Δυο δοκάρια, χαμένο πέναλτι και…1-1

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Σάσα το μοναδικό γκολ για την ομάδα του Σάββα Παντελίδη – Ο Μεγιάδο έδωσε το προβάδισμα στους Ηρακλιώτες.

Οι πρεμιέρες… κρύβουν παγίδες και ο ΑΡΗΣ δυστυχώς το βίωσε στην δική του, με αντίπαλο τον ΟΦΗ στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Αφού η ομάδα… χάρισε ένα ημίχρονο και βρέθηκε πίσω στο σκορ, στην επανάληψη βγήκε μπροστά, έκανε φάσεις και βρήκε την ισοφάριση διά ποδός Σάσα. Οι φάσεις όμως που σπατάτλησε, με αποκορύφωμα το χαμένο πέναλτι του Ντιγκινί στο 57′, έβαλαν… φρένο στον στόχο της να μπει με το δεξί στη φετινή “κούρσα” του πρωταθλήματος. Σε ένα παιχνίδι βέβαια όπου στο 90′ ο Μανούχος αρνήθηκε να δώσει και δεύτερο πέναλτι για τον ΑΡΗ, σε παράβαση πάνω στον Ιντέγε στο 90′. 

Εκπληξη με Εμαν, φανέλα βασικού στον Μαρτίνες (4-2-3-1)

Η πρώτη ενδεκάδα του πρωταθλήματος είχε εκπλήξεις και συγκεκριμένα μία, αφού ο Σάββας Παντελίδης άφησε στον πάγκο τον Χουλιάν Κουέστα, δίνοντας φανέλα βασικού στον Φαμπιάν Έμαν. Ο Αυστριακός είχε μπροστά του την… γνωστή τετράδα των Σούντγκρεν, Ρόουζ, Δεληζήση και Κόρχουτ στην άμυνα, από τα δεξιά προς τα αριστερά.

Ο Σάσα διατηρήθηκε και μονιμοποιείται στα χφ ως παρτενέρ του Ματίγια. Η δεύτερη αλλαγή έγινε στην τριάδα πίσω από τον Ιντέγε, με τον Μαρτίνες να παίρνει τη θέση του Λάρσον και να πλαισιώνει τους Ντιγκινί-Φετφατζίδη.

Χωρίς εκπλήξεις και… επιθετικά ο ΟΦΗ (4-2-3-1)

Ο Γιώργος Σίμος από την πλευρά του δεν επεφύλασσε εκπλήξεις, παρατάσσοντας την ενδεκάδα του τελευταίου φιλικού της ομάδας του κόντρα στον Εργοτέλη. Δηλαδή με τον Σωτηρίου στο τέρμα, τους Μαρινάκη-Κοροβέση πλάγια μπακ και το δίδυμο των Νάστου-Γιαννούλη στα στόπερ. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Νέιρα και Μεγιάδο, με τον Ναμπί λίγο πιο μπροστά. Τσιλιανίδης-Σεμέντο ήταν οι δύο παίκτες στα επιθετικά άκρα και ο Μάνος στην κορυφή.

Ξεκίνημα με ευκαιρία για τον… ΟΦΗ

Οι Κρητικοί ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι στο παιχνίδι και μάλιστα έφτασαν μία ανάσα από το 0-1 με την τεράστια ευκαιρία του Τσιλιανίδη, ο οποίος αστόχησε από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή. Αποτέλεσμα της επιθετικής προσέγγισής τους αφού δεν κλείστηκαν πίσω και έδωσαν χώρους στον ΑΡΗ.

Το δοκάρι του Μαρτίνες και ο σωτήριος Δεληζήσης

Ο ΑΡΗΣ απάντησε στο 11′ όταν ο Φετφατζίδης με εξαιρετική ατομική ενέργεια βρήκε τον Αργεντινό στην περιοχή αλλά η προσπάθειά του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Σωτηρίου. Στην αμέσως επόμενη φάση ο ΟΦΗ παρολίγο να κάνει την ζημιά στην άμυνα του ΑΡΗ που ήταν εκτεθειμένη, με τον Δεληζήση να “κόβει” σωτήρια την προσπάθεια του Μάνου και ενώ ο Έμαν ήταν εξουδετερωμένος από την λάθος έξοδο που έκανε.

Μέχρι που την πλήρωσε…

Στο 19′ ο ΟΦΗ βρήκε εν τέλει το γκολ στην τρίτη καλή… επίσκεψή του στην περιοχή του ΑΡΗ, με τον Κοροβέση να βρίσκει από τα αριστερά τον Μεγιάδο και τον χαφ των Κρητικών να κάνει με σουτ στην κίνηση το 0-1, στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία του Έμαν.

Ο ΑΡΗΣ προσπάθησε κυρίως με μακρινές μπαλιές να φτάσει την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή ή πιέζοντας ψηλά στο “χτίσιμο” του ΟΦΗ από πίσω. Σε μία τέτοια φάση ο Ντιγκινί έκλεψε και πάτησε επικίνδυνα στην περιοχή φτάνοντας απέναντι στην εστία, αλλά η προσπάθειά του βρήκε πάνω στον Σωτηρίου.

Κατέβασε στροφές ο ΟΦΗ, ανέβασε ο ΑΡΗΣ

Το σκηνικό άριχζε να αλλάζει με το καλημέρα στην επανάληψη και με τον ΑΡΗ να γίνεται παραγωγικός μπροστά, απέναντι σε έναν ΟΦΗ ο οποίος αδυνατούσε να συνεχίσει το ίδιο στυλ παιχνιδιού στο πρώτο μέρος.

Δεύτερο δοκάρι με Ιντέγε…

Ο Ιντέγε εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε μοιραίος αφού στο 48′ σημάδεψε εξ επαφής το οριζόντιο δοκάρι και στο 64′ από κοντά δεν μπόρεσε πάλι να νικήσει τον Σωτηρίου.

“Θάλασσα” ο Ντιγκινί, το “έσωσε” ο Σάσα.

Η τύχη χαμογέλασε στον ΑΡΗ στο 56′ με την ανατροπή του Ιντέγε στην περιοχή και τον Μανούχο να δείχνει αμέσως την άσπρη βούλα. Ο… συνεπής -στις εκτελέσεις πέναλτι- Ντιγκινί εκτέλεσε πολύ άσχημα…άουτ και μεγάλωσε ακόμα περισσότερο την αγωνία. 

Ευτυχώς για τον ΑΡΗ στο 68′ ήρθε ακόμα μία εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Φετφατζίδη, αυτή τη φορά με αποτέλεσμα. Ο 28χρονος εξτρέμ βρήκε πολύ ωραία τον Σάσα και αυτός με αριστερό σουτ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα πρώτα στο αριστερό δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα του ΟΦΗ για το 1-1.

“Επνιξε” πέναλτι ο Μανούχος- Κοιμήθηκε ο Τζήλος

Με άλλη ψυχολογία πλέον ο ΑΡΗΣ πίεσε ακόμα περισσότερο για ένα δεύτερο γκολ, το οποίο όμως δεν ήρθε ούτε στο καλό σουτ του Ντιγκινί στο 79′ αλλά ούτε και στην προσπάθεια του Ιντέγε στο 90′, όπου υπάρχει ξεκάθαρη παράβαση πέναλτι την οποία όμως ο Μανούχος αρνήθηκε να δώσει. Ο Νάστος τραβάει πάνω στην γραμμή τον Ιντέγε, αλλά ο Μανούχος που λίγο νωρίτερα είχε χαρίσει την κόκκινη στον Μεγιάδο για χτύπημα εκτός φάσης στον Σάσα έδειξε παίζεται. Το απίστευτο φυσικά είναι ότι δεν το έδωσε ούτε ο Τζήλος που…κοιμήθηκε στην αίθουσα VAR

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας)
ΒΟΗΘΟΙ: Ηλίας Αλεξέας (Μεσσηνίας), Νίκος Πάγκαλος (Λασιθίου)
4ος: Γιώργος Τάσης (Ηπείρου)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ VAR: Αναστάσιος Τζήλος (Λάρισας)
ΒΟΗΘΟΣ VAR: Γιώργος Τάσης (Πρέβεζας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 43′ Δεληζήσης/51′ Ναμπί, 55′ Κοροβέσης, 73′ Μεγιάδο, 74′ Νέιρα
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –
ΓΚΟΛ: 68′ Σάσα /19′ Μεγιάδο

ΑΡΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Εμαν, Σούντγκρεν, Ρόουζ, Δεληζήσης, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης (80′ Τόνσο), Ντιγκινί (87′ Γιουνές), Μαρτίνες (63′ Λάρσον), Ιντέγε

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Μαρινάκης, Νάστος, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Νέιρα (89′ Μπράουν), Μεγιάδο, Σεμέντο (69′ Σάσι), Ναμπί (81′ Σακόρ), Τσιλιανίδης, Μάνος

Προτεινόμενα Άρθρα