Έλληνες εν ενεργεία διαιτητές θελει ο Περέιρα στο VAR

από Νίκος Παπαδόπουλος

Sε ρυθμούς… VAR κινείται ήδη η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, καθώς από τη νέα σεζόν αναμένεται να μπει η τεχνολογία της χρήσης βίντεο και στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σε ό,τι αφορά εκείνους που θα ελέγχουν τα μόνιτορ και θα συμβουλεύουν τους διαιτητές για τις φάσεις που άπτονται στο Video Assistant Referee, ο Μέλο Περέιρα εκτιμά ότι πρέπει να αναλάβουν εν ενεργεία συνάδελφοί τους, όχι μόνο από τη Superleague, αλλά και από την υπό θέσπιση Superleague 2.

Ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής επιθυμεί να δημιουργήσει μία ομάδα διαιτητών που είτε θα σφυρίζουν τα παιχνίδια, είτε θα ορίζονται ως τέταρτοι, είτε θα βρίσκονται στο VAR. Μία ομάδα την οποία θα στηρίζει, θεωρώντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα αποκτήσουν την κατάλληλη μεταξύ τους χημεία ώστε να μπορούν να αλληλοβοηθηθούν στην επικοινωνία που θα έχουν σε γήπεδο και VAR. 

Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε εντάσσεται και η επιθυμία του υπευθύνου εκπαίδευσης των διαιτητών αναφορικά με το VAR, Μιχάλη Κουκουλάκη, να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τους διαιτητές του πίνακα στην Αθήνα, για να γίνουν τα απαραίτητα σεμινάρια και να αποκτήσουν μεγαλύτερη εμπειρία. 

Πηγή: sdna.gr

Προτεινόμενα Άρθρα