Η σημασία του… non-stop Βέλεθ

από Νίκος Παπαδόπουλος

Χαμόγελα στον ΑΡΗ για την κατάσταση του Ισπανού κεντρικού αμυντικού

Από την στιγμή που ο Μίχαελ Ένινγκ πήρε την απόφαση -από αγώνα σε αγώνα βέβαια- να εμπιστευτεί σχεδόν την ίδια ενδεκάδα για τέσσερα ματς σε έντεκα ημέρες, αυτόματα αυξήθηκαν οι πιθανότητες να προκύψουν προβλήματα τραυματισμών. 

Ο Μπρούνο Γκάμα είναι μία απώλεια των αγώνων υψηλής έντασης που έδωσε η ομάδα το τελευταίο διάστημα, χωρίς ωστόσο η κατάστασή του εμπνέει μεγάλη ανησυχία. Αυτός όμως τον οποίο για τον οποίο υπήρχε ο μεγαλύτερο φόβος, ήταν ο Φραν Βέλεθ.

Ο Ισπανός είναι ό,τι πιο ποιοτικό διαθέτει ο ΑΡΗΣ αμυντικά και είναι ο ηγέτης των μετόπισθεν. Παράλληλα όμως είναι και επιρρεπής στους μυικούς τραυματισμούς όταν στην εξίσωση μπαίνουν συνεχόμενα ματς ή όταν πηγαίνει στα… κόκκινα. Δηλαδή ό,τι ακριβώς ίσχυσε τις προηγούμενες μέρες. 

Παρόλα αυτά ο Βέλεθ ανταποκρίθηκε περίφημα και χωρίς να αντιμετωπίσει το παραμικρό θέμα, όντας μέχρι στιγμής είναι από τους πιο σταθερούς παίκτες της ομάδας. Με εξαίρεση ίσως το ματς κόντρα στην ΑΕΛ.

Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι ενδιάμεσα των αγώνων ο 28χρονος στόπερ δεν μπήκε στην διαδικασία κάποιας πολύ ειδική ςδιαχείρισης. Ναι μεν οι ρυθμοί του ήταν κάπως διαφορετικοί σε σχέση με τους υπόλοιπους στις προπονήσεις, χωρίς όμως τεράστια διαφορά. 

Προτεινόμενα Άρθρα