Το κύπελλο, η Ευρώπη και το “γεμάτο” ποδοσφαιρικό καλοκαίρι!

από AllAboutARIS

Κάθε έτος είναι και ένα καινούριο κεφάλαιο και στην περίπτωση του ποδοσφαιρικού ΑΡΗ οι προσδοκίες είναι μεγάλες αλλά παράλληλα πρέπει να αντιμετωπίζονται με ρεαλιστικότητα και μετριοφροσύνη.

Το 2020 βρίσκει τους “κιτρινόμαυρους” στην 5η θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος και φυσικά σε τροχιά πλέι οφ. Η κατάληψη μία εκ των πρώτων 6 θέσεων στην κανονική διάρκεια θα πρέπει να αποτελεί κάτι δεδομένο για να μπορέσει εν συνεχεία ο ΑΡΗΣ στην διαδικασία του νέου μίνι πρωταθλήματος που θα δημιουργηθεί να κερδίσει και πάλι το εισιτήριο για το επόμενο Europa league. Ένα ticket pass για τα προκριματικά της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης που θα δώσει την ευκαιρία στην ομάδα να ολοκληρώσει τη δουλειά που άφησε στη μέση πέρυσι με τον άδικο αποκλεισμό από την Μόλντε. Ο δρόμος δεν θα είναι εύκολος αλλά η πίστη και οι δυνατότητες υπάρχουν για την επιστροφή στους ομίλους μετά από 10 χρόνια.

Μεγάλο στοίχημα και το κύπελλο για τον φετινό ΑΡΗ. Μετά την εφιαλτική περσινή εμπειρία, οι “κιτρινόμαυροι” στοχεύουν ψηλά στη φετινή διοργάνωση. Είναι ένας στόχος που σε όλα τα κλιμάκια της ομάδας (από διοίκηση, μέχρι παίκτες και φιλάθλους) έχει περίοπτη θέση και μια ενδεχόμενη διάκριση θα αναγεννήσει ολόκληρο το κλαμπ. Το 2020 ήρθε και το κύπελλο μπαίνει στην εξίσωση για τον ΑΡΗ πολύ γρήγορα.

Τον Μάιο η σεζόν θα τελειώσει και θα ξεκινήσει ενεργά ο προγραμματισμός για τη νέα αγωνιστική περίοδο που φυσικά περιλαμβάνει (αν όλα κυλήσουν θετικά) και την νέα ευρωπαϊκή περιπέτεια του ΑΡΗ όπως προαναφέραμε.

Παράλληλα, το φετινό καλοκαίρι θα έχει έντονο ποδοσφαιρικό άρωμα σε διεθνές επίπεδο με διοργανώσεις σε όλα σχεδόν τα μήκη και πλάτη του κόσμου. Συνεπώς ακόμα ένας λόγος για τους ποδοσφαιρόφιλους να γεμίσουν αθλητικά τους μήνες που θα βρίσκονται ανενεργοί οι σύλλογοι.

Ο Ιούνιος θα είναι γεμάτος. Επετειακό Euro 2020 σε 12 πόλεις της “Γηραιάς Ηπείρου”, δυστυχώς χωρίς την παρουσία της εθνικής μας ομάδας, αλλά με πολλές ομάδες υποψήφιες για διάκριση, στοιχείο για το οποίο διακρίνεται το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τις τελευταίες δεκαετίες.

Μαζί με το Euro ξεκινάει και το Copa America. Η διοργάνωση των εθνών της Νότιας Αμερικής αλλάζει και θέλει πολύ να μοιάσει και να κοντράρει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Η CONMEBOL “ζήλεψε” την UEFA και σε μια προσπάθεια να εμπνευστεί από το επιτυχημένο μοντέλο της, αποφάσισε την αλλαγή στο καλεντάρι της διοργάνωσης, για να πέφτει πάντα μαζί με το EURO. Η διοργάνωση του Copa America αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον φέτος καθώς θα διεξαχθεί σε Κολομβία και Αργεντινή με τον Λιονέλ Μέσι να έχει πιθανότατα την τελευταία του ευκαιρία να διακριθεί και να εξιλεωθεί με την “Αλμπισελέστε”.

Και φυσικά για το τέλος, Ολυμπιακοί Αγώνες. Έφτασε η χρονιά για το μεγαλύτερο αθλητικό event του πλανήτη. Το ποδοσφαιρικό τουρνουά μπορεί να μην έχει την ίδια αίγλη με άλλες διοργανώσεις του “Βασιλιά των σπορ” ωστόσο συνολικά ως γεγονός καθηλώνει δισεκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Από τις 24 Ιουλίου και για 16 μέρες το Τόκιο, θα γεμίσει το ήδη γεμάτο αθλητικό-ποδοσφαιρικό καλοκαίρι που έρχεται!

Προτεινόμενα Άρθρα