Ξέσπασμα!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Νίκη ψυχολογίας για τους κιτρινόμαυρους πριν το ντέρμπι του ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό

Η ήττα από τον ΟΦΗ και η απουσία μίας νίκη τις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές, επέβαλλε στον ΑΡΗ μόνο ένα αποτελέσμα κόντρα στον Βόλο. Αυτό ήρθε. Και μάλιστα εμφατικά. 

Το απόγευμα της Πέμπτης ήταν ένα από τα πιο ξεκούραστα της ομάδας για φέτος, επικρατώντας με το εμφατικό 4-0 των Θεσσαλών για την 15η αγωνιστική. Αποτέλεσμα που την φέρνει στην 5η θέση όπου ισοβαθμεί με τον Παναθηναϊκό, τον οποίο αντιμετωπίζει την Κυριακή (22/12) στο ΟΑΚΑ.

Η συνολικά καλή παρουσία των γηπεδούχων είχε δύο πρωταγωνιστές. Μπράουν Ιντέγε και Μπρούνο Γκάμα σκόραραν δις, με την ομάδα να χάνει άλλες μία-δύο καλές στιγμές για να αυξήσει τον δείκτη του σκορ. 

Πέραν από πρωταγωνιστής ο Ιντέγε έγινε και αναγκαστική αλλαγή στο 56′ λόγω προβλήματος στο δεξί πόδι και θα φανεί μέχρι αύριο εάν υπάρχει λόγος ανησυχίας. 

ΑΡΗΣ: Ριζικές αλλαγές μεσοαμυντικά (4-4-2)


Ο Ένινγκ άλλαξε πολλά στην ενδεκάδα, με επίκεντρο τις θέσεις μεσοαμυντικά. Ο Κόρχουτ επέστρεψε στο αριστερό άκρο της άμυνας, με τον Ρόουζ να αγωνίζεται στο δεξί. Ο Δεληζήσης πήρε φανέλα βασικού και μαζί με τον Βέλεθ ήταν το δίδυμο των στόπερ μπροστά από τον Χουλιάν Κουέστα. 

Αλλαγμένο στο 100% ήταν το δίδυμο των χαφ, όπου επέστρεψε ο Σάσα αλλά με παρτενέρ τον Μάρτιν Τόνσο και τον Αμπού Μπα να μένει στον πάγκο. Γκάμα-Φετφατζίδης ήταν οι εξτρέμ και ο Ιντέγε στην κορυφή, με τον Λάρσον λίγο πιο πίσω ως δεύτερος φορ. 

ΒΟΛΟΣ: Με ψυχολογία και αλλαγές (4-2-3-1)

Η σημαντική νίκη επί του Πανιωνίου δεν διατήρησε άθικτη την ενδεκάδα του Βόλου, η οποία παρατάχθηκε με τρία νέα πρόσωπα κόντρα στον ΑΡΗ.

Ο Διαμαντής ξεκίνησε στα στόπερ αντί του τραυματία Δημόπουλου μαζί με τον Βιγιάρες. Ντεντάκης και Φεράρι ήταν τα πλάγια μπακ, με τον Γκαραβέλη να διατηρείται στο τέρμα. 

Στα χαφ ο Αουγκούστο ξεκίνησε μαζί με τον Μπαλογιάννη. Λίγο πιο μπροστά ήταν ο Μουνίθ, με τους Τσαούση-Τόρες στα εξτρέμ και τον Μάντζη στην κορυφή της επίθεσης.

Μισάωρο…. όνειρο! 

Με τελευταία εικόνα αυτήν του “Γεντί Κουλέ”, λίγοι θα ήταν αυτοί που περίμεναν την εμφάνιση και την αποτελεσματικότητα του ΑΡΗ στο πρώτο μέρος του αγώνα. 

Η επιστροφή του Σάσα στα χαφ και η παρουσία του Τόνσο σε αυτά, έκαναν την ομάδα πιο γρήγορη και βοήθησαν να κρατήσει την μπάλα κάτω. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν πολύ από τον άξονα και με κάθετες πάσες, “τρυπώντας” δις την αντίπαλη άμυνα. Και με… δράση στον Μπράουν Ιντέγε. Δις κιόλας!

Αρχικά στο 12′ ο Γκάμα βρήκε εξαιρετικά τον Φετφατζίδη μέσα στην περιοχή. Ο διεθνής εξτρέμ βρέθηκε απέναντι στον Γκαραβέλη αλλά πήγε στα… σίγουρα και “σέρβιρε” εύκολο γκολ στον Νιγηριανό για το 1-0!

Στο 24′ ήρθε το δεύτερο “χτύπημα” του 31χρονου άσσου, από ακόμα μία όμορφη κάθετη πάσα. Αυτήν την φορά ήταν ο Λάρσον ο οποίος έβγαλε τον Ιντέγε στην πλάτη της άμυνας και “τσίμπησε” την μπάλα για το 2-0 και το έκτο του φετινό γκολ. 

Το σκορ του πρώτου μέρος διαμορφώθηκε με το πέναλτι του Μπρούνο Γκάμα, το οποίο κέρδισε ο ίδιος. Στο 28′ ο Πορτογάλος ανετράπη από τον Ντεντάκη και ευστόχησε από την άσπρη βούλα, πετυχαίνοντας το πέμπτο του τέρμα στο πρωτάθλημα. 

Η μοναδική καλή στιγμή του Βόλου ήταν μία κεφαλιά του Βιγιάρες από κόρνερ στο 34′, η οποία πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κουέστα. 

Καρέ με Γκάμα

Πριν το δεύτερο μέρος οι παίκτες του ΑΡΗ μαζεύτηκαν για νέο όρκο νίκης, δείχνοντας ότι δεν έχουν διάθεση να κατεβάσουν ρυθμούς. Και το επιβεβαίωσαν στο 47′ με το σουτ του Γκάμα, ο οποίος έψαχνε το δεύτερο και το βρήκε λίγο αργότερα. 

Συγκεκριμένα ο Πορτογάλος στο 61′ βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή και με αριστερό σουτ σκόραρε για το 4-0, αφού πρώτα η προσπάθειά του βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Γκαραβέλη. 

Ο 31χρονος άσσος είχε ακόμη μία καλή στιγμή στο 79′ με κοντινό σουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Φετφατζίδης δεν κατάφερε να χρηστεί σκόρερ στην δική του ευκαιρία. 

Διαχείριση δυνάμεων από τον Ένινγκ.

Το 3-0 επέτρεψε στον Γερμανό να διαχειριστεί πολύ διαφορετικά τις αλλαγές του, τις οποίες ολοκλήρωσε μέχρι το 67′ Ο 54χρονος τεχνικός έβγαλε τον Βέλεθ στο 66′ για να τον ξεκουράσει εν όψει ΟΑΚΑ, όπως και τον Σάσα. Σημείο αναφοράς των κινήσεων του πάγκου όμως ήταν ο Πέτρος Μπακούτσης. 

Ο 18χρονος χαφ πήρε την ευκαιρία από τον Ένινγκ και αγωνίστηκε στο δεξί άκρο της άμυνας μέχρι το φινάλε του αγώνα, τοο οποίο βρήκε τον ΑΡΗ να πανηγυρίζει μία νίκη ψυχολογίας. 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θανάσης Τζήλος (Λάρισας)
ΒΟΗΘΟΙ: Αντώνης Δίπλαρης (Καρδίτσας), Γιώργος Χατζηνάκος (Δράμας)
4ΟΣ: Παναγιώτης Καδδάς (Αχαΐας)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ VAR: Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας)
ΒΟΗΘΟΣ: Ανδρέας Μεϊντάνας (Αχαΐας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: -/80′ Αουγκούστο
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –
ΓΚΟΛ: 12′, 24′ Ιντέγε, 29′, 61′ Γκάμα

ΑΡΗΣ (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Ρόουζ, Βέλεθ (66′ Μπα), Δεληζήσης, Κόρχουτ, Σάσα (67′ Μπακούτσης), Τόνσο, Γκάμα, Φετφατζίδης, Λάρσον, Ιντέγε (56′ Μαρτίνες)

ΒΟΛΟΣ (Βίκτορ Μπασάντρε): Γκαραβέλης Φεράρι, Βιγιάρες (73′ Βιγιάρες), Διαμαντής, Ντεντάκης, Αουγκούστο, Μπαλογιάννης, Τόρες (65′ Λύρατζης), Μουνίθ (69′ Κυζιρίδης), Τσαούσης, Μάντζης

Προτεινόμενα Άρθρα