"Ανατριχίλα με Μπόκα – Κρίμα για τον κόσμο στο ΟΑΚΑ"

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ενας παίκτης που δεν μακροημέρευσε στην ομάδα, αλλά έμεινε στη μνήμη αρκετών

Τα κοινά πρόσωπα ΑΡΗ και Πανιωνίου, είναι αρκετά όλα αυτά τα χρόνια. Από τον Σαπουντζή στον Άκη Μάντζιο, μέχρι τον Βασίλη Ρόβα και τον Χρήστο Αραβίδη. Οι “διπλοί πράκτορες”, όπως συνηθίζουμε να λέμε σε τέτοιες περιπτώσεις. 

Ενας τέτοιος ήταν και ο Ντάριο Φερνάντεζ. Ο παλαίμαχος, πλέον, Αργεντινός μέσος ο οποίος φόρεσε τις φανέλες των δύο ομάδων και περιμένει με μεγάλο ενδιαφέρον την αυριανή αναμέτρηση του “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Στα 40 του πλέον, ο Φερνάντεζ μένει μόνιμα στο Τέξας όπου είναι προπονητής στις ακαδημίες των Dallas FC. Δεν ξεχνάει όμως ποτέ την Ελλάδα και φυσικά τον ΑΡΗ, στον οποίο έζησε έντονες στιγμές αν και αγωνίστηκε για μόλις μία σεζόν με τους “κιτρινόμαυρους”. Μία χρονιά την οποία ξετυλίγει μέσω του AllAboutARIS, με αφορμή το αυριανό παιχνίδι των δύο ομάδων που σημάδεψαν την καριέρα του. 

“Δεν του άξιζε του ΑΡΗ, αυτό που έζησε τα τελευταία χρόνια”

-Βλέπεις καθόλου Super League;

“Παρακολουθώ κάποιες φορές. Ειδικά όταν υπάρχει κάποιο ντέρμπι όπως το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός ή όταν παίζουν ο ΑΡΗΣ και ο Πανιώνιος”.

-Αρα να υποθέσω ότι χαίρεσαι φέτος με την επιστροφή του ΑΡΗ…

“Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω τον ΑΡΗ ξανά στην 1η κατηγορία. Μιλάμε για ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ της Ελλάδας. Δεν του άξιζε αυτό που έζησε τα προηγούμενα χρόνια. Απλά στην Ελλάδα κατά καιρούς υπάρχουν κακές διοικήσεις στις ομάδες. Και στο τέλος, την πληρώνουν οι παίκτες και ο κόσμος. Αυτό έπαθε και ο ΑΡΗΣ. Λυπήθηκαν πολύ με την πτώση της ομάδας. Για αυτό και χαίρομαι που επέστρεψε”.


“Χρειάζεται χρόνος για να… χτιστεί κάτι καινούργιο”


-Είναι μία χρονιά με πολλά σκαμπανεβάσματα για την ομάδα μέχρι στιγμής, όπως θα έχεις διακρίνει και εσύ.

“Οι οπαδοί πρέπει να έχουν υπομονή. Η ομάδα μόλις επέστρεψε. Χρειάζεται χρόνος για να “χτιστεί” κάτι καινούργιο. Ηρθαν πολλοί νέοι παίκτες. Θυμάμαι όταν ήμουν εγώ στην ομάδα, ήταν μία παρόμοια κατάσταση. Στα πρώτα ματς, δεν τα πηγαίναμε καλά με τον Μαζίνιο. Οταν όμως πέρασε λίγος καιρός και με την έλευση του Κούπερ, η ομάδα άρχισε να παίζει καλύτερα”.

-Εχεις άποψη για κάποιους από τους παίκτες του φετινού ρόστερ;

“Δεν είχα την ευκαιρία να δω πολλά παιχνίδια. Παρακολούθησα βέβαια κάποια. Γνωρίζω τον Σιώπη, ο οποίος έπαιζε και στον Πανιώνιο. Είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Με τον Διαμαντόπουλο ήμασταν συμπαίκτες στον Βόλο, στην τελευταία σεζόν μου στο ποδόσφαιρο. Ο “Διάμα” είναι δυνατός και μπορεί να σκοράρει. Μπορεί να βοηθήσει την ομάδα”.


“Πλεονέκτημα για τον ΑΡΗ, η έδρα του

Και τώρα, οι δύο πρώην ομάδες σου έρχονται αντιμέτωπες… 

“Το πλεονέκτημα του ΑΡΗ είναι ότι παίζει στην έδρα του. Ολοι γνωρίζουν τη βοήθεια που δίνει ο κόσμος στην ομάδα. Ο Πανιώνιος βέβαια είνααι καλή ομάδα. Δεν βρίσκεται τελευταία σε καλή κατάσταση αλλά έχει ικανούς ποδοσφαιριστές. Θα γίνει ένα καλό παιχνίδι, με τον ΑΡΗ να έχει το προβάδισμα”.

“Ανατριάζεις με τέτοιο θέαμα…”

-Τι σου έχει μείνει πιο έντονα από τη θητεία σου στον ΑΡΗ;

“Το πρώτο που θυμάμαι, είναι το φιλικό με τη Μπόκα. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Η στιγμή που μπήκαμε μέσα στο γήπεδο είδαμε όλο αυτόν τον κόσμο, ήταν φανταστική. Ανατριχιάζεις με ένα τέτοιο θέαμα. Μετά είναι ο τελικός που χάσαμε κόντρα στον Παναθηναϊκό. Πικραθήκαμε πολύ. Σε ένα τέτοιο γήπεδο και με τόσο κόσμο που ήρθε από τη Θεσσαλονίκη, φωνάζοντας συνθήματα δύο ώρες πριν το ματς! Πρώτα λυπυθήκαμε για αυτούς. Και τέλος το 3-2 επί του ΠΑΟΚ. Ηταν ιδιαίτερο ματς για μένα, διότι ήμουν ο αρχηγός της ομάδας. Μία από τις καλύτερες βραδιές της καριέρας μου. Ηταν ο καλύτερος τρόπος για να πω “αντίο” στον κόσμο”.

Προτεινόμενα Άρθρα