Οριστικά χωρίς τον Μικιταριάν η Άρσεναλ στον τελικό, λόγω της έντασης Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν

από AllAboutARIS

Όπως έγινε επίσημα γνωστό η Άρσεναλ θα ταξιδέψει στο Μπακού για τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ χωρίς τον Χένρικ Μικιταριάν.

Ο αποκλεισμός του Αρμένιου, φυσικά, δεν οφείλεται σε αγωνιστικούς λόγους, αλλά είναι αποτέλεσμα των τεταμένων σχέσεων ανάμεσα στην πατρίδα του και στο Αζερμπαϊτζάν. 

Τον περασμένο Οκτώβριο, η αποστολή της Άρσεναλ ταξίδεψε στο Αζερμπαϊτζάν χωρίς τον Μκιταριάν για το παιχνίδι της φάσης των ομίλων με την Καραμπάχ. 

Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής είχε εκφράσει τότε φόβο να ταξιδέψει σε μια “εχθρική” χώρα και έτσι δεν ήταν στη διάθεση του Ουνάι Έμερι. Θυμίζεται πως δεν υπάρχουν διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών που βρίσκονται ακόμα σε πόλεμο λόγω της σύγκρουσης του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Σήμερα οι “κανονιέρηδες” έκαναν γνωστό ότι ο Μκιταριάν δεν θα ταξιδέψει μαζί με την αποστολή της ομάδας για τον τελικό με την Τσέλσι στις 29 Μαΐου. Σε ανακοίνωσή της η Άρσεναλ αναφέρει πως είχε ενημερώσει την UEFA σχετικά με το ζήτημα που δημιουργήθηκε με τον παίκτη, ο οποίος τελικά δεν θα πάει στο Μπακού για λόγους ασφαλείας. 

Με ανάρτησή του και ο ίδιος ο παίκτης επιβεβαίωσε την είδηση σημειώνοντας ότι είναι μια απόφαση που πήρε με πόνο καρδιάς.

Προτεινόμενα Άρθρα