29/8/1998 – 29/8/2019: Πώς τα φέρνει η μοίρα… (pics-vid)

από Αντώνης Γκάτζιος

Πώς τα φέρνει η μοίρα καμιά φορά… Σαν σήμερα (29/8) το 1998 ο Άγγελος Χαριστέας πετύχαινε τα πρώτα του γκολ με τη φανέλα του ΑΡΗ, ως επαγγελματίας, στο 1-4 της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ, και την ίδια μέρα, 21 χρόνια μετά, επέστρεψε στην ομάδα από το πόστο του διευθυντή ποδοσφαιρικού τμήματος.

Ήταν 29/8 του 1998, όταν ο Γιώργος Φοιρός έριχνε στη μάχη της Τούμπας, ως βασικό, τον 18χρονο τότε Χαριστέα. Ο Έλληνας φορ είχε αγωνιστεί για 21 λεπτά ως αλλαγή στον αγώνα της πρεμιέρας (23/8) με τον Εθνικό Αστέρα και πολλοί εξεπλάγησαν βλέποντας τον προπονητή του ΑΡΗ να τον χρησιμοποιεί στην αρχική 11άδα σε ένα τόσο δύσκολο και ιδιαίτερο ματς, όπως το εκτός έδρας τοπικό ντέρμπι.

Η δικαίωση του Φοιρού δεν άργησε να έρθει. Ο Χαριστέας πέτυχε τα πρώτα δύο γκολ του ΑΡΗ, ανοίγοντας το δρόμο για το θριαμβευτικό και διά περιπάτου 1-4. Αυτά ήταν τα πρώτα δικά του γκολ με τη φανέλα του ΑΡΗ. Μάλιστα, στον πανηγυρισμό του στο δεύτερο γκολ… ξέχασε ότι είχε ήδη κίτρινη κάρτα και δέχτηκε την κόκκινη με αποτέλεσμα να αποβληθεί! Όμως τίποτα δε σταματούσε εκείνο το βράδυ τον ΑΡΗ…

Προτεινόμενα Άρθρα