όπου η Τσέλσι διπλασίασε τα τέρματα της με γκολ του Μπάρκλεϊ στο 57ο λεπτό, σε κενό τέρμα.

Το κερασάκι στην τούρτα πέτυχε ο Αλβάρο Μοράτα, στο 93ο λεπτό, ο οποίος έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη  της Τσέλσι με 0-3.

Προτεινόμενα Άρθρα