Περίπατος για Αστέρα

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Η Λαμία παραμένει "τσακωμένη" με τις νίκες στη φετινή κούρσα του πρωταθλήματος

Οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν στο γήπεδο με στόχο την δεύτερη σερί νίκη, έπειτα από το «τρίποντο» που έριξαν στο σακούλι στο παιχνίδι της περασμένης αγωνιστικής με αντίπαλο στον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.

Στην αντίπερα όχθη, η Λαμία με νέο προπονητή τον Άκη Μάντζιο και πηγαίνοντας στην Τρίπολη χωρίς νίκη έπειτα από 7 ματς πρωταθλήματος, είχε ως στόχο το restart κι ένα νέο ξεκίνημα.

Το παιχνίδι υπήρξε ισορροπημένο στο ξεκίνημα, ωστόσο σταδιακά ο Αστέρας άρχισε να κλέβει αρκετές μπάλες στο χώρο της μεσαίας γραμμής και να αποκτά την κατοχή της μπάλας.

Η Λαμία επιχειρούσε να διασπάσει την άμυνα των γηπεδούχων παίζοντας κυρίως από την αριστερή πλευρά με τους Βάντερσον και Ντελ Πίνο, έχοντας ωστόσο αποκομμένο τον (φουνταριστό) Τουράμ από τους πλάγιους και τους κεντρικούς χαφ.

Στο 21΄οι γηπεδούχοι απέκτησαν το προβάδισμα (1-0) με σκόρερ τον Σουάρεθ και εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία των Φθιωτών στην εξουδετέρωση των στημένων φάσεων.

Κι ενώ ο Αστέρας έδειχνε να ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι, ένα παιδαριώδες λάθος του Τασουλή έκανε δώρο στον Ασίγκμπα και τους φιλοξενούμενους το γκολ της ισοφάρισης στο 35΄.

Στο υπόλοιπο διάστημα μέχρι την λήξη του α΄ημιχρόνου οι Αρκάδες πέτυχαν δύο γκολ εκ των οποίων το πρώτο (39΄) ακυρώθηκε σωστά αφού ο Μπαράλες ήταν σε θέση οφσάιντ και επηρέαζε την φάση στο πανέμορφο συρτό σουτ του Μουνάφο που βρήκε δίχτυα.

Ο Αργεντινός επιθετικός πήρε εκδίκηση με πανέμορφη γυριστή κεφαλιά στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του α΄μέρους, με την Λαμία να δέχεται δεύτερο γκολ από στημένη φάση (2-1).

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη του β΄ημιχρόνου ο Αστέρας απέκτησε…αέρα δύο τερμάτων διαφοράς στο σκορ με πρωταγωνιστή τον παίκτη (Τασουλής) που έβαλε τη Λαμία με ένα τραγικό λάθος μέσα στο ματς και της έκανε δώρο την ισοφάριση στο α΄ημίχρονο.

Ο 28χρονος αριστερός μπακ σημείωσε (στο 51΄) ένα καταπληκτικό γκολ με αριστερό βολέ έξω από την μεγάλη περιοχή και έτσι εξιλεώθηκε για την φάση του 35΄και την ευγενική χορηγία του γκολ στη Λαμία (3-1).     

Οι φιλοξενούμενοι είχαν πλέον μπροστά τους να ανέβουν τον…Μοριά για να καταφέρουν να πετύχουν δύο γκολ και να επιστρέψουν στο ματς.

Στο 74΄άγγιξαν το δεύτερο γκολ και στάθηκαν άτυχοι με το δοκάρι του Ρόμανιτς. Και σαν να μην έφτανε αυτό στο…καπάκι έχασαν με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Δημούτσο μένοντας με 10 παίκτες, κάτι που επί της ουσίας ήρθε να τους…τελειώσει.

Ο Αστέρας είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού μετά την αποβολή του Δημούτσου και έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με ένα τέταρτο γκολ με δράστη τον Τασουλή στις καθυστερήσεις.

Η ομάδα της Τρίπολης σημείωσε δεύτερη σερί νίκη στο πρωτάθλημα – έπειτα από την εκτός έδρας νίκη επί του Πανιωνίου την περασμένη αγωνιστική – που αυτή την φορά συνδυάστηκε κι από όμορφο ποδόσφαιρο κι έδειξε πως μπαίνει σε καλό…φεγγάρι.

Η Λαμία παραμένει «τσακωμένη» με τις νίκες στη φετινή κούρσα του πρωταθλήματος. Μαζί με τον Παναιτωλικό είναι οι δύο ομάδες που δεν έχουν ρίξει «τρίποντο» στο σακούλι έπειτα από 8 αγωνιστικές και η συνέχεια διαγράφεται εξαιρετικά δύσκολη για την ομάδα της Φθιώτιδας.

Προτεινόμενα Άρθρα