Το Παναθηναϊκός-ΑΡΗΣ, με αριθμούς

από AllAboutARIS

ΑΡΗΣ και Παναθηναϊκός προετοιμάζονται για την μεταξύ τους μονομαχία, το Σάββατο στο ΟΑΚΑ και το AllAboutARIS, παρουσιάζει τις στατιστικές επιδόσεις των δύο ομάδων, μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα.

Ο ΑΡΗΣ κατεβαίνει για δεύτερη φορά φέτος στο ΟΑΚΑ, για ν’ αντιμετωπίσει μετά την Α.Ε.Κ. και τον Παναθηναϊκό. Οι “κίτρινοι”, βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση και πηγαίνουν στην πρωτεύουσα, για να διεκδικήσουν την 14η νίκη τους, στο πρωτάθλημα. Απέναντί τους, ο Παναθηναϊκός, ο οποίος, επίσης, προέρχεται από θετικό αποτέλεσμα.

Ξεκινώντας την σύγκριση των δύο ομάδων, βλέπουμε τον ΑΡΗ να έχει μετά από 26 παιχνίδια 37 γκολ στο ενεργητικό του και 26 παθητικό. Από την πλευρά τους οι “πράσινοι”, έχουν σκοράρει 31 φορές κι έχουν δεχτεί 22 τέρματα. Περισσότερες ευκαιρίες κατά μ.ο. δημιουργεί ο ΑΡΗΣ, με 10,1, έναντι 9,1 του Παναθηναϊκού. Οι “κίτρινοι” λειτουργούν καλύτερα αμυντικά, καθώς δέχονται 8,4 φάσεις ανά παιχνίδι ενώ οι “πράσινοι” 9,4. Οριακά πιο αποτελεσματική στο σκοράρισμα είναι η ομάδα του Σάββα Παντελίδη, η οποία χρειάζεται 7,1 τελικές για να σκοράρει, με τον Παναθηναϊκό να έχει 1 γκολ, ανά 7,3 τελικές.

Ισορροπία παρατηρείται στις ασίστ, με τις δύο ομάδες να έχουν δώσει από 17 τελικές πάσες. Καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας από τους παίκτες του ΑΡΗ, με 1.228 πάσες, έναντι 1.204 του αντιπάλου. Οι “κίτρινοι” υποπίπτουν σε περισσότερα λάθη (1.141-1.062) και κερδίζουν περισσότερα φάουλ (470-392).

Προτεινόμενα Άρθρα