Της αγγαρείας… το ανάγνωσμα

από Γιώργος Γκάτος

Τρεις καλές φάσεις με τον Ντιγκινί, αλλά το γκολ δεν ήρθε για τους Κιτρινόμαυρους

Χωρίς γκολ ολοκληρώθηκε η φιλική αναμέτρηση του ΑΡΗ με τον Ολυμπιακό Βόλου στο γήπεδο της Ευκαρπίας, το απόγευμα της Παρασκευής.

Οι “Κιτρινόμαυροι” οι οποίοι παρατάχθηκαν με διαφορετικές ενδεκάδες σε κάθε ημίχρονο δεν κατάφεραν να κερδίσουν στο φιλικό… αγγαρεία που έδωσαν με τους Θεσσαλούς και με τον Τόλη Τερζή να εστιάζει πιο πολύ σε συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία αγωνίστηκαν. Από αυτά τα πρόσωπα σίγουρα θετική ήταν η παρουσία του Αλεξ Μενέντεθ στην επιστροφή του με τα “Κιτρινόμαυρα”, όπως και επίσης θετικός ήταν ο Ντάνιελ Μαντσίνι στο διάστημα που αγωνίστηκε. Σε ένα παιχνίδι στο οποίο έστω και ανεπίσημα επέστρεψε στην αγωνιστική δράση ο Φραν Βέλεθ, ενώ το ανεπίσημο ντεμπούτο του πραγματοποίησε και ο Αμπού Μπα, έστω και για 45 λεπτά.

Στο πρώτο ημίχρονο, η πιο επικίνδυνη στιγμή του ΑΡΗ ήταν όταν ένα σουτ του Μπακούτση έξω από την περιοχή, πέρασε ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του Μακρυωνίτη. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Νικολάς Ντιγκινί ήταν η μοναδική απειλή των “Κιτρινόμαυρων”. Αρχικά, με μια κεφαλιά μετά από σέντρα του Μαρτίνεθ, ο Γάλλος επιθετικός ανάγκασε τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων σε εντυπωσιακή απόκρουση.

Στη συνέχεια, σχεδόν δέκα αργότερα, ο Ντάνιελ Σούντγκρεν και ο Ντάνιελ Μαντσίνι συνεργάστηκαν άψογα, με τον Αργεντινό να πασάρει στον Ντιγκινί, ο οποίος αστόχησε από πολύ κοντά. Τέλος, στο 80′, ο Νίκο Μαρτίνεθ πάσαρε στον 31χρονο επιθετικό, ο οποίος επιχείρησε ένα γυριστό σουτ από το σημείο του πέναλτι, με την μπάλα να μην καταλήγει στα δίχτυα.

ΑΡΗΣ (Τερζής): Κουέστα, Τσαγκαλίδης (45′ Μενέντεθ), Σόουζα (45′ Δεληζήσης), Μπαγκαλιάνης (45′ Βέλεθ), Κωνσταντινίδης (45′ Σούντγκρεν), Μπα (45′ Σάσα), Μπάσα (45′ Ματίγια), Ντουάρτε (45′ Λάρσον), Τόνσο (45′ Μαντσίνι), Γκάμα (55′ Μαρτίνεθ), Μπακούτσης (45′ Ντιγκινί)

Ολυμπιακός Βόλου (Γράφας): Τζέφερσον (62′ Στεφάνοβιτς), Ράντι, Βοσνακίδης, Γραικός, Μακρυωνίτης (65′ Γιδόπουλος), Μπούτζικος, Παπαιωάννου, Ρόκας (Κλεμέντε 83′), Σκοπελίτης, Τσιάρας, Τσίτας (90′ Μπακουλάτι)

Προτεινόμενα Άρθρα