Μόνο ο Ζιντάν, αυτή τη φορά δεν φτάνει…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Οση αστερόσκονη, μαγεία ή όσα μαγικά ραβδάκια κι αν κουβαλά στις αποσκευές του ο Ζινεντίν Ζιντάν, θα χρειαστεί κάτι (τρόπος του λέγειν) παραπάνω για να πετύχει αυτή τη φορά στην "βασίλισσα".

Ένα καλό ερώτημα -που μάλλον δεν θα απαντηθεί ποτέ ικανοποιητικά- είναι τι ακριβώς οδήγησε τα βήματα και τις επιλογές του Ζινεντίν Ζιντάν τους τελευταίους μήνες. Εκείνους δηλαδή που μεσολάβησαν από την κατάκτηση του περυσινού Champions League με την Ρεάλ Μαδρίτης, την απόφασή του να αποχωρήσει από την ομάδα, το διάστημα που παρέμεινε ανενεργός (και περιζήτητος σε όλη την Ευρώπη) και -τελικά- την επιστροφή του στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου.

Σίγουρα δεν είναι τα λεφτά. Τα 12,5 εκατ.€ με τα οποία θα αμείβεται κατ’ έτος είναι μεν πολλά, αλλά όχι τόσα που να μπορεί να πει κανείς ότι δεν θα τα έβρισκε κάπου αλλού ο Ζιζού, ειδικά από την στιγμή που ομάδες όπως η Γιουβέντους, η Τσέλσι ή η Μπάγερν Μονάχου (ακόμη και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) θεωρείται πολύ πιθανό ότι θα βγουν στην αγορά το καλοκαίρι για προπονητή. Κι έχοντας παράλληλα κατά νου ότι (για παράδειγμα) ο Τσόλο Σιμεόνε στη συμπολίτισσα Ατλέτικο παίρνει τα διπλάσια.

Προτεινόμενα Άρθρα