Το μεσοαμυντικό… ντόμινο

από Νίκος Παπαδόπουλος

Πιθανή η επιστροφή του Σούντγκρεν στην ενδεκάδα της ομάδας, έπειτα από περίπου 1,5 μήνα

Με τον Μπρούνο Γκάμα να φωνάζει “παρών”, το ενδιαφέρον για τις αλλαγές της ενδεκάδας επικεντρώνεται μεσοαμυντικά και κυρίως στο κενό του Μίχαϊ Κόρχουτ. 

Η τιμωρία του Ούγγρου μπακ αφορά μία θέση στην οποία δεν υπάρχει -για την ώρα- εναλλακτική και έτσι ο Μίχαελ Ένινγκ αναγκάζεται να στραφεί σε άλλες λύσεις. 

Ο Λούκας Σάσα μπορεί να είναι η προφανής λύση. Ωστόσο το τεχνικό τιμ θέλει να… αποφύγει την οπισθοχώρηση του Βραζιλιάνου στα μπακ, λόγω της σημαντικής προσφοράς του στον άξονα. 

Με δεδομένο αυτό λοιπόν, υπάρχει η σκέψη της χρησιμοποίησης του Ούγκο Σόουζα στα αριστερά. Δεν είναι όμως τόσο αυτή η είδηση όσο η επιστροφή του Ντάνιελ Σούντγκρεν στην ενδεκάδα της ομάδας.

Ο Σουηδός αγωνίστηκε για τελευταία φορά στις 14 Δεκεμβρίου κόντρα στον ΟΦΗ. Εφόσον επιβεβαιωθεί λοιπόν το πολύ πιθανό ενδεχόμενο της τοποθέτησης του Σόουζα στα αριστερά της άμυνας -φαίνεται να κερδίζει έδαφος- τότε ο Σκανδιναβός θα παίξει στα δεξιά και ο Ρόουζ στα στόπερ μαζί με τον Δεληζήση. 

Το άλλο ενδεχόμενο, το οποίο συγκεντρώνει λιγότερες πιθανότητες, είναι να παίξει ο Σάσα στα αριστερά, ο Ρόουζ στα δεξιά και ο Σόουζα στα στόπερ, με έναν εκ των Τόνσο ή Μπα να ξεκινούν δίπλα στον Ματίγια.

Προτεινόμενα Άρθρα