Βρήκε… δοκάρι

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ολα ανοικτά εν όψει του επαναληπτικού στο Περιστέρι.

Τελικά ο επαναληπτικός ΑΡΗ και Ατρομήτου στο Περιστέρι θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, αφού το 0-0 του “Κλεάνθης Βικελίδης” αφήνει τα πάντα ανοικτά.

Ο ΑΡΗΣ δεν ήταν τόσο καλός όσο θα έπρεπε και βρήκε… δοκάρι. Μεταφορικά και κυριολεκτικά, αφού ο Μπρούνο Γκάμα αστόχησε σε πέναλτι στο 64ο λεπτό.

Οι γηπεδούχοι θα έπρεπε να πάνε ακόμη μία φορά στην άσπρη βούλα, όταν έγινε χέρι από τον Κατράνη στο 50′ αλλά διαιτητής και VAR το… έπνιξαν.

Πλέον τα βλέμματα στρέφονται στο ματς της επόμενης εβδομάδας, όπου ο ΑΡΗΣ καλείται απλά να βάλει ένα γκολ και να μην ηττηθεί, ώστε να περάσει στα ημιτελικά. 

ΑΡΗΣ: Η… κανονικότητας της άμυνας επέστρεψε (4-4-2)

Βέλεθ και Κόρχουτ επέστρεψαν από τις τιμωρίες τους, βοηθώντας τον Ένινγκ να επαναφέρει την κλασσική τετράδα της άμυνας. 

Ετσι λοιπόν πέραν του Κουέστα, ο οποίος ήταν κανονικά στο τέρμα, ο Ρόουζ επανήλθε στο δεξί άκρο της άμυνας. Βέλεθ και Δεληζήσης ήταν οι δύο παίκτες στο κέντρο της άμυνας, με τον Κόρχουτ να επανέρχεται στο αριστερό. Σάσα και Ματίγια ήταν το δίδυμο στα χαφ. Φετφατζίδης και Γκάμα ήταν στα επιθετικά άκρα, με τον Λάρσον και το Ντιγκινί να ξεκινούν στην επίθεση.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Με σημαντικές απουσίες (4-2-3-1)

Τα προβλήματα με Μανούσο και Ρισβάνη έφεραν αλλαγές προσώπων στα πλάνα του Σάββα Παντελίδη. Ο Στρούγγης κάλυψε το κενό του πρώτου στα στόπερ και δίπλα στον Γούτα. Κιβρακίδης (δεξιά) κοαι Κατράνης (αριστερά) συμπλήρωναν την τετράδα μπροστά από τον Μπάλαζ Μέγερι.

Ο Μπουσούλατζιτς με τον Χαρίση ήταν στα χαφ. Νταβιώτης και Γκάλο στα εξτρέμ και ο Ανδρούτσος στον άξονα πίσω από τον προωθημένο Βέλλιο. 

Λίγα πράγματα οι ομάδες, πολλά από τον… εριστικό Βάτσιο

Το 0-0 του πρώτου μέρους είναι δίκαιο και ανταποκρίνεται στην εικόνα που παρουσίασαν οι δύο ομάδες. Η μοναδική καλή στιγμή ανήκε στον ΑΡΗ, με το αριστερό συρτό του Ντιγκινί στο 13′ να κόβεται πάνω στην γραμμή από  τον Καττράνη.

Μέχρι  το 25′ οι γηπεδούχοι έλεγχαν το ματς αλλά δυσκολεύονταν από την έλλειψη χώρων για να περάσουν την τελική πάσα στην π[εριοχή του Μέγερι. 

Η απόφαση του Παντελίδη να ανεβάσει την πίεσή του στο αμυντικό τρίτο του ΑΡΗ έβαλε δύσκολα στην προσπάθεια των παικτών του Ένινγκ να παίξουν με την μπάλα κάτω. Πολλές φορές αναγκάστηκαν να παίξουν με μακρινές μεταβιβάσεις, οι οποίες όμως ήταν εύκολη λεία για τα ψηλά κορμιά των φιλοξενούμενων.

Αρνητική ήταν η εικόνα του διαιτητή Βάτσιου, ο οποίος έλεγχεται σε αρκετές φάσεις, χαρίζοντας δύο κίτρινες στους παίκτες του Ατρομήτου, με αποκορύφωμα το μαρκάρισμα από πίσω στον Φετφατζίδη  στο 22′. 

“Έπνιξε” πέναλτι ο Βάτσιος

Στο 50′ οι παίκτες των δύο ομάδων έπεσαν πάνω στον διαιτητή, για μία φάση η οποία επηρέασε την εξέλιξη του ματς. Ο Κατράνης κάνει καθαρό χέρι στην περιοχή αλλά Βάτσιος και VAR δεν καταλόγισαν την εσχάτη  των ποινών, με την φάση να καταλήγει σε κόρνερ. 

Δεύτερο πέναλτι και πεταμένη ευκαιρία! 

Περίπου δέκα λεπτά αργότερα ήρθε και δεύτερο πέναλτι -πάλι καθαρό- το οποίο ο Βάτσιος έδωσε. Ο Ματίγια ανετράπη καθαρά στην περιοχή και ο Γκάμα βρέθηκε στην άσπρη βούλα. Ο Πορτογάλος όμως, αν και εύστοχος μέχρι στιγμής φέτος, έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και “πέταξε” την ευκαιρία να δώσει στον ΑΡΗ το προβάδισμα.

Ο Κόρχουτ τον γλίτωσε από το… έμφραγμα

Η μοναδική καλή στιγμή για τον Ατρόμητο σημειώθηκε στο 74′ και παρολίγο να ήταν μοιραία για τον ΑΡΗ εάν δεν ήταν ο Κόρχουτ. Οι Περιστεριώτες βγήκαν γρήγορα στο επιθετικό τρανζίσιον και η μπάλα έφτασε στον Ουμπίδες. Ο Αργεντινός ήταν σε θέση… παρέ-βάλε αλλά ο Κόρχουτ ως από μηχανής Θεός πετάχθηκε στην πορεία της μπάλας και έσωσε την εστία της ομάδας του.  

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
: Αριστείδης Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)
ΒΟΗΘΟΙ: Μιχαήλ Δημόπουλος (Δυτ. Αττικής), Αντώνης Σινιοράκης (Χανίων)
4ος: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ VAR: Εμμανουήλ Σκουλάς (Θεσσαλίας)
ΒΟΗΘΟΣ VAR: Ηλίας Κωνσταντίνου (Πρέβεζας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 20′ Βέλεθ, 37′ Σάσα/43′ Μπουσούλατζιτς, 49′ Κατράνης, 77′ Βέλλιος, 83′ Μάνσον
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –
ΓΚΟΛ: –

ΑΡΗΣ (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Ρόουζ, Βέλεθ, Δεληζήσης, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Γκάμα (85΄Μαρτίνες), Φετφατζίδης, Λάρσον (77′ Ντουρμισάι), Ντιγκινί

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάββας Παντελίδης): Μέγιερι, Γούτας, Στρουγγής, Κιβρακίδης, Μπουσούλαζιτς, Κατράνης, Χαρίσης, Ανδρούτσος (81′ Μάνσον), Νταβιώτης (77′ Ν’ σικουλού), Γκάλο (73′ Ουμπίδες), Βέλλιος

Προτεινόμενα Άρθρα