Αυτοί που… περιμένει

από Νίκος Παπαδόπουλος

Οι ποδοσφαιριστές από τους οποίους υπάρχουν πολύ μεγαλύτερες απαιτήσεις με την επανέναρξη του πρωταθλήματος

Η Super League επιστρέφει ατό το Σαββατοκύριακο και θα πάει για περίπου έναν μήνα μέχρι την επόμενη διακοπή λόγω των εθνικών ομάδων. 

Ο ΑΡΗΣ ετοιμάζεται να μπει σε έναν δύσκολο και απαιτητικό κύκλο αγώνων. Οι απαιτήσεις από την ομάδα θα είναι υψηλές, όχι μόνο ως σύνολο αλλά και ατομικά. 

Μέχρι και το παιχνίδι στον Βόλο υπήρχαν παίκτες από τους οποίους οι απαιτήσεις είναι υψηλές αλλά είναι μακριά από τα γνωστά τους στάνταρ. Παίκτες-κλειδιά στον φετινό ΑΡΗ. Και μερικοί εξ αυτών μάλιστα με αρκετά υψηλά συμβόλαια για τα δεδομένα της ομάδας. Ποιοι είναι όμως αυτοί;

ΝΤΑΝΙΕΛ ΛΑΡΣΟΝ

Από την μέρα που επέστρεψε από τον τραυματισμό του, ο Σουηδός δεν είναι ο ίδιος. Και συγκεκριμένα δεν θυμίζει τον Λάρσον της περσινής σεζόν. Εχασε πολλές προπονήσεις, μπήκε απότομα αλλά μέχρι στιγμής αδυνατεί να βρει ρυθμό. Από την στιγμή ειδικά που ο Γκάμα έχει επιστρέφει και υπάρχει πλέον και ο Μαντσίνι, θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ περισσότερο βλέποντας τον ανταγωνισμό να αυξάνεται. 

ΝΤΑΝΙΕΛ ΣΟΥΝΤΓΚΡΕΝ

Ο έτερος Σουηδός της ομάδας ξεκίνησε δυναμικά στα πρώτα 1-2 παιχνίδια της σεζόν. Είχε επίσης μία πολύ καλή εμφάνιση στον επαναληπτικό με την Μόλντε αλλά από εκεί και πέρα απέχει από αυτό που πραγματικά μπορεί να προσφέρει. Οχι μόνο πίσω αλλά και μπροστά, αφού μιλάμε για έναν φύσει επιθετικό μπακ.

ΧΑΒΙΕ ΜΑΤΙΓΙΑ

Με τον τρόπο που είναι δομημένος ο ΑΡΗΣ και το σύστημα που παίζει, ο ρόλος του Ισπανού είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Μαζί με τον Σάσα αποτελούν αρκετές φορές τον συνδετικό κρίκο άμυνας και επίθεσης. Ακόμα όμως δεν έχει καταφέρει να σταθεροποιήσει κάπως την απόδοσή του και να βοηθήσει όσο μπορεί στην μεταφορά της μπάλας και ενίοτε στην τελική πάσα μέσα στην περιοχή. 

ΜΑΡΤΙΝ ΤΟΝΣΟ

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός έχει πάρει τις ευκαιρίες του μέχρι στιγμής. Από τους διακριθέντες σε αρκετές προπονήσεις αλλά με ακριβώς αντίθετη εικόνα μέσα στον αγωνιστικό χώρο τις περισσότερες φορές. Είναι ο παίκτης από τον οποίο ο ΑΡΗΣ περίμενε πολλά στο δημιουργικό στα προηγούμενα ματς, αλλά δεν τα πήρε. Και σε αυτό παίζουν ρόλο και τα… βαριά πόδια του αφού ήταν το πρώτο καλοκαίρι τα τελευταία χρόνια στο οποίο πραγματοποίησε κανονική και αρκετά απαιτητική προετοιμασία. Οπως και ο Λάρσον έτσι και αυτός θα πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο, από την στιγμή που ο ανταγωνισμός αυξάνεται. 

ΜΠΡΑΟΥΝ ΙΝΤΕΓΕ

Ο Νιγηριανός αποτελεί μία ειδική κατηγορία. Οχι επειδή δείχνει απλά όρεξη και παλεύει σε κάθε φάση αλλά διότι κάνει αρκετές δουλειές μέσα στο γήπεδο μέχρι στιγμής. Μέσα στην περιοχή αλλά και μακριά από αυτήν. Και μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για έναν παίκτη ο οποίος ήταν χωρίς επίσημο ματς για έναν χρόνο, κάνοντας καθημερινά σταθερά βήματα προόδου. Αυτό που του λείπει είναι το γκολ το οποίο δεν του… κάθισε στις ευκαιρίες που είχε έως τώρα. Και ειδικά στα ματς που ακολουθούν, ο ΑΡΗΣ έχει ανάγκη την εκτελεστική του δεινότητα. 

Προτεινόμενα Άρθρα