"Το πιο σημαντικό παιχνίδι της καριέρας μου"

από Νίκος Παπαδόπουλος

Την πίστη του στην ομάδα και στην πρόκριση επί της Μόλντε εξέφρασε για ακόμη μία φορά ο Σάββας Παντελίδης, μιλώντας για την αυριανή αναμέτρηση με τους Νορβηγούς.

Μάλιστα ο προπονητής του ΑΡΗ χαρακτήρισε το εν λόγω ματς ως το πιο σημαντικό της καριέρας του, δείχνοντας έτσι τον τρόπο με τον οποίο το αντιμετωπίζει. 

Για τον αγώνα: “Το πρώτο παιχνίδι δεν έπρεπε να τελειώσει έτσι και από δικά μας λάθη φτάσαμε σε αυτό το σκορ. Δεν είναι εύκολο να γυρίσει όμως έχουμε μία ομάδα που στην έδρα της είναι παραγωγική. Αν είμαστε προσεκτικοί, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μιλώντας με τα παιδιά, σταθήκαμε στο πως θα ήταν το ματς αν δεν είχαμε κάνει κάποια λάθη. Πρέπει να τα μειώσουμε και να βγάλουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στο ματς. Να μην… σπρώξουμε το παιχνίδι. Καθαρό μυαλό με τη μπάλα, πίστη και πάθος”.

Για το πως θα αντιμετωπίσει η Μόλντε το δεύτερο παιχνίδι: “Δυστυχώς δεν έχει πολλούς δημοσιογράφους στην Νορβηγία και δεν μπορούμε να μάθουμε. Εκείνοι μαθαίνουν (σ.σ. γέλια). Εχουμε προετοιμαστεί για όλα τα ενδεχόμενα. Είτε βγει για ένα γκολ είτε προσπαθήσει να μας χτυπήσει στην αντεπίθεση”.

Για το αν ψάχνει θαύμα ή αγωνιστική υπέρβαση η ομάδα: “Ο ΑΡΗΣ πάνω απ’ όλα πρέπει να βγάλει πίστη μέσα στο γήπεδο. Οτι πιστεύει στην πρόκριση. Σίγουρα δεν ξεκινάς ένα δύσκολο παιχνίδι εάν δεν πιστεύεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις. Και επειδή είναι το σημαντικότερο παιχνίδι της καριέρας μου, έχω κάνει τα πάντα για να πετύχουμε”.

Για τον αγωνιστικό ρυθμό της Μόλντε: “Οσο προχωράς και δίνεις ματς, παίρνεις ρυθμό. Ενα ματς όμως έχει και ψυχολογικές στιγμές. Στο πρώτο ματς, δεν ήταν μαζί μας”.

Για την παραγωγικότητα της ομάδας: “Βλέποντας την περσινή χρονιά, στο τελευταίο ματς η ομάδα έχανε 1-2 και κέρδισε 7-2. Σε όλα τα παιχνίδια έβγαλε φάσεις. Ακόμα και εδώ με την ΑΕΛ είχε αρκετές στιγμές για να σκοράρει. Ευελπιστούμε ότι αν κάποιες από αυτές γίνουν γκολ, όλα θα αλλάξουν για εμάς”.

Για το πνευματικό κομμάτι του αγώνα και συγκεκριμένα εκείνο των Νορβηγών: “Πρέπει να τους… χαλάσεις το μυαλό και να τους βάλεις σε συνθήκες πίεσης”.

Για τον Γιουνές και την ενδεκάδα: “Εχουμε ετοιμάσει δύο-τρία πράγματα και θα προσπαθήσουμε να τα πετύχουμε. Ο Γιουνές υπολείπεται προπονήσεων αλλά τα πάει καλά”.

Για την διαχείριση του πρώτου αγώνα: “Στην αρχή της εβδομάδας έπρεπε να μαζέψουμε τα κομμάτια μας. Ο ρόλος μου δεν είναι να μαλώσω τους άλλους. Μετά τις δύο μέρες δουλέψαμε στο ψυχολογικό κομμάτι. Εφόσον είμαστε μέλη αυτής της ομάδας, μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο μας και θα τον πετύχουμε”.

Προτεινόμενα Άρθρα