Ο πρόεδρος των προέδρων!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Στα 105 χρόνια ιστορίας του ΑΡΗ και του ποδοσφαιρικού τμήματος, ο Νίκος Καμπάνης ήταν αυτός που το σημάδεψε περισσότερο από κάθε άλλο παράγοντα.

Είναι χιλιάδες οι λέξεις που έχουν γραφτεί για τον ιστορικό πρόεδρο των “κιτρινόμαυρων”. Εκατοντάδες γνωμές που παλιούς και νέους. Δεν είναι όμως αρκετά για να αποτυπώσουν την προσφορά του στο σωματείο που αγάπησε τίσο. 

Για δώδεκα χρόνια ηγήθηκε της ποδοσφαιρικής ομάδας. Με μεγάλη προσπάθεια, πολλά χρήματα μα πάνω απ’ όλα πολύ μεράκι, μετέτρεψε τον ΑΡΗ σε μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και την μεγαλύτερη της Βορείου Ελλάδος. Με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Κυπέλλου το 1970. Μία χρόνια στην οποία η ομάδα διεκδίκησε μέχρι τέλους το πρωτάθλημα

Ηταν αυτός που επί θητείας του κατασκευάστηκε το πρώτο σκέπαστρο του τότε Χαριλάου, μαζί με την κατασκευή των αποδυτηρίων και του χλοοτάπητα του γηπέδου. Την ώρα που παράλληλα δραστηριοποιήθηκε και στα ΜΜΕ με τα “Αθλητικά Νέα” 

Ενας πρόεδρος τον οποίο πολλοί προσπάθησαν να φτάσουν. Κανένας μέχρι σήμερα δεν το κατάφερε. Για αυτό παραμένει ο πρόεδρος των προέδρων. Ενας πραγματικός ηγέτης που γιγάντωσε τον σύλλογο και την ιδέα του ΑΡΗ, αφήνοντας μία τεράστια κληρονομιά.

Προτεινόμενα Άρθρα