Εσύ θα προκριθείς!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το ευρωπαϊκό ταξίδι του ΑΡΗ συνεχίζεται απόψε στην Λάρνακα. Και η προσδοκία του είναι να μην σταματήσει εκεί

Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της ΑΕΛ Λεμεσού. Μία εβδομάδα μετά τον αγώνα του “Κλεάνθης Βικελίδης” οι δύο ομάδες αναμετρώνονται στον επαναληπτικό της Λάρνακας απόψε στις 20:00 (AllAboutARIS LIVE, Libero 107,4, Cosmote TV). 

Το 0-0 της Θεσσαλονίκης άφησε ανοικτούς λογαριασμούς ανάμεσα σε ΑΡΗ και ΑΕΛ. Ετσι η ομάδα του Σάββα Παντελίδη καλείται να βρει σκορ απόψε στην “ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ” προκειμένου να πάρει το εισιτήριο στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, όπου την περιμένει η νορβηγική Μόλντε. 

Η προσαρμογή στον… καύσωνα

Πέραν της ΑΕΛ, ο ΑΡΗΣ τις τελευταίες ημέρες κλήθηκε να προσαρμοστεί και στις καιρινές συνθήκες που επικρατούν στην Κύπρο. Ο καύσωνας που επικρατεί στο νησί ανάγκασε την ομάδα να μεταβεί σε αυτό από την Δευτέρα ώστε να εγκλιματιστεί. 

Με τον… έτοιμο Λάρσον

Γιουνές και Τζανακάκης μπορεί να μην είναι στη διάθεση του Παντελίδη, μπορεί όμως να υπολογίζει στον πιο έτοιμο Λάρσον. Ο Σoυηδός διεκδικεί μία θέση στο αρχικό σχήμα και εφόσον του δοθεί μένει να φανεί ποιος εκ των Τόνσο και Φετφατζίδη θα μείνει στον πάγκο. Από εκεί και πέρα δεν αναμένεται κάποια άλλη αλλαγή από τον προπονητή του ΑΡΗ, με τους Σούντγκρεν, Ρόουζ, Βέλεθ και Κόρχουτ αμυντική τετράδα μπροστά από τον Κουέστα. Ο Μπάσα με τον Ματίγια θα είναι οι δύο χαφ. Ο Ιντέγε θα παραμείνει στην κορυφή και ο Ντιγκινί είναι ο σίγουρος της μεσοεπιθετικής τριάδας στο 4-2-3-1.

Με την πίεση του γκολ και χωρίς τον αρχηγό της η ΑΕΛ

Η ομάδα του Κερκέζ απέσπασε ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα στην Θεσσαλονίκη. Πλέον όμως γνωρίζει ότι προκειμένου να πάρει την πρόκριση θα πρέπει να σκοράρει. Και ενδεχομένως θα πρέπει να το κάνει δύο φορές, στην περίπτωση που ο ΑΡΗΣ βρει δίχτυα. 

Ο Βόσνιος προσπάθησε να διορθώσει κάποια πράγματα τις τελευταίες ημέρες, τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα, μαζί με κάποιες αλλαγές που ετοιμάζει στην ενδεκάδα. Μία αναμένεται να είναι αυτή του Γκαζαριάν ο οποίος εκτός απροόπτου θα πάρει θέση στο αρχικό σχήμα. Ερωτηματικό δημιουργείται και στην τριάδα της άμυνας αφού ο Ντόσα Τζούνιορ δεν πρόλαβε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και έτσι δεν θα αγωνιστεί απόψε. 

Προτεινόμενα Άρθρα