Μελισσάς: "Ο Παντελίδης βελτιώνει την ομάδα – Στίγμα νίκης η Κ19"

από Γιώργος Γκάτος

Μίλησε για τα θετικά αποτελέσματα της Κ19, την δουλειά του Σάββα Παντελίδη και τον αγώνα της Κυριακής κόντρα στον Ατρόμητο.

Για το ντέρμπι της Κ19, μια μέρα πριν το παιχνίδι των Αντρών:

“Έχουμε ένα παιχνίδι το Σάββατο κόντρα στον Ατρόμητο, εκτός έδρας. Συνεχίζουμε τη προσπάθεια μας. Είδε έχουμε αρχίσει να βλέπουμε τα πρώτα θετικά σημάδια και να έρχονται τα επιθυμητά αποτελέσματα. Σιγά-σιγά βάζουμε πιο ουσιαστικά το στίγμα της νίκης, με καλό ποδόσφαιρο. Θέλουμε καλό ποδόσφαιρο σε συνδιασμό με αποτελέσματα.”

Για την πορεία της Κ19 ως σήμερα:

“Αναμενόμενο για εμένα, γιατί τα στάνταρ της Superleague και της Football League έχουν μεγάλη διαφορά. Κρατήσαμε 4-5 παιδιά από πέρσι και ήρθαν νέα παιδιά με μικρότερες ηλικίες. Στοχεύσαμε σε νέα παιδιά, που γεννήθηκαν το 2001 για να έχουμε κορμό τα επόμενα χρόνια. Αυτό θα το δούμε την επόμενη χρονιά ως πλεονέκτημα. Θα έχουμε μια έμπειρη και δεμένη ομάδα, που γνωρίζει τα θέλω του προπονητή. Περιμέναμε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα από τον Ιανουάριο και μετά, αλλά ήρθαν πιο νωρίς. Και ως βελτίωση των ποδοσφαιριστών αλλά και ως νίκες.”

Για την καλή απόδοση της ομάδας νεών στα ντέρμπι:

“Αν ήμασταν πιο προσεκτικοί στα τελειώματα μας, θα μπορούσαμε να πάρουμε και την εκτός έδρας ισοπαλίας. Ίσως όταν παίζουν με μεγάλους αντιπάλους να είναι πιο συγκεντρωμένοι. Υπάρχουν λόγοι που η εικόνα μας δεν ήταν καλή στις πρώτες εβδομάδες. Άλλο να παίρνεις εκπαιδευμένους παίκτες με εμπειρία από την Κ15,Κ17 της ομάδας σου και άλλο να μαζεύεις παιδιά από δεξιά και αριστερά.

Για την φουρνιά των ποδοσφαιριστών:

“Νομίζω πως υπάρχει. Δεν έχουμε κάτι συγκεκριμένο. Θέλουμε να κλείσει η χρονιά χωρίς τραυματισμούς. Υπάρχουν παιδιά που μπορούν να βοηθήσουν και να βγάλουν το κάτι παραπάνω. Ήδη κάποιοι είναι επαγγελματίες. Εδώ έρχεται και το περιβάλλον της ομάδας και το κατά πόσο μπορεί να απορροφήσει αυτούς τους παίκτες. Υπομονή και πλάνο χρόνου.”

Για τον αν ο τραυματισμός του Σόουζα, θα φέρει τον Μπαγκαλιάνη στην πρώτη ομάδα:

“Αυτό δε το γνωρίζω. Από την επόμενη εβδομάδα ίσως να υπάρχει κάτι συγκεκριμένο”

Για τον Σάββα Παντελίδη:

“Γνωριζόμαστε από το ποδόσφαιρο καλά. Έχουμε μια φιλική σχέση. Και με τον βοηθό του τον Άκη (σ.σ. Βάβαλης). Είναι ένα team με παραστάσεις που μπορεί να υποστηρίξει την ομάδα.”

Για τις πρώτες μέρες του Έλληνα τεχνικού:

“Νομίζω πως και προσθέτει κάποια πράγματα αλλά και πως διορθώνει κάποια που δεν λειτουργούσαν. Παίζει μεγάλο ρόλο και η βιντεο-ανάλυση. Περνούν πληροφορίες μέσα στους παίκτες, βελτιώνουν τις αδυναμίες τους και προσθέτουν νέα πράγματα στο παιχνίδι τους. Όλος αυτός ο εβδομαδιαίος κύκλος που ακολουθεί ο Σάββας Παντελίδης νομίζω πως βελτιώνει την ομάδα. Βέβαια, υπάρχει και η πίεση του αποτελέσματος και δεν σε αφήνει να δουλέψεις σε αυτό το βαθμό που θέλεις.”

Για την χρήση των βίντεο στις προπονήσεις:

“Ήταν ένα στοιχείο της προπονητικής ομάδας. Ήταν διαφορετική η φιλοσοφία που υπήρχε. Δύο εβδομάδες πριν την αλλαγή, κλήθηκα να αναλάβω το κομμάτι της βιντεο-ανάλυσης. Εφαρμόστηκε πάρα πολύ την εβδομάδα με τον Απόλλωνα. Στο πρώτο γκολ, βγήκε ένα στοιχείο τακτικής. Οι παίκτες έχουν το ταλέντο να δημιουργήσουν πιο επικίνδυνες καταστάσεις αρκεί να έχουν τη γνώση και τη σωστή κατεύθυνση.”

Για την παρουσία του Ερέρα:

“Εγώ μόνο κέρδος έχω από την εμπειρία της γνωριμίας. Διαφέρει πολύ η Ισπανική σχολή από την Ελληνική. Είναι τελείως διαφορετική νοοτροπία. Ο ένας στοχεύει στον εαυτό του και ο άλλος πως θα προσαρμόσει τον εαυτό του πάνω στον αντίπαλο.

Για το παιχνίδι της Κυριακής κόντρα στον Ατρόμητο:

“Είναι μια οργανωμένη ομάδα. Εκπέμπει υγεία και στο ποδοσφαιρικό της τμήμα. Υπάρχει ένας προπονητής που βγάζει ποιοτική δουλειά. Θέλει πάρα πολύ προσοχή το παιχνίδι. Είμαστε συγκεντρωμένοι σαν ομάδα. Δεν είναι τυχαίο που ο Ατρόμητος πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια. Το 2008 που πήγα στη δεύτερη κατηγορία μέχρι το 2011 που τελείωσε το συμβόλαιο μου, υπήρξαν προοδευτικά άλματα σε οργανωτικό πλαίσιο και αυτά αποδίδουν καρπούς. Το παιχνίδι της Κυριακής, με ότι πίεση και αν έχει αυτό, το μοναδικό αποτέλεσμα που θα ήταν ικανοποιητικό για εμάς, είναι η νίκη. Για να διατηρηθούμε ψηλά στην βαθμολογική κατάταξη, ώστε να μπορέσουμε να ανακτήσουμε κάποιους πόντους που χάσαμε σαν ομάδα.”

Προτεινόμενα Άρθρα