Δεν τελείωσε ο τελικός λόγω… VAR (video)

από Αντώνης Γκάτζιος

Απίστευτα πράγματα συνέβησαν στον δεύτερο τελικό του Champions League Αφρικής, με την Γουίνταντ Καζαμπλάνκα να αρνείται να συνεχίσει το παιχνίδι όταν ζήτησε τη χρήση VAR για γκολ που της ακυρώθηκε (λανθασμένα) αλλά αυτό… δεν λειτουργούσε.

Τελικά το τρόπαιο κατέληξε στην Εσπεράνς για δεύτερη σερί χρονιά. Στον πρώτο τελικό που έγινε στο Μαρόκο κι έληξε ισόπαλος 1-1, η Γουίνταντ Καζαμπλάνκα είχε τρομερά παράπονα από τη διαιτησία.

Όσο για τον δεύτερο τελικό; Αυτός δεν τελείωσε ποτέ, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην 55χρονη ιστορία της διοργάνωσης! Στο 58′ της ακυρώθηκε λανθασμένα γκολ για οφ σάιντ (θα γινόταν το 1-1) από τον Σενεγαλέζο βοηθό Καμαρά και ζητήθηκε από τον διαιτητή Γκασάμα να εξετάσει τη φάση στο VAR. 

Όμως το VAR, ενώ υπήρχε κανονικά μόνιτορ στον αγωνιστικό χώρο, δεν λειτουργούσε κι αυτό μάλιστα ήταν ήδη γνωστό στους υπευθύνους, αλλά δεν είχαν φροντίσει να ενημερώσουν και τους ποδοσφαιριστές! 

Με το σκορ να είναι ήδη 1-0 υπέρ της Εσπεράνς από την Τυνησία, οι Μαροκινοί αρνούνταν να συνεχίσουν το ματς αν δεν λειτουργούσε η τεχνολογία του βίντεο, το οποίο εφαρμόστηκε κανονικά στο πρώτο παιχνίδι. Η διακοπή κράτησε για περισσότερο από μία ώρα κι εν τέλει μετά από περίπου 95 λεπτά ο διαιτητής από τη Γκάμπια αποφάσισε να δώσει… τέλος και να ορίσει πρωταθλήτρια Αφρικής την Εσπεράνς.

Σε επίσημη δήλωση από την αφρικανική ομοσπονδία τονίστηκε ότι θα υπάρξει συνάντηση της εκτελεστικής επιτροπής την προσεχή Τρίτη για να συζητηθεί το περιστατικό. Την ίδια στιγμή η ομάδα της Καζαμπλάνκα κινδυνεύει με διετή αποκλεισμό από τη διοργάνωση. 

 
Πηγή: SDNA

Προτεινόμενα Άρθρα