Ηττα χωρίς καμία δικαιολογία

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ένας κακός ΑΡΗΣ ηττήθηκε στον Βόλο από την τοπική ομάδα με 1-0, σε μία ήττα που μπορεί να τον "πληγώσει" για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη βρέθηκε και πάλι να κυνηγά στο σκορ, αφού ουσιαστικά για δεύτερη φορά “πέταξε” ένα ημίχρονο. Παρά τις αλλαγές του Έλληνα προπονητή στο δεύτερο μέρος και μετά το γκολ των γηπεδούχων, ο ΑΡΗΣ δεν κατάφερε να σκοράρει, ενώ απείλησε σε λίγες περιπτώσεις. Είχε και πάλι δοκάρι, με τον Ντιγκινί, όμως η γενικότερη εικόνα της ομάδας σίγουρα προκάλεσε προβληματισμό, αφού και πάλι πολλά από τα ατού του ήταν σε κακή μέρα. Καμία δικαιολογία για την ήττα.

Δύο αλλαγές για τον Φεράντο (4-1-4-1)

Δύο διαφοροποιήσεις είχε η ενδεκάδα του Βόλου, συγκριτικά με το σχήμα της πρεμιέρας κόντρα στον Πανιώνιος. Η πρώτη ήταν στην άμυνα μπροστά από τον Γκαραβέλη, όπου ο Διαμαντής επιλέχθηκε αντί του τραυματία Μπασόνγκ, αποτελώντας τον παρτενέρ του Δημόπουλου στα στόπερ. Ο Λύρατζης διατηρήθηκε στο δεξί άκρο της άμυνας, όπως και Φερράρι στο αριστερό. Ο Τσοκάνης ήταν το “6άρι”, με εσωτερικούς μέσους τον Μουνίθ και τον Μπαλογιάννη ο οποίος επιλέχθηκε αντί του Ατιγιάτ. Φερνάντο και Μυστακίδης ήταν οι δύο εξτρέμ, με τον Γέντρικσεκ στην κορυφή της επίθεσης.

Ενδεκάδα με το καλημέρα ο Μαντσίνι (4-2-3-1)

Αν και με μόλις τρεις προπονήσεις, ο Αργεντινός πήρε το… βάπτισμα του πυρός στην αρχική ενδεκάδα, συμπληρώνοντας με τους Φετφατζίδη-Ντιγκινί την τριάδα πίσω από τον Ιντέγε. Η άλλη αλλαγή ήταν στο τέρμα όπου επανήλθε ο Κουέστα. Σούντγκρεν και Κόρχουτ παρέμειναν στα άκρα της άμυνας, με τους Ρόουζ-Δεληζήση για ακόμη ένα ματς στα στόπερ και το δίδυμο των Ματίγια-Σάσα στην μεσαία γραμμή.

Πρωτοβουλία στα πρώτα λεπτά αλλά…

Το ξεκίνημα του ΑΡΗ στο ματς ήταν αρκετά καλό, όχι τόσο από πλευράς φάσεων αλλά της υπομονής και του καθαρού μυαλού που έδειχνε να έχει στην κυκλοφορία της μπάλας και την μετάβασή της στην επίθεση. Μόλις δύο φορές όμως κατάφερε να καταγράψει τελική και μάλιστα από κόρνερ. Μία στο 2′ με τον Ντιγκινί και στο 35′ με τον Ρόουζ. 

Ο Βόλος από την άλλη έγινε αρκετά δραστήριος μετά το 15′-20′ του ματς και έφτανε πιο αποτελεσματικά την μπάλα στην περιοχή του Κουέστα -φόρτωσε αρκετά την πλευρά του Σούντγκρεν- με τον Ισπανό να κάνει δύο σημαντικές επεμβάσεις στην αριστερή του γωνία. Μία στο σουτ του Μουνίθ στο 4′ και στο 16′ όταν σταμάτησε με το ακριβώς τον ίδιο τρόπο το σουτ του Φερνάντο. 

Ο ΑΡΗΣ προσπάθησε κυρίως από τα πλάγια να φτάσει στην εστία του Γκαραβέλη, είτε όμως σπαταλούσε επιθέσεις με επιπόλαια λάθη είτε υστερούσε στην τελική πάσα. 

Το πέναλτι και οι αλλαγές

Ο ΑΡΗΣ ξεκίνησε πιο «ζωντανά» στο δεύτερο μέρος, όμως στο 53’ ο Κομίνης υπέδειξε πέναλτι σε προσπάθεια του Σάσα να παρέμβει πέφτοντας στο σουτ του Λύρατζη. Ο Γέντρισεκ νίκησε τον Κουέστα από τα 11 βήματα και ο Βόλος άνοιξε το σκορ.

Ο Παντελίδης έβαλε αμέσως τον Λάρσον στη θέση του Μαντσίνι και λίγο αργότερα τον Μαρτίνες στη θέση του Ιντέγε (άλλαξε γνώμη την τελευταία στιγμή αφού επρόκειτο να βγάλει τον Φετφατζίδη), βάζοντας σε θέση φορ τον Ντιγκινί και περνώντας δεξιά τον Φετφατζίδη.

Ο ΑΡΗΣ έγινε πιο επιθετικός και απέκτησε καλύτερη κίνηση. Στο 68’ η κεφαλιά του Μαρτίνες ήταν αδύναμη και στο 70’ ο Σούντγκρεν πάσαρε στον Σάσα, το σουτ του οποίου στην κίνηση πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Στο επόμενο λεπτό ο Φετφατζίδης δεν κατάφερε να σκοράρει αφού το πλασέ του απέκρουσε ο Γκαραβέλης.

Πάλι δοκάρι…

Στο 79’ ο Πανελίδης πέρασε τον Γκάμα στη θέση του Φετφατζίδη και μετέφερε τον Λάρσον δεξιά. Στο επόμενο λεπτό ο Μαρτίνες, ο Ντιγκινί έκανε την προβολή αλλά η μπάλα βγήκε άουτ. Στο 81’ ο Γκάμα έβγαλε τη σέντρα και ο Ντιγκινί έκανε νέα προβολή, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι. Στο 83′ ο Βόλος έχασε διπλή ευκαιρία με τον Κουέστα να προλαβαίνει τη σέντρα του Φεράρι και στη συνέχεια τον Ζοάο να στέλνει την μπάλα άουτ.

Στα τελευταία δευτερόλεπτα των καθυστερήσεων το σουτ του Γκάμα από το κόρνετ του Ματίγια πέρασε άουτ και ο αγώνας έληξε, με τον ΑΡΗ να γνωρίζει την πρώτη ήττα του στο πρωτάθλημα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Χρήστος Ακρίβος (Αθηνών), Ηλίας Κωνσταντίνου (Πρέβεζας-Λευκάδας)
4ος: Αλέξανδρος Τσαμούρης (Πειραιά)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ VAR: Στέφανος Κουμπαράκης (Θράκης)
ΒΟΗΘΟΣ: Χρήστος Τζιώτζιος (Θράκης)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 54′ Σάσα
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –
ΓΚΟΛ: 54′ Γέντρισεκ

ΝΠΣΠ Βόλος (Χουάν Φεράντο): Γκαραβέλης, Τεντάκης, Φεράρι, Διαμαντής, Δημόπουλος, Τσοκάνης, Μπαλογιάννης, Μουνίθ (80′ Μάντζης), Μυστακίδης (62′ Ηλιόπουλος), Φερνάντο, Γέντρισεκ (70′ Αουγκούστο).

ΑΡΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Σούντγκρεν, Ρόουζ, Δεληζήσης, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης (79′ Γκάμα), Μαντσίνι (57′ Λάρσον), Ντιγκινί, Ιντέγε (64′ Μαρτίνες).

Προτεινόμενα Άρθρα