Ο πληθωρικός Μόρις και η απαραίτητη άνοδος των Γκετσεβίτσιους, Φιτζπάτρικ

από Αντώνης Γκάτζιος

Ο ΑΡΗΣ θα υποδεχτεί ως έχει τη Λάρισα το Σάββατο (18/1, 15:45) και είναι απαραίτητο να… εκπυρσοκροτήσουν όλα τα όπλα του σ’ αυτήν τη δύσκολη αναμέτρηση.

Οι διαπραγματεύσεις με τις υποθέσεις που εκκρεμούν αναφορικά με το ban συνεχίζονται. Ο λόγος για τους Μάικλ Τζένκινς και Βασίλη Καββαδά, με τους οποίους η διοίκηση της ΚΑΕ προσπαθεί να έρθει σε συμφωνία, ώστε η ομάδα να απαλλαγεί από τα ban και να είναι σε θέση να κάνει κάποιες διορθωτικές κινήσεις στο ρόστερ. Εύλογα, αυτό δεν μπορεί να γίνει πριν από τον αγώνα με τη Λάρισα, ο οποίος απέχει μόλις δύο μέρες, και ο ΑΡΗΣ ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους Θεσσαλούς με το υπάρχον ρόστερ.

Για να φτάσει στην άκρως απαραίτητη νίκη, η ομάδα του Σάββα Καμπερίδη πρέπει να αξιοποιήσει όλα τα όπλα της. Ο Τζέιλεν Μόρις ήταν καθοριστικός στη νίκη επί του Ηρακλή και έδειξε με την απόδοσή του ότι το πληθωρικό παιχνίδι του είχε λείψει από την ομάδα. Βοήθησε σε σκορ (οι οκτώ σερί πόντοι του στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν «χρυσάφι»), άμυνα, ριμπάουντ, αλλά και πάσα και είναι γεγονός ότι με τέτοιον Μόρις, ο ΑΡΗΣ είναι σε καλύτερη μοίρα.

Αυτοί οι οποίοι πρέπει να προσφέρουν περισσότερα σ’ αυτό το κρίσιμο παιχνίδι, είναι οι Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους και Τορλίν Φιτζπάτρικ. Το μακρινό σουτ τους είναι λίαν απαραίτητο και ο λόγος που ο ΑΡΗΣ δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στον Ηρακλή είναι τα 4/21 τρίποντα που μέτρησε.

Πάνω απ’ όλα, ο ΑΡΗΣ πρέπει να παίξει τη σκληρή και δυνατή άμυνα του αγώνα με τον Ηρακλή. Όταν ο αντίπαλος μένει κάτω από τους 65 πόντους, οι «κιτρινόμαυροι» έχουν σαφές προβάδισμα για τη νίκη και στόχος αναφορικά με το προσεχές παιχνίδι είναι να κρατήσουν τη Λάρισα στις τάξεις των 70- πόντων.

Προτεινόμενα Άρθρα