Μπεν Γεντέρ και Σαράμπια έστειλαν τη Σεβίλλη στους 16

από Γιώργος Γκάτος

Με 10 παίκτες τελείωσαν το παιχνίδι και οι δύο ομάδες καθώς αποβλήθηκαν οι Βάσκες (60′) και Μάρουσιτς (71′).

Το Europa League είναι η αγαπημένη διοργάνωση της Σεβίλλης και αυτό… βγαίνει προς τα έξω, καθώς έκανε πιο εύκολα απ’ ό,τι θα περίμενε κανείς το 2/2 επί της Λάτσιο και προκρίθηκε στους “16”

Μετά τη νίκη εκτός έδρας στο “Olimpico” η πρόκριση κρίθηκε στα πρώτα 20′ με τον Μπεν Γεντέρ να ανοίγει το σκορ εύκολα σε κενό τέρμα, μετά από κακή απόκρουση του Στρακόσια σε σουτ του Σαράμπια. Αντίθετα η Λάτσιο ήταν ακίνδυνη και δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά τους γηπεδούχους, που είδαν τον Εσκουδέρο να τραυματίζεται και να αποχωρεί μόλις στο 6ο λεπτό.

Στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 60′ ο Φράνκο Βάσκες είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα -αυστηρή – για τράβηγμα με τη Σεβίλλη να μένει με 10 νωρίς χωρίς ωστόσο να χάνει τη συγκέντρωσή της και να κρατά εύκολα το 1-0.

Η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε στο 71ο λεπτό καθώς ο Μάρουσιτς είδε απευθείας κόκκινη κάρτα για δυνατό φάουλ. Ο Σαράμπια από δημιουργός, έγινε εκτελεστής και μετά από εξαιρετική προσπάθεια και κάθετη του Χεσούς Νάβας δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0 και να “κλειδώσει” τη νίκη-πρόκριση, στους “16” του Europa League στο κατάμεστο “Sánchez Pizjuán”.

Προτεινόμενα Άρθρα